Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için zırhlı lastik önerisi

Arkadaşlar zırhlı lastikler ağırlığı çok artırıyor ve yuvarlanma direnci daha fazla oluyor. Lastik değiştirmeye uğraşmayın, (link) patlak önleyici şerit kullanın.
Yol bisikleti şeridinin tanesi 15-20 gr civarı oluyor ve yan darbeler hariç kesinlikle patlak yaşatmıyor.

Scudo
Özcan'ım malesef en çok yanlardan patlıyor lastikler yanak korumaları çok zayıf, bunun için zırhlı lastik şart özellikle kiloda ağır arkadaşlar için

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Endurance lastik güzel yol tutuşu fren mesafesi ve dayanıklılık konusunda iyi

Schwalbe greenguard 25 - 28 lik tavsiye ederim. Özellikle kış ayları için patlak ile işiniz katiyen olmaz. Kış mevsiminde zaten biraz ağır bisiklet kullanmanızın fazla bir dezavantajı pek olmaz.

Merhaba shwalbe durano plus kullanicisiyim iyi oldugu kadar birkacda eksileri var
Artilari
Patlak korumasi guzel 5mm yanlis hatirlamiyosam
Yol tutusu guzel kavriyor yolu ve guven veriyor
Islak zeminde duz ise kayma yapmiyor ama virajlarda yana yatarsaniz kayma oluyor ( islak zeminde )
Ve benim gozumde 1 eksisi var onuda yazayim
Ben bu lastikten ilk bi tane aldim ama takmadim daha sonra 2. Lastigi 9 ay sonra aldim birkac gun sonra taktim daha 2. Gunden arka lastik de yarik olustu enlemesine eski olan 9 ay once aldigim lastikti o hic kullanmamis olmama ragmen yarilmisti acaba beklemek iyi gelmedimi bilemedim hep oda sicakliginda durdu havada asili bir sekildeydi
Budur benim lastik hakkinda vericegim bilgiler
Yeni alinan lastikte bisey yok cok sukur
Eskide yarik ama suanda kullanima mani degil
Iyi forumlar :harika:

@BerkEvren
Hocam ikinci lastiğin siparişini bu mesajdan 1 gün sonra verdim yani ayın 11 inde oda elime 6 günde ulaşmış oldu. Aradaki tek fark bu sürat kargo ile geldi diğeri ptt kargo ile gelmişti arada 34 gün fark var :)

Doğru konuya mı yazıyorum bilmiyorum ancak 25+25€ lastikler, 11€ kargo, 10€ indirim toplamda 51 euro tutuyor bu ürüne ne kadar vergi ödemesi çıkar?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@BugAdam
9-10 euro kadar vergi gelir diye düşünüyorum.
Söylemeden edemeyeceğim, adamların 50 euroya aldıkları mal bizde 405TL civarı. Biri 50 diğeri 405!!

• Beğen
Tepkiler: BugAdam ve MakRo
@BugAdam
Daha önceki yazılarınızda lastik aramakta olduğunuzu gördüm. Şuanda sipariş verdiğiniz lastiklerin modelleri nedir acaba ? Varsa link ile şahane olur.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@MakRo

En son schwalbe Durano plus'ta karar kıldım daha önceden lastik sipariş vermedim tecrübe konusunda yardımcı olamayacağım maalesef. Benim almaya karar verdiğim ürünün linki ise şu: (link)

@-Skynet-

Öyle ne yazık ki elden ne gelir. Çok teşekkür ederim. Siz daha önce yurtdışından sipariş vermiş miydiniz bu meblağlarda? Aslında marathon plusun 700x25c olan versiyonunu da düşünmüştüm ama lastik başına 200 Gr fazladan ağırlık ve telli oluşundan dolayı vazgeçip Durano plusa tekrardan yöneldim. Ne kadar doğru orasını zaman gösterecek galiba.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Selamlar arkadaslar sizlere birşey danışmak istiyorum ben Continental grand prix 5000 serisi lastik almak istiyorum bununla ilgili bilgisi olan varmı aranızda? Birde Continental 4000 sll serisi ile Continental 5000 serisi arasındaki farklar nelerdir

Evet tubeless versiyonunu aldım ama konu başlığındaki gibi ekstra patlak önleyici katmana sahip seçenekler değil 4000 ve 5000 serileri.

