Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için sele

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: kuzey efe
Konuyu hortlatmak oluyor ama yardıma ihtiyacım var. Yol bisikleti için sele arayışım var
1-) fizik tempo ARGE sele 105 mm kullanan var mıdır,resmini ekliyorum
2-) Bisikletimin maşası hariç her yer alüminyum, b karbon sele takabilir mi (Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp )
3-) Bütçem 1000 TL, önereceğiniz model var mı 301912 dosyayı görüntüle
Ben bir tık küçüğü 150 mm olanını kullanıyorum.. bence gayet güzel bir sele.. 160 mm en geniş olanı sanırım.. Bence oturma kemiklerinin arsını bir ölçüp öyle karar verin. Erdoğanlar bisiklette mesela bunun için bir alet var.. ama eminim bunun youtube da kendinizin de ölçebileceği metot videoları vardır. Sağlıklı olanı bu diye düşünüyorum..

Bu seleyi o fiyatlara bulabilirseniz kaçırmayın..

Bisiklet sürerken, 3 temas noktasından biri de sele.. Sele ile ilgili sıkıntı varsa diğer temas noktaları da bundan etkileniyor. Fakat bu konuda kaçırılan bir şey var, o da asıl meselenin marka ve model olmaması... Tamamen sizin ortopedik duruşunuz ve kıyafet tercihleriniz... Doğru kıyafet yanlış sele ya da tam tersi durumlar yanında sele borusu yüksekliği, üst boru uzunluğu, sıcaklık, sürüş süresi gibi durumlar da sele seçiminizi etkiliyor...İnternette sele seçimi için ya da bike fite yönelik hap bilgileri bulabilirsiniz..Kimi seleler ilk 20 dk harika konforlu iken, kimisi de bu süreden sonra sizi rahat ettiriyor.. Ben de pazardan mal beğenir gibi 1-2 sele seçmiştim ancak sonradan bu işin tekniği olduğunu keşfederken buluyorsunuz kendinizi.. Eğer bisikletinizde yükseltme ya da değişiklik yapacaksanız bunu kesinlikle selenizden başlatın derim...Keyifli sürüşler..

Pedal çevirme sıklığı ve uygulanan kuvvet ile sele rahatlığı arasında da doğrudan ilişki var. Üç pedal çevireyim bisiklet aksın diyenler doğal olarak sele kısmına daha fazla yük bindiriyor. Bir te tabiki kilo olayı var.

konuyu hortlatma vakti geldi :)

yol bisikleti için sele arayışı içindeyim bu aralar. öncesinde (link) şu seleyi kullanıyordum. uzun sürüşlerde 5-6 saat sonrasında iyi bir taytla sürüş yapmama rağmen uyuşma oluyordu ara sıra. biraz internetten baktığımda (link) bu selenin de iyi olduğu kanısındayım. selenin kişiye göre olduğunu da biliyorum, bunun için kalça ölçümü de yapacağım mutlaka tabi ama sizin tercih ettiğiniz bir sele yada mutlaka şu modele de bak dediğiniz bir model varsa seve seve fikirlerinize açığım.

konuyu hortlatma vakti geldi :)

yol bisikleti için sele arayışı içindeyim bu aralar. öncesinde (link) şu seleyi kullanıyordum. uzun sürüşlerde 5-6 saat sonrasında iyi bir taytla sürüş yapmama rağmen uyuşma oluyordu ara sıra. biraz internetten baktığımda (link) bu selenin de iyi olduğu kanısındayım. selenin kişiye göre olduğunu da biliyorum, bunun için kalça ölçümü de yapacağım mutlaka tabi ama sizin tercih ettiğiniz bir sele yada mutlaka şu modele de bak dediğiniz bir model varsa seve seve fikirlerinize açığım.
Sele kişisel bir olay ve ince ayar çok onemli. Bende pro seleyi begenmeyip aliexpressten ryet marka 3d print bir seleye gectim. 3000 kmdir kullaniyorum Çok memnun kaldim fiyatina gore kesinlikle denenebilir.

