Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti için zincir yağı önerisi

Scudo
@Hakan Beşikçi

ben sürekli sabunlu su ve sünger ile temizliyodum açıkcası o da iyi temizliyor :) bi kaç kişi gazyağı dedi bnde bi sorayım dedim . Teşekkürler herkese yardımlarınız için :)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
@OKAN7 kaliteli ve kullandığınız parçanın ömrünü uzatacak bir yağ arıyorsanız. Benimde çok uzun yıllardır kullandığım zincir yağı MOTOREX oldukçada memnunum, ayrıca ıslak ve kuru seçenekleride var.

Zefal in wet lube kullanıyorum kış mevsimi için ideal bir yağ. çamur gibi olmuyor zincir hemen, çıkarmasida kolay oluyor. Temizlerken ise ufak bir kaseye biraz tiner döküyorum boyacindan aldığım 1 numaralı fırça ile temizliyorum. Tiner uçtuktan sonra zincirin sadece parlayan halklarına bir damla olacak şekilde bütün baklalarina tek tek yağ sürüyorum. Son olarak da peçeteyi bir kez zincirin üstünde gezdiriyorum fazla olan yağı emiyor.

Bende 105 5700 sistem var, makine yağı kullanıyorum. bu güne kadar hep iyi bir yağ alacam demişimdir ama her zaman da makine yağı kullanmışımdır :) gayet kullanışlı, sadece belli kilometrelerde temizlemek gerekiyor, temizlemesi gayet basit. tertemiz olsun istiyorsan benzin tercihimdir. hava bozuk olduğu zamanlar daha sık bakım yaptığında gayet iş görüyor.

tabiki en iyisi bu iş için yapılmış olan yağlar. makina yağını kendim kullanıyorum kullanın demiyorum 10 gram yağa bi dünya para isteyen Bursa daki bisikletçilere inat kullanıyorum soyguncu hepsi başka yerde de vardır uygun olanı mutlaka da yinede fazla bana göre. zaten fazla kullanmıyorum bisikleti mesela kış girdiğinden beri yatıyor odada tişört mevsimini bekliyoruz 1.5 yılda 4.000 km ancak oldu bisiklet.
temizlik için benzin kullanıyorum zincirdeki yağı kiri söküp atıyor parlıyor resmen yeni gibi önce küçük bir fırça ile zincir, ruble, vites makaralarını yıkıyorum sonra tazyikli suyu tutunca bütün yak kir akıyor ruble aralarında varsa kalan ıslak mendil kullanıyorum önceden mazot kullanıyordum baktım mazot yağlı sonra zincirin arasından eski yağ çıkıyor meydana benzine geçtim tiner de kullanan var temizlik için. benzin mazot tan daha çabuk tükeniyor ince olduğu için sonuçta herkes kendi bilir istediğini kullanır.

tabiki en iyisi bu iş için yapılmış olan yağlar. makina yağını kendim kullanıyorum kullanın demiyorum 10 gram yağa bi dünya para isteyen Bursa daki bisikletçilere inat kullanıyorum soyguncu hepsi başka yerde de vardır uygun olanı mutlaka da yinede fazla bana göre. zaten fazla kullanmıyorum bisikleti mesela kış girdiğinden beri yatıyor odada tişört mevsimini bekliyoruz 1.5 yılda 4.000 km ancak oldu bisiklet.
temizlik için benzin kullanıyorum zincirdeki yağı kiri söküp atıyor parlıyor resmen yeni gibi önce küçük bir fırça ile zincir, ruble, vites makaralarını yıkıyorum sonra tazyikli suyu tutunca bütün yak kir akıyor ruble aralarında varsa kalan ıslak mendil kullanıyorum önceden mazot kullanıyordum baktım mazot yağlı sonra zincirin arasından eski yağ çıkıyor meydana benzine geçtim tiner de kullanan var temizlik için. benzin mazot tan daha çabuk tükeniyor ince olduğu için sonuçta herkes kendi bilir istediğini kullanır.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Weldtite TF2 Performance Lube With Teflon yağ kullanıyorum, tüm hava koşullarına uygun bir yağ olduğu için bunu almıştım. Kuru havada toz toplamıyor, yağmurda hemen kaybolmuyor.
Bence tek eksi yönü çabuk kararması. Temizlerken wd40 benzeri bir yağ sökücü kullanıyorum.

