Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Erdal YILMAZ aynen öyle.
Bende de 105 var 11 li, gelen zonda da pul geldi..
Bisikletçi sordu pul olması gerek diye, dedim bu da 11 liye uyumlu.. Gerek kalmadı pulu takmaya.

Scudo
@Volks @Hamid Asım @Ozan k. teşekkürler.
@Volks ürünün açıklamasında hem shimano hem camp uyumlu yazıyor, burdan hareketle her iki grupsette de kullanabiliyor muyuz yoksa her ikisi için de elimizde var anlamı mı çıkıyor bunu sormaya çalıştım:)

@Hamid Asım makaleye girişiyorum hemen:)
@Ozan k. çok teşekkürler sizin geribildirim çok önemli. Bir de sipariş ederken camp ya da shimano diye seçiyor musunuz? seçmiyorsanız muhtemelen aynı jant seti ikisinde de çalışıyordur? Bu arada hayırlı olsun, yorumları bekliyorum kullanma fırsatı olunca

@Kazuya

Kullandığınız gurup set'e göre, seçim yapmanız gerekiyor. Freehub'lar farklı.

http://ritcheylogic.com/wp/wp-content/uploads/2013/04/0203_shimano_campy_10spd.jpg
http://fcdn.roadbikereview.com/attachments/general-cycling-discussion/298426d1406529555t-11-speed-shimano-wheel-campy-11-bike-carbon-wheel-hub.jpg

arkadaşın da dediği gibi, Campagnolo alırsan eğer shimano da kullanamzsın.
Ondan dolayı, 2 tane seçenek veriyor.
ya shimano için seç ya da campagnolo için diye :)
tavsiye edilir, test etme imkanım olmadı ama varlığı bile yetti :)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Volks şuan fabrika çıkışı alexrims jantlar var, bir yamuğunu görmedim:)
fark elbette olacaktır ama deneyip görmek istiyorum önce. hissedilir fark olacaksa ben de düşünüyorum bu canavarlardan:)

Bende de alexis var ben de merak ediyorum. Haftasonu pazar falan yagis pek olmayacak gibi, o zaman strava acip bakacagim...

• Beğen
@Kazuya en kısa süre de zondaları denedikten sonra yorumlarımı, tavsiyelerimi yazarım.
ben kafa olarak ona çok odaklanmıştım, üstünde ki jantlar gitse bile zonda istiyordum illa :)

• Beğen
@Volks en kısa sürede açıklamalarını bende bekliyorum..

açıklamayı yapıcam :)

@Kazuya @Bakbay

Selam,
Cumartesi günü, uzun tur yapacaktık fakat yağmur vs yağdığından dolayı sahilden bahçeköy oradan orman yolundan göktürk' e gittim.
Tam olarak yemek yememiştim ve çıkma isteiğim vardı. Evde durmadım ve çıktım.
Jantların akıcılığı cidden fark ettiriyordu.
Dönerken, enerjim bitmişti pedala basamıyordum aç olduğum için..
Eve geldiğimde, o yolda baya PR yapmışım.

Haftaya cumartesi umarım hava daha iyi olacak gibi, o zaman düz yolda vs daha rahat deneme şansım olacaktır.
Strava kayıtım da ki " Zonda ile ilk tur " dan göz atabilirsiniz.

Cidden, jant her şeyi değiştiriyormuş.
Umarım, en kısa zaman da sahibi olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Bakbay ve Kazuya
Fdeehub parçası jant setinin dönüşümü için kullunılıyor, yaygın markalar için bulmak kolay fakat bazı markaların mesela Fulcrum TR'de bulmak zor. Ayrıca anlam veremediğim şekilde pahalılar. (link)
@Erdal YILMAZ

Ben de Zondalari taktirttim. Ama hala bayagi hastayim hic deneyemedim. Eve donerken 500metrede hissettigim tek sey upkusta ayaga kalkinca daha rijit hissettiriyor ve frenler harika oldu.

• Beğen
Tepkiler: Volks
@Ozan k. yokuşta, düz yolda falan ciddi derecede fark ettiriyor.
Çok memnunum, rüzgarsız güzel havalarda daha etkili olabileceğini düşünüyorum.

@Volks Merhaba

Belirttiğin fark hakkında biraz detay verebilir misin. Performans akıcılık esneme hız vb.

@cyan1 Fark şöyle ;

Düz yolda, hızınızı arttırdığınız da bariz akıcılığı hissediyorsunuz.
Yokuş çıkarken, daha fazla kasmıyorsun kendini.
Farkı şöyle yaşadım ;
Orman yoluna gidersem eğer Bahçeköyden - Göktürk e gidiyorum
Gidiş ve dönüş ne ara bitti, hiç farkına varmadım. Trafik vardı, yerler de ıslaktı.
Güneşli güzel bir hava da daha da akıcılığı hissettirir.
Yokuşlardan inerken vs ivmelenmesi ve akıcılığı çok daha fazla.

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN ve Kazuya
@Volks ben de merlinden bir campagnolo vento patlattım:)
yorumlar hep iyi, gelince kendi yorumlarımı paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Geri