Dediğiniz gibi kalça ölçümü kesin yapın ama biraz öne eğilerek yapın eğer yol bisikleti kullanıyorsanız. Çünkü yol bisikletinde öne eğilere sürünce normalde olması gerekenden biraz daha dar olması gerekiyor diye biliyorum dik oturuşa göre. Sele yüksekliği ve ön/arka/yukarı/aşağı ayarına da dikkat edin. Çok farkediyor.

Arkadaşlar evet kişisel bir olay ama Specialized Power Comp bu konuda bambaşka bir seviye. Bir çok kişi belirtmiş ben de yazayım. Biraz pahalı görünüyor ama sürüş konforunuzu öyle bir arttırıyor ki inanın değer.

Merhaba. Aliexpress'ten ray ölçüsü 7x9 mm olan karbon bir sele aldım. Mevcut bisikletim Cannondale caad 12 üzerinde alüminyum ve muhtemelen 7x7 mm ray uyumlu sistem var. Yeni seleye uyumlu bir boru almam gerekiyor mu ?

Merhaba. Aliexpress'ten ray ölçüsü 7x9 mm olan karbon bir sele aldım. Mevcut bisikletim Cannondale caad 12 üzerinde alüminyum ve muhtemelen 7x7 mm ray uyumlu sistem var. Yeni seleye uyumlu bir boru almam gerekiyor mu ?

Bazi sele borulari universal hepsine uyuyor . Ama ara parca almaniz gerekebilir seleyi denedikten sonra net cevabi alirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Brooks sele yol bisikleti için oluyor mu
Genelde turcular için

Eğer kenarlardan kapalı bi sele bağlantısı varsa genelde uymuyor. Bu tarz seleler için aliexpress üzerinden 7x9 veya 7x10 ek parça sipariş edebilirsiniz.
1714137309206.png
Aşağıdaki gibi üstten sıkıştırma şekilde sistemi olan kenarları açık sistemlerde ise şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Büyük ihtimalle uyar. Gördüğüm kadarıyla caad 12'lerde 2 vidalı buna benzer bi sele borusu var gibi. Yani büyük ihtimalle bir sorun yaşamazsınız.

1714137634236.png
Brooks sele yol bisikleti için oluyor mu
Genelde turcular için
Teknik anlamda bir sorun yaşamazsınız. Sadece biraz klasik görüntüsü olduğu için yeni tip yol bisikletlerinde pek kullanan yok. Bazı uzun mesafe yol bisikletçileri çok konforlu olduğu için tercih ediyor.

Arkadaşlar evet kişisel bir olay ama Specialized Power Comp bu konuda bambaşka bir seviye. Bir çok kişi belirtmiş ben de yazayım. Biraz pahalı görünüyor ama sürüş konforunuzu öyle bir arttırıyor ki inanın değer.
Bizim paramız yoh alamıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Elimde sıfır Fizik R5 150mm var,piyasaya göre uyguna bırakabilirim.

Power alın rahat edin. Birçok arkadaş inatla başka selelere, dolu para harcadı. Sonunda power ile rahat etti.
Gerçi bir kişi var, power ile de rahat edemedi, sanırsam pro marka bir sele kullanıyor şu an.

Her şeyden önce bence, yani alternatif sele bakmadan önce, kilonuza bakın derim. Kilo vermek selede rahat etmenin bence ilk yolu.
Zayıf adam hiçbir seleden rahatsız olmaz 😃 Hem kilo vermek power gibi bir seleden daha ucuz.

selamlar, (link) bundan mı bahsediyorsunuz acaba ? ben (link) pro selelerden birini almayı düşünüyorum. fiyat farkı da pek yok. seleye verdiğim paraya üzülemem, üzülsem de çaktırmam en azından 😁 😁

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bizim paramız yoh alamıyoruz.
Ben de 48 ay vade kredi çektim alırken 😜
selamlar, (link) bundan mı bahsediyorsunuz acaba ? ben (link) pro selelerden birini almayı düşünüyorum. fiyat farkı da pek yok. seleye verdiğim paraya üzülemem, üzülsem de çaktırmam en azından 😁 😁
Aynen bu sele. Kendi ölçünüzü almaya dikkat edin derim.
Stealth sport seleyi de kullandım, bunun kadar rahat edemedim. Hatta öyle ki imitasyonu olan ec90 bile daha iyiydi.

Geri