HHS2000 bisiklet zincirine kesinlikle uygun bir yağ değil. Ben de bir kutu aldım bir kere kullandım denemek için, kalanı öyle duruyor.
Zefal prolube ve Joe's wet kullandım, Joes Zefal'e göre hem temizleme kolaylığı, hem kalıcılık, hem de yağlama olarak biraz daha iyi. Ayrıca zefal kadar kirlenmiyor da, daha temiz görünüyor zincir.

20191026_164437.jpgDecathlonda bu tarz bir ürün gördüm. Teflon içerikli ve tüm hava koşulları için uygun olduğu yazıyor. Daha önce kullanan var mıdır?

Muc-Off zincir yağlarını denemenizi öneririm.

Özellikle Team Sky (eski adıyla) edition olanlarını deneyin derim.

Muc-Off Team Sky Hydrodynamic Lube 50ml

Saygılarımla

Shimano Türkiye instagram sayfasından sakın ola yağları (dry, wet) hakkında toz topluyor yazmayın anında hesabınızı engelliyorlar :koptum: würth ve muc-off kullandım, ikiside başarılı. Muc-Off yağları denemenizi şiddetle tavsiye ederim cidden başarılı ürünler. Kolay kolay tozlanmaz kir tutmaz bir yağ özelliği var.

Shimano Türkiye instagram sayfasından sakın ola yağları (dry, wet) hakkında toz topluyor yazmayın anında hesabınızı engelliyorlar :koptum: würth ve muc-off kullandım, ikiside başarılı. Muc-Off yağları denemenizi şiddetle tavsiye ederim cidden başarılı ürünler. Kolay kolay tozlanmaz kir tutmaz bir yağ özelliği var.
muc-off 50 ml alacağıma 100 ml chain- alırım daha iyi hocam :)
50 ml chain l aldım bisikleti yeni aldığım zaman nereden baksan 2 seneden fazla oldu hala rahat 25 ml var.Yıllık 2000-3000 arası yol yapıyorum.Zinciri düzenli silsem,daha dikkatli uygulasam eminim daha az kullanmış olurdum

• Beğen
Tepkiler: Samsam
muc-off 50 ml alacağıma 100 ml chain- alırım daha iyi hocam :)
50 ml chain l aldım bisikleti yeni aldığım zaman nereden baksan 2 seneden fazla oldu hala rahat 25 ml var.Yıllık 2000-3000 arası yol yapıyorum.Zinciri düzenli silsem,daha dikkatli uygulasam eminim daha az kullanmış olurdum
Daha nice uzun kilometrelere ins.
Chain kullanmadım yorumlamam doğru olmaz ama bisiklet üzerinde ki ekipmanlar da dünyanın parası. Bir kaç lira ucuz olsun diye ne olduğu belirsiz ürünleri kullanmaktan vazgeçeli çok oldu. Şimdi başka bir konu başlığında yağdan sonra arındırma konusuna gelmiş olacağız ki burada da gaz yağı, mazota gidecek işin ucu =) kullandığım ürün olduğu için başarılı olduğunu gördüm. Tabii bahsetmiş olduğunuz üründe iyidir eminim.

Merhaba. xcp kullanıyorum yol bisikletim için çok çabuk kararıyor. Kararmayan (illaki kararır biliyorum da 500 metrede kararmasın) bir zincir önerir misiniz? fiyatı 200 tl yi geçmeyen...

Merhaba. xcp kullanıyorum yol bisikletim için çok çabuk kararıyor. Kararmayan (illaki kararır biliyorum da 500 metrede kararmasın) bir zincir önerir misiniz? fiyatı 200 tl yi geçmeyen...

XCP yağ 500 metrede kararıyorsa temizliği yanlış yapıyor olabilirsiniz.

Ben şu anda Muc Off deniyorum 3 gün oldu ve şu anda izlenimlerim çok olumlu.
1659549985899.png
1659550017512.png
1659550054140.png
3 Gün oldu ama sadece işe git gel yaptım ve tertemiz sıcak asfaltta yol aldım 14 km oldu daha.
Yarın uğra bana güzelce temizleyip zincirini bir yağlayalım deneyim et sende.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
En güncel zincir yağı ile ilgili olarak bu başlığı gördüğüm için burada sormak istedim. Mevcutta kullanmış olduğum zincir yağım yol bisikletinde yeterli geliyordu ama dağ bisikletinde ilk arazi sürüşü sonrasında kararma yapmaya başladı onun için özellikle dağ bisikleti için zincir yağı önerilerine açığım. Sürüş rotamın %20-30 luk bir bölümü şehir içi kalan kısım mevsim ve havaya bağlı olarak toprak, çamur ve toz oluyor.

Geri