Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için spd tavsiyesi

ThePoorWanderer

Aktif Üye
Tepki
88
Arkadaşlar yol bisikletim için spd pedal ve ayakkabı almak istiyorum. sanırım 43, 43,5 uygun olur.

yol bisiketimi sadece hobi amaçlı kullanıyorum. Alacağım ayakkabı ile yürümeyeceğim.

eğer değerse 300tl'ye kadar verebilirim.

yurtdışından da alabilirim ama ayağıma olmazsa iadesi sıkıntı olur diye yurtiçinden almayı düşünüyorum.

bu konu ile ilgili forumda açılan diğer başlıklar baktım ama benim amacıma uygun bir başlık görmediğim için bu konuyu açmaya karar verdim.

zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşeşkkür ederim.

Scudo
Başımdam geçen tecrübe ile sadece bir öneride bulunayım.Mutlaka ama mutlaka ayağınıza her yönden tam oturan bir ayakkabı bulun.Ayakkabının ayarlarıyla hafif şekilde sıkılıdığında ideal şekile,ayak hiç oynamayan hale gelsin yani .Bir de pedal kallerinin sürerken oynama dereceleri çok mühimmiş bunu da farkettim.Look keo classic pedalım var.İlk aldığım vakit 4.5 derece oynama paylı olan gri renkli kal kullanıyordum.Ayakkabıyı değiştirdikten sonra siyah renkli 0 dereceli hiç oynamayana geçtim.Bu dediklerimi değiştirdikten sonra kilitli pedala şimdi yeni geçmişim derdirttirecek kadar fark oldu,kuvvet uygulama inanılmaz arttı,her daim eskiye nazaran 2 vites yukarda gidiyorum :D

Pedalım bu (link)
Kullandığım kal bu 0 derece (link)
ayakkabı ise (link)

Sidi ve Specialized'ın çoğu modelinin kalıpları biraz daha dar olduğu için tam fit olabiliyor.Daha önce Northwave'in normal kalıplı bi modelini kullanıyordum ve tam anlamıyla saramıyordu,daha geniş ayağı olanlar için idealdi yani

teşekkür ederim ama "kal" ne işe yarıyor? yani sadece pedal ve ayakkabı yetmiyor mu?

Ayakkabıya takılıp, ayakkabının pedala kitlendiği kısım oluyor orası.Her farklı pedal markası/modelinin kalı farklı oluyor ama hemen hemen her çeşit kal her ayakkabıya uyuyor.Almanız lazım yani :)

bu kal zaten ayakkabının altında olmuyor mu? yani resimleri baktığımda o zaten var. yanlış mı? bunda kal oluyor değil mi? ayrıca almaya gerek yok?

Geri