Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

2.el almıştım ama fazla kullanılmamıştı. benimde 2000 km falan olmalı. @ElcaSeJawS

Scudo
@srdrmrs Dediğim gibi bakım zamanı gelmiş olabilir içi filan pislenmiştir bakmadan bir şey demek zor.

Jant seti arayan ve dayanıklı bir jant isteyen arkadaşlara campagnolo Scirocco tavsiye ediyorum.Dün araba arka janta yandan vurdu 15-20 civarı bir hızda ben kesin jant yamulmuştur dedim döndüm baktım jant olduğu gibi ve göçük ve tel kopması var sadece akor ayarı biraz kaçtı 2 3 mm civarı bu jantın bu kadar dayanıklı olduğunu bir daha anladım az telli olmasına rağmen çok dayanıklı bir set almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

@Nyusha açıp bakmadan ne durumda olduğunu bilemeyiz. Ama 2 yılda uzun bir süre doğrusu. Ben de yaklaşık 2 sene hiç açmadım göbeği, sizinki gibi zor dönüyordu. Açtığımda iç bileziğin, yani bilyaya temas eden iç kısmın çukurlaşma şeklinde aşındığını ve göbeğin içinde de metal parçaları buldum. Sonuç olarak hasarlı olanları değiştirip yağlayıp taktım. Bilyalar ve dış bilezikler sağlamdı. Bakım olmadan olmuyor. Her 6 ayda bir açıp ,temizlenip, yağlanması gerekiyor. Aynı işlemin aynakol göbeğine ve furja da yapılması gerekiyor. Kolay gelsin şimdiden.

peki hub temizleme nasıl oluyor? araştırdım ama çok bilgi bulamadım.

şurdan bunu buldum sanırım olabilir.

(link)

@Yetkin
hocam bisikleti kullanmiyorum uzun zamandir. evde yatiyor. 800km falan kullanmisimdir yaklasik. sizin jantin markasi ve modeli neydi?

@Nyusha bendeki fuji'nin üzerinde gelen Vera jantar. Önemli olan göbek tipidir. Çoğunlukla açık bilyalı modeller kullanılır. Kilit somunu ve koni kısmıyla ayırt edilir. YouTube dan RJbikeguy kanalına bakarsanız, nasıl göbek bakımı yapılır görebilirsiniz .

@Yetkin
biliyorum hocam mt15 gobegi acip yagladim gecen sene. anahtar bile kullanmadim zaten gevsemis vidalar, elimle acip elimle siktim vidalari

@Yetkin hocam aklima gelmisken sorayim dedim. rjbikeguy un gobekteki bilyeleri cikarmak icin kullandigi yuvarlak silindir seklindeki miknatisi nereden temin edebiliriz

Cole rollen elite nasıl iyimi ?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar. Elimde Shimano R501 jantlar var. Daha önce doğru düzgün pek jant denemediğim için bunlardan doğal olarak memnunum. Yeni bir bisiklet aldım, üzerindeki Mavic Aksium jant seti var. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Rulmanın değişimi kaç km'de gerekir ve takriben kaça mal olur? Hub sesinden nefret eden bir insanım, aksium'un hub sesi engellenebilir mi?

Genel olarak aksium mu yoksa r501 mi dersiniz?

@Nyusha ucu mıknatıslı tornavida kullandım ben. Bilyalar ışık dizerken de tek tek onunla alıp yerleştirdim. Cımbıza da gerek yok.

merhaba arkadaşlar,

campagnolo scirocco güncellenmiş:

(link)

peki ustalara bir soru? eski versiyon ile yen'i versiyonu birbirinden nasıl ayırt edicez?

@Battutaettanci

ustayı geç çırak bile değilim ama ben cevap vereyim :) stickerlar siyaha dönmüş. önde 16 tel kullanmaya başlamışlar. birde 100gr kadar hafifletmişler seti. en önemliside 100 pound kadar fiyatı artmış ki karışıklığı en kolay giderecek nokta bu :) karıştırmazsınız hocam fiyata bakınca :)

@Sin

nee 100 paund mu :) hadi oradan sayın campagnolo :) teşekkürler hocam işi kolaylaştırdınız.

Arkadaşlar Scirocco jantımın freehub rulmanları sıkıntılı bakımsızlıktan rulmanlar bozuldu arada dırrrrrr diye ses çıkarıyor bu frebody içindeki rulmanların sökülme ihtimali varmı.Bir frebody 300 TL olduğu için almak istemiyorum. Rulman numarası 6803-2rs sfk marka düşünüyorum Karaköy civarında bulabilirsem alacağım.Daha önceden başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Dosyalar

• 20170508_135247.jpg
    20170508_135247.jpg
    92,1 KB · Okunma: 46
@Ertan M.
degresser bişeyle dalmayı deneyin balata spreyi ile falan. içine nüfus edecek şekilde. onun içi rulmanlı değil bilyelidir muhtemelen. tinerin içinde de bekletseniz olur 1 saat falan. tiner şişesinin içinde bi çalkalayın belki düzelir. yataklar bozulduysa tabi yapacak birşey yok yenisini alacaksınız. birde ruble kapağının takıldığı taraftan bi fotoğrafını atarsanız bir bakalım açılır mı içi açılmaz mı diye. shimano freehubların içi açılıyor kolayca belki aynıdır.

@Ertan M. Güvenilir ve tanıdık bir bisiklet ustasına götürmeniz olası zararları en aza indirecektir...

@Sin hocam şuan bisiklete takılı o yüzden resim çekemem ama bilye değil çift taraflı kapaklı rulman var ikiside aynı numara temizledim yağların ama rulmandan tıkırtı sesi geliyor o yüzden değişmesi lazım eğer bilyeli olsa temizlenip yağlandımı sorun halolurdu.

@cazci güvenilir bir bisikletçide açtık zaten rulmanlar da olduğunu anladı eliyle çevirincede ses freebody içindeki rulmanlar dan geliyordu.Göbek rulmanlarında ise bir sorun yokmuş.

arkadaşlar belki bilgi verir diye de size de öğrendiğim bilgileri aktarayım dedim, mavic kysrium slr exalith jant setine sahibim, bu jant seti ile 2.000 km geçirdiğim için ve yunanistan a gide gelen ordaki yolcu arkadaşlardan bayağı birşey öğrendiğim için tecrübelerimi aktarayım. Arkadaşlar öncelikle mavic exalithler yumuşak jantlar, kesinlikle bir tırmanış veyahut sprint jantı değil. bilhassa yokuş tırmanır ve sprint atar iken, fren pedlerine dokunduğunu duyuyorsunuz, çünkü exalithlerin kendine has bir frenaj sesi var, kesinlikle ıslakta daha iyi duruyor. Fakat fren pabuçları özel ve açıkçası ben wiggle ve chainreaction dan bulamadığım için bike24 ten direk yunanistan'a sipariş ettirdim. Ön rulmanı uçmakdere yarışından sonra dağıttım ve rulman bozma sorunu maviclerin kronik sorunu olarak geçmekte imiş, bilhassa ağır sayılabilecek bisikletçiler için, ben 86 kiloyum, fakat 80-85 kilo sonrası bisikletçiler için rulman dağıtma kronik bir sorun olabiliyor, çünkü göbekleri açtığımızda maviclerin bilyalı sistem yok, shimanolar gibi, rulman bulmak sorun olabiliyor ve oradaki shimano servis center da çalışan adamın anlattığına göre düz ve hafif bozuk yolların jantı olduğunu söylüyor mavic exalith ve cosmic serisinin. Benim gibi 80-85 kilo üstü bisikletçilere shimano dura-ace veyahut ultegra serisini ya da fulcrum ve campangnoloları öneriyor. kesinlikle rijit ve daha ağırlığa dayanaklı fakat gramajlar olarak biraz daha fazla(yaklaşık 300 gr civarı) fakat durability leri daha yüksek olarak öneriyor. ve Eğer shimano göbeği dağıtır isek göbek içi bilya sistemi olduğu için tamiri daha kolay oluyor imiş.
Burdaki çalışan arkadaşlar(shimano servis center-dedeağaç) bu 3 jantı tavsiye ettiler 35 - 40 mm profilli olan dura ace ya da
fulcrum racing zeroyu tavsiye ettiler. eğer bütçe üst seviye jantlara çıkılamıyorsa kesinlikle campy scriocconun rijit ve dayanaklı bir jant seti olduğunu, mavic lerin ise daha ziyade hafif(70 kg civarı) ve düz yol bisikletçilerine önerdiklerini ve rulmanların içindeki boşluktan dolayı virajlarda çok esnemeye müsait olduğunu söyledilr. umarım işlerinize yarar birilerinin bu bilgiler

Geri