Aralarındaki farklar materyalin geliştirilmesi ve marjinal düzeyde performans verilerinin iyileşmesi denilebilir,
5000’de desenler lazer ile çizilmiş ama yol bisikletinde tutuş için desenden çok hamur ön plana çıkıyor,
5000 modeli 4000’in yeni modeli yani.

@Hasançakır

• Beğen
Tepkiler: Hasançakır
Yol için conti gator hardshell wired yani telli en iyi seçenektir . Conti nin en iyisidir. Wiggle dan bakabilirsiniz uygun anı fiyatı kollayıp yapistirin ve patlamayı unutun. Ustelik adeti 340 gr. Yani cok hafiftir. Yada gatorskin wired bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Hasançakır
En iyi derken patlak koruması için mi bahsediyorsunuz?
Yoksa sürüş olarak 270gr ağırlığındaki katlanır versiyonu bile kalas gibi, sert ve pek de akıcı olmayan bir seçenek.

GP5000’den en az iki kat daha zor delindiği doğru ama bisiklet üzerindeki iki lastikte toplamda 25-30watt eklediği de bir gerçek,
bahedilen fark çoğu kullanıcı için grup içi draft değerlerinden bile yüksek.

Konu başlığına uysa da yol bisikletinde keyif kaçırıcı değerler...

@Roadlover

Lastiği yorumlamak tamamen kullanım ihtiyacı ile bağlantılı.
Yol bisikleti mi yoksa tur veya şehir bisikleti mi kullanıyorsunuz,
Yağmur çamurda biniyor musunuz gibi çok değişken var.

Durano serisi;
Durano Performance
Durano DD
Durano Plus şeklinde hafif ve hızlıdan, ağır ve yavaşa doğru ilerler,
Bunun sebebi de ağırlaştıkça patlak koruma katmanının kalınlaşmasıdır.

evin civarındaki kısa mesafelere gitmek için 2015 üretimi Durano Performance modelini kullanıyorum bence sert ötesi bir lastik, para verip almam ama nispeten uygun fiyatı vardı geçen baktığımda.

uzun kilometreler dayanmak için yapılmış bir hamuru var, yol bisikletiyle uzun mesafe tur yapıyorsanız öneririm,
uzundan kastım kabul edilebilir performans seviyesinde 300-400km+ şehirler arası turlar vs.
@Hasançakır

@fahrettin akansu
yol bisikletinde zırhlı lastik önerisi başlığına benim deneyimlediğim en iyi seçenek gatorhardshell di. gatorskin de kullandım. conti kendi almanca sitesinde bile gatorhardshell için almanyada üretilen tüm yol bisikleti lastiklerinde patlamamazlık flagship'i bu lastiktedir diye yazar. durano dd wired 380 gr. veya katlanır durano plusta 380 gr. takacakken bende bundan vazgeçip hardshell getirtmiştim. 340 gr ağırlığı ile telli yol lastiklerinde en iyi seçenek olduğu yabancı forumlarda da belirtilmiştir. conti 5000 veya benimde geçmişte kullandığım 4000 sII pist lastiğidir ve telli değildirler. zırhlı lastik önerisi olamazlar. katlanır lastiklerdir. ben her turda nerdeyse 4000 sII leri patlatıyordum. değil cam, diken, taş bile girse patlardı. anca tdf de yada roubaix'de derece lastiği olabilirler oda tubular olacak bu arada. biz iç lastikle kullandık tabii.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Biraz hort olucak ama şu 2 lastikten hangisi daha iyidir yada bu fiyat bandında önerebileceginiz lastikler neler ? Schwalbe Lugano Endurance 700x25 Telli yada CST Conquıstare C1761 700x25 Katlanır

Giant Escape Air imde kullanıyordum ve en son Corelli KR300 e de Schwalbe Durano Plus ları taktım gayet memnunum ... :harika:

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Günaydın
Carraro 220 üstünde chaoyang dış lastik var. Dün arka bugün ön lastik patladı. Üzerinde böyle yazıyor. Dış yada iç lastik ne önerirsiniz?
IMG_20200621_111344.jpg

Geri