arkadaşlar belki bilgi verir diye de size de öğrendiğim bilgileri aktarayım dedim, mavic kysrium slr exalith jant setine sahibim, bu jant seti ile 2.000 km geçirdiğim için ve yunanistan a gide gelen ordaki yolcu arkadaşlardan bayağı birşey öğrendiğim için tecrübelerimi aktarayım. Arkadaşlar öncelikle mavic exalithler yumuşak jantlar, kesinlikle bir tırmanış veyahut sprint jantı değil. bilhassa yokuş tırmanır ve sprint atar iken, fren pedlerine dokunduğunu duyuyorsunuz, çünkü exalithlerin kendine has bir frenaj sesi var, kesinlikle ıslakta daha iyi duruyor. Fakat fren pabuçları özel ve açıkçası ben wiggle ve chainreaction dan bulamadığım için bike24 ten direk yunanistan'a sipariş ettirdim. Ön rulmanı uçmakdere yarışından sonra dağıttım ve rulman bozma sorunu maviclerin kronik sorunu olarak geçmekte imiş, bilhassa ağır sayılabilecek bisikletçiler için, ben 86 kiloyum, fakat 80-85 kilo sonrası bisikletçiler için rulman dağıtma kronik bir sorun olabiliyor, çünkü göbekleri açtığımızda maviclerin bilyalı sistem yok, shimanolar gibi, rulman bulmak sorun olabiliyor ve oradaki shimano servis center da çalışan adamın anlattığına göre düz ve hafif bozuk yolların jantı olduğunu söylüyor mavic exalith ve cosmic serisinin. Benim gibi 80-85 kilo üstü bisikletçilere shimano dura-ace veyahut ultegra serisini ya da fulcrum ve campangnoloları öneriyor. kesinlikle rijit ve daha ağırlığa dayanaklı fakat gramajlar olarak biraz daha fazla(yaklaşık 300 gr civarı) fakat durability leri daha yüksek olarak öneriyor. ve Eğer shimano göbeği dağıtır isek göbek içi bilya sistemi olduğu için tamiri daha kolay oluyor imiş.
Burdaki çalışan arkadaşlar(shimano servis center-dedeağaç) bu 3 jantı tavsiye ettiler 35 - 40 mm profilli olan dura ace ya da
fulcrum racing zeroyu tavsiye ettiler. eğer bütçe üst seviye jantlara çıkılamıyorsa kesinlikle campy scriocconun rijit ve dayanaklı bir jant seti olduğunu, mavic lerin ise daha ziyade hafif(70 kg civarı) ve düz yol bisikletçilerine önerdiklerini ve rulmanların içindeki boşluktan dolayı virajlarda çok esnemeye müsait olduğunu söyledilr. umarım işlerinize yarar birilerinin bu bilgiler