Teşekkürler grafik için L beden bana uygun görnüyor.Sanki XL alabilirmişim ama L beden ile XL arasında bariz bir fark yok.Sele boyunu ve gidonu ayarlarsam sıkınıtı ortadan kalkacak gibi duruyor
Benim boyum 203 cm. Ayakkabıyla 206 oluyorum. Yol ve şehir bisikleti için hangi kadro boyu benim için uygundur? Mesela XL mı yoksa XXL mı ya da 58 mi 60 mı?
Benim iç bacak 75 cm 45 kadro oluyor. Geçenlerde aynı benim ölçülerde birisi kaç kadro olur diye sormuş, adama 51den aşağı yanıt veren yoktu. En iyisi bir bisikletçiye gidip deneyin.
@Cyclic34
Hocam yerinizde olsam bike fit yaptırıp soulrider dan kendime bisiklet yaptırırdım. Tabi maddiyatla ilgili bişey ama sağlığınız için şart. (soulrider ile hiçbir alakam yok kendilerini tanımam etmem yanlış anlamayın) ben de sonraki bisikletimi kendime göre yaptıracağım. Sizin boya uygun kadro her markada bulamaya bilirsiniz.
Sadece boy olçünüzle kadro hesaplanmıyor
Boy
Boyundan yere kadar
Kol boyu
İç bacak boyu
Diz çökmüş vaziyette iç bacak boyu
Omuz genişliği
Ayak uzunluğu
(link) burda bi hesaplama aracı var bana 45 kadro önerdi, 47 iyi sayılır ama mükemmel değil
Benim ölçülerim de sıra dışı, boyum standart ama iç bacak boyum boyuma göre kