Scudo Sports

Yol bisikleti istanbul için doğru seçim midir?

edoardo

Üye
Tepki
6
İsim
efeberk kaplan
Merhabalar, ben önümdeki 2 hafta içinde yol bisikleti triban500 almak istiyorum. Yol bisikleti ile istanbul içinde rahatça seyahat edebilirmiyim beni zora sokar mı. Yada yol bisikletiylr rahatça ilerleyebilecegim bisiklet rotalari varmıdır ?

Örneğin Avcılardan yola çıkıp bisikletimle büyük adaya rahatça gidip büyük adayı dolaşabilirmiyim ?

Scudo
Yol bisikletiyle araziye girmemek kaydıyla neredeyse herşeyi yapabilirsiniz.

Frenlerinden ve lastiklerinden dolayı sizi biraz zora soksada az güçle fazla performans vermesi güzel yönleri.Dikkatli kullanıldıktan sonra bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Ada yollarını bilemem ama Avcılar'dan Sarıyer'e sahil yolundan rahatça gidebilirsiniz. Gidiş dönüş 80 kilometreyi geçen bir rota olacaktır.

Bende sedona 410 var, o bile sıkıntı. İstanbul içi kullanımda şehir-treking bence, fitness e doğru kaydıkça sıkıntı büyüyor. Bizim yollarımız çok bozuk.

Ha benimde gönlüm de yol var, o da ayrı konu...

Arazi insanı degilimdir zaten amacım bisikletimi gezerken ulaşım aracı olarak kullanmak.

@edoardo

Kesinlikle yol bisikleti. Pişman olmayacaksınız emin olun. Çoğu insanın zannettiğinden çook daha dayanıklıdır yol bisikletleri.

@Bora Kıraç Teşekkürler. Avcılarda oturuyorum bisiklet yolları ve parkurlarinin adreslerini bilmiyorum, nerden öğrenebilirim ?

@edoardo

Aslında "parkur" diye net bir durum yok siz nereye gitmek isterseniz oraya gider bisiklet. Elbette yol bisikletçilerinin yoğun olarak kullandığı güzergahlar var fakat ben Avcılar tarafını bilmiyorum açıkçası. O bölgelerdeki rotaları en iyi bilenler oralardaki yol bisikletçileridir, dolayısıyla size tavsiyem çevrenizdeki yol bisikleti gruplarıyla iletişime geçip en azından tecrübe edinmek adına onlarla bir süre hareket etmeniz olur.

İstanbul gibi bir şehirde yol bisikleti kullanıyorsan eğer, akor ayarlarını bol bol yaptırmak zorunda olduğunu göze alman gerek..

@Aazam ne sıklıklar akor ayarı yapıyosunuz şahsen ben sadee ilk 200 km de akor yaptırdım

@m.klcts

Aslında biraz takıntılı olmak veya çok hor kullanmak gerek bunun için. Çoğu arkadaşım en ufak bir yamukluğa takmış durumda oldukları için sürekli bi akor ayarı derdindeler. Ben de uzun yollar gitmeme rağmen nadir olarak yaptırdım.

Avcılar kısmında yollar düzgün diye hatırlıyorum. Onun dışında İstanbul'da Fatih'ten çıkıp Sarıyer'e kadar hiç sıkıntı olmuyor yolda. Hatta eğer o gün trafik varsa araçların yanından geçerken kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz. Fakat kapı açmalarına dikkat edin :)

yol bisikleti bencede en iyisi, hem performans hemde tarz açısından, ama arazi kullanımınız olacaksa belgrad ormanı gibi trekking bisiklette düşünebilirsiniz, yada tur bisikleti

@Aazgözümü korkutma ya :D st: 2016191, member: 63728
Aman hocam gozumu korkutma ya

İstanbul da yol bisikletini bir senedir kullanıyorum ve 8000 km yi devirdim hem eski hem yeni tekerlerimde bir kere bile akor yaptırmadım hemde 23 c lastik ile tabi burada doğru hava basımı ve kiloda çok önemli.

@edoardo ben de hic akord ayari yapmadim. 70lecukurlara girdim kasislerden zipladim hic bir sey olmadi. Basınç tam ise sorun yok.

Strava üyesi olun, heat map diye bir sey var. Bisikletciletin sıklıkla kullandığı yolları gösteriyor. O haritadan kendinize bir rota cizebilirsiniz...

Hybrit bisikletten yol bisikletine geçmiş birisi olarak kesinlikle yol bisikleti diyorum. Benim rotam Ataşehir- Bostancı-Caddebostan-Kadıköy veya Ataşehir-Bostancı-Maltepe-Pendik-Tuzla. Ufak tefek yol bozuklukları dışında bir sorun yaşammıyorum.

Araziye girmeyecekseniz yol bisikleti ile İstanbul'un bisiklet ile gidilebilecek her yerine rahatça gidebilirsiniz. Sık akort falan da yaptırmanız gerekmez. Sık akort yaptırmanız gerekiyorsa ya ilk akordunuz yanlış yapılmıştır, ya da jant setiniz çok kötüdür. Yol bisikletinde tek sıkıntıyı yük taşımanız gerekirse yaşarsınız (sırt çantası ile taşımanız gerekir), o açıdan rahat olmaz. Yük taşıma durumu dışında hem çok daha hızlı, hem çok daha zevkli olur yolda yol bisikleti kullanmak.

@edoardo

genç dostum,avrupa yakada,uzun yol tecrüben yok ise uzaklardan önce sahil yollarında sürmeni öneririm,bisiklet yolunda tabi,avrupa yakada malum araç terörü vardır,beşiktaş-sarıyer arası yoğun kullanılan bir güzergahtır ,çırağanda-bebekte-emirganda ve rumelihisarda yol daralır, buralara dikkat edecen,sağda park etmiş araçlar yanından geçerken gözün kapıda olsun her an oltaya sazan balığı düşer.çukurlara dikkat artı mazgallara,anadolu yakaya geçer isen bostancı-kaynarca etabı vardır,burada bisiklet yoğunluğu çoktur ,yollar geniştir,ama dikkat edecen sağa giren araçlara.kilitli pedala geçecek isen önce düz yolda tak çıkar talimleri yapacan asla sola kuvvet verme,iki ayağın kilitli pedalda iken frene basıp durmayacaksın.yol demek sürat demek ,ben iyi yolcuyum demek ise doğru değil,yola geçen hep uyanık olacak..

başlangıç olarak avcılar-bakırköy arası emniyetli yolları seçmende fayda var ayrıca avcılardan ta adalar uzak .

Geri