Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Yeni Zipp 303s jantlarımı yaklaşık 500km yaptım sadece ben neden daha önce karbon hookless janta geçmedim diye söyleniyorum. Aynı zamanda da tubeless’e geçtim bisikletim çok rahatmış. Sadece bisikletimin hertarafını karbon yaptım gidon ve boğazında sıkıntı çıktı sert tümseklerde gidon çaaat diye sıyırıp aşağı döndü üç defa oldu sonunda karbon pasta sürüp taktık bakalım nasıl olacak.

Scudo
Merhaba, bisikletime jant seti bakıyorum. Genellikle performanslı ama nispeten uzun sürüşler yapan bir kullanıcıyım. Aklımda birkaç model ve birkaç soru var:

Campagnolo zonda bir hayli övülüyor ve oldukça hafif(1540g). Ancak arka janttaki teller arasında bayağı boşluklu, olası akord gerektiren durumlarda zorluk çıkartır mı?

Fulcrum Racing serisinde 4, 5, 6 arasında en hafifi (1650g) racing 5 olduğu için onu düşünüyorum. Ancak bir yerde aynı segmentteki diğer jantlara göre daha hassas olduğu ve daha erken akord, bakım gerektirdiği okumuştum. Kullanan aydınlatırsa sevinirim.

Mavic aksium elite de çokça beğeniliyor ancak biraz ağır(1840g). Kalitesi ağırlığını perdeler mi?

Yabancı forumlarda (2013 yılında) zonda nın racing 3 ile eşdeğer olduğu söylenmiş. Bu gerçekten böyle mi, öyleyse hâlâ geçerli mi?

Ayriyeten jantın ağırlığının yokuşta ve düz yolda her zaman etkisi olumsuz mudur, yoksa bir jant ağır olup da akıcı, performanslı olabilir mi?

Merhaba, bisikletime jant seti bakıyorum. Genellikle performanslı ama nispeten uzun sürüşler yapan bir kullanıcıyım. Aklımda birkaç model ve birkaç soru var:

Campagnolo zonda bir hayli övülüyor ve oldukça hafif(1540g). Ancak arka janttaki teller arasında bayağı boşluklu, olası akord gerektiren durumlarda zorluk çıkartır mı?

Fulcrum Racing serisinde 4, 5, 6 arasında en hafifi (1650g) racing 5 olduğu için onu düşünüyorum. Ancak bir yerde aynı segmentteki diğer jantlara göre daha hassas olduğu ve daha erken akord, bakım gerektirdiği okumuştum. Kullanan aydınlatırsa sevinirim.

Mavic aksium elite de çokça beğeniliyor ancak biraz ağır(1840g). Kalitesi ağırlığını perdeler mi?

Yabancı forumlarda (2013 yılında) zonda nın racing 3 ile eşdeğer olduğu söylenmiş. Bu gerçekten böyle mi, öyleyse hâlâ geçerli mi?

Ayriyeten jantın ağırlığının yokuşta ve düz yolda her zaman etkisi olumsuz mudur, yoksa bir jant ağır olup da akıcı, performanslı olabilir mi?

Sanırım 5 senedir jant frenli racing 5 kullanıyorum. 10 bin km civarı yol yaptım. 1 kere akord yaptırdım. Her bakımda da baktırıyorum ama akord bozukluğu pek olmuyor. Pek insani kullandığım da söylenemez. İstanbulda düzgün yol yok. Buna rağmen memnunum. Bir kere rulman değiştim o kadar. Akıcılığı da gayet iyi. Akıcılık sadece ağırlık ile alakalı değil. Tel yapısı, tel sayısı, göbek ve rulmanlar ile de alakalı. racing 5 in muadili scirocco diye biliyorum. Zonda daha üst seviye bir jant.

Selamlar, Fulcrum 818 janttan shimano rs710 c46 karbon janta geçiş yaptım. 2047gr olan jant seti ağırlığı 1619gr a düştü(-428gr) (fabrika değil tartı verisidir). Yassı aero jant tellerinin ve yaklaşık 2cm daha yüksek profilin düşük rüzgar direnci sürüş esnasında fark edilebiliyor.

Sanırım 5 senedir jant frenli racing 5 kullanıyorum. 10 bin km civarı yol yaptım. 1 kere akord yaptırdım. Her bakımda da baktırıyorum ama akord bozukluğu pek olmuyor. Pek insani kullandığım da söylenemez. İstanbulda düzgün yol yok. Buna rağmen memnunum. Bir kere rulman değiştim o kadar. Akıcılığı da gayet iyi. Akıcılık sadece ağırlık ile alakalı değil. Tel yapısı, tel sayısı, göbek ve rulmanlar ile de alakalı. racing 5 in muadili scirocco diye biliyorum. Zonda daha üst seviye bir jant.
Zonda nın akordunun zor olduğundan benim de seçimim sizin detaylı anlatımınızın de etkisiyle Racing 5 olacak sanırım.

Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: makaram
20k.civarı Zonda kullandım, akor bozukluğu yaşamadım. F/P olarak kullanıcısını üzmeyen, sağlam jantlar olduğunu belirteyim.
Tel dizilimi estetik olduğu kadar dirençli ve dayanıklıdır da...

Merhabalar. Yeni bir takım zonda aldım. Lakin hub sesi çok az. İzlediğim videolarda falan oldukça tatmin edici bir sesi var. Kullandıkça artan bir durum mu acaba?

Evet 5 k. sonrası göbek sesi artacak...

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Bilgi için teşekkür ederim.

Rica eder, motive olup güzel sürüşler dilerim...

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Geri