Scudo Sports

Yol bisikleti jant tavsiyesi

Tepki
12
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar ilk slr 150 bisikletimde shimano rs10 vardı iki gunde akoru kaçtı sonra gittim merida ride lite 94 aldım ustunde fulcurum race 7 jantlarla geldi akışkanlığıok super tek kötü yanı 1930gram ağırlında olmasıydı ve ağır dıye bu jantlar 1 yıl kullandım 1500km yok gittim Akor ihtiyacı duymadım sonra arkadsşar kanım girdi mavic diye gitim mavic kysirum equip aldım hafıf diye 1690 gram 3 ay kullandım hiç memnun. Kalmadım sesi ve sağlamlığı dışında akışkanlık sıfır bısıkletı ters çevirip jantı çevirdiğimde adam akıllı tur atmıyor bile fulcrum jantlar 3kat daha çok dönüyor denedik aynı anda her neyse sınırlendım sattım mavicleri gittim token c28a modelını aldım hem hAfıf 1500gram fiyat performans için çok çok iyi bir jant bakalım sağlamlık olarak nasıl rulmanlAr ne kadar dayanacak test edicem 2haftDır kullanıyorum gerçekten çok çok iyi aKışkN bir jant kysirum equip aldıgıma o kDar para verdıgıme pişmanım kımseye de tavsiye etmiyorum mavic kysirum equip modelini.

Scudo
Valla o kadar model denedikten sonra sana jant tavsiyesi vermek abes kaçar, bence kullanım sertliğinde bir durum var,bilmem anlatabildim mi?Çünkü kullandığın modeller boş değil,onları hallettiysen artık iş özel şeylere bakar fakat herşeyin bir limiti var.

Sen hele son aldığını bi' test et de, sonra beğenmezsen tavsiye verir birileri elbet. Kysirum Equip'i beğenmedim demek için açmışsın konuyu, biraz karışmış. Başka bir şey göremiyorum ben.

valla benim bisiklette Ksyrium (Equipe ve Elite) jant seti var ve eğer abartmam gerekirse yokuş tırmanırken fren kullanıyorum. Akıcılığı o kadar iyi yani. ;) bence kendin bi jant tasarlamalısın.

(link)

Arkadaşlar bu 2 jant seti arasında kaldım,şuna bisikletin üzerinde bulunan Mavic aksium ( sanırım elite) , b7nları değiştirmek istiyorum .
(link)

Diğerinde
(link)

İkiside 35mm profil yüksekliği var,ağırlıklarıda aynı,fiyatlarıda yakın.Fakat ikisi arasında farklılıklar varmıdır bilemiyorum,hangisini tavsiye edersiniz.

Tür olarak farklı olsalar da fiyat olarak aynı segmentte olduklarından karşılaştırılabilir gibi duruyor bence birini seçme şansınız olsa hangisini seçerdiniz ya da iki seti de deneyimleyen arkadaşlar var mıdır forumda bilgi verirlerse güzel olur

çok çok bilgi sahibi değilim ama bu ara bende araştırmadayım,her ikiside giriş seviyesinin bir üst sınıfı jantlar diyebiliriz,prime karbon ve 5cm profilli bir jant olduğundan,eğer bisikletiniz aero bir kadroya sahipse görselde uyum sağlayacaktır,ayrıca R020 hubları novatech üretimi.zondaya gelirsek compagnolo kalitesini sağlamlığını ıspatlamış bir marka,fakat arka jant öne göre profil yüksekliği farklı,malum jant tel ve örüm şeklide farklı,G3 tel örüm teknolojisi enteresan bir şekil vermiş,paslanmaz çelik rulmanları var gayet uzun ömürlü bir jant.stok jantlara göre mutlaka her iki janttada hissedilir performans artışı olacaktır

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Şu an aktif olarak Prime SE kullanıyorum. Aynı anda Zonda'larım da oldu çelik bisikletimde. Baya elma ile armut bunları kıyaslamak. Ama ortak nokta ikisi de fiyat performans ürünü. Kendi fiyat aralıklarında resmen muadilleri yok. Bence takılacak bisiklet ve amaç önemli. Prime 'lara geçince (ki öncesinde bu bisikletimde Scirocco'lar vardı) düz yolda 50'lik jantın farkını yaşadım. Ama kış dönemi yanal rüzgarlar ızdırap oldu. Bol tırmanıcam, rüzgardan etkilenmiyim fazla derseniz ve bisikletiniz Aero değilse Zonda alın. Aero bisiklete zaten yakışmaz:) (Şahsi fikrim)

50se ile yaklaşık 15k yol yaptım. jant bana göre oldukça iyi. zonda ile sadece fiyat karşılaştırabilir diye düşünüyorum. ağırlık olarak benzerler ama biri tırmanış jantı biri düz yol jantı kaba tabirle. prime ile her yola girdim her hava şartında kullandım. yogun yağış altında (v-fren) frenler hiç tutmuyor.(swissstop ped kullanıyorum) onun dışında yanal rüzgarda savrulma olayı var ki bu benim için sorun teşkil etmiyor. uzun süren inişlerde de ısınma yapabiliyor bu da aklıma gelen son sorunu. ilk aldıgımda fren yüzeyinin zaman ile deforme olacağını düşünüyordum ama halen yeni gibi. bunda periyodik olarak bisikletimi temizlememin de etkisinin oldugunu düşünüyorum.

49514069043_1fa717c133_k.jpg

Prime jantın ilk çıkan(daha doğrusu piyasa yapmasını sağlayan) serileri güzel idi. RP olan modelleri.

İlk modelleri rp göbek idi. Çekme tel ve daha kaliteli rulmanları olan r010 göbek ile örülen jantlardı. Yeniler r020 j tel ile örülen rr modelleri.

RP modellerinde sapim cx tel vardı ama yenilerde daha dandik teller kullanılıyor.

Ayrıca ben hala c15 kullanıyorum ve seviyorum ama adamlar bu se modelinde 27.5 mm dış genişlik yapmış. Bayağı bildiğin cx jantı bu be.

Kısaca prime’ın bu yeni modelleri beş para etmez. F/P olarak uzak durmakta fayda var. RP modelleri ve prime pro road( prime road tü kaka olan modeli) modeli tercih edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Prime ben kullandım.

Düz yol veya peleton sürüşü yapmıyorsanız aeroluk farkı çok yok.
Yokuşta beni çok zorladı.
Fren hiç yok çeşitli pabuçlar denedim (Prime, rithey, Swisstop) yine de durmuyor. (Belki ben çok konfomist birisiyim )

Son olarak ben jantları Sinan Kartal'a sattım kendisi o jantlarla kürsü görüyor.

Yamukluk bende olabilir :)

Ll2BWz.jpg

ben 2 tl veririm bana sat :koptum: :koptum: 3aydır ilan kovalamaktan bıktım

@seko35.50 Yurtdışından alsanız daha iyi değil mi, kimin nasıl kullandığını bilmediğiniz jant yerine genelde kargo ücretsiz oluyor.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Prime RP50 modelini yaklaşık 15k kmdir kullanıyorum.

Diğer jantlarım

Mavic Ksyrium Exalith Pro SL
Mavic Cosmic

Dolayısıyla jantlar arasında karşılaştırma imkanım var.

Mavic Ksyrium Exalith Pro SL,
* Tırmanış jantı.
* İçlerinden en hafifi 1355 gr.
* Rijitliği çok iyi.
* Frenleme iyi. (Islakta çok iyi.)

Mavic Cosmic,
* İçlerinden en ağırı 1655 gr.
* Rijitliği çok iyi.
* Frenleme iyi. (Islakta çok iyi.)
* Aeroluk iyi.

Prime RP-50,
* Ağırlık iyi 1490 gr.
* Rijitliği iyi.
* Frenleme iyi (kuruda), ıslakta kötü. Kuruda en iyi frenleme Prime da diyebilirim. Isınma sorunu yaşamadım.
* Aeroluk çok iyi.

Prime vaad ettiklerini yerine getiren güvenilir bir jant. Fiyatı diğer jantlarımın neredeyse yarısı, dolayısıyla F/P oranı çok iyi. Aero jant düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

@NKurtuldu dostum ben genel olarak karbon jantların ıslakta frenlemesinin fark ettiğini bilmiyordum , sayende öğrenmiş oldum. :)

trainspotting35
kesinlikle haklısınız hocam,zaten baktıklarım hep çöp çıktı.adam deneme maksatlı taktım çıkardım demiş,bir baktım fren izlerinden jantın içi dışına çıkmış :koptum:

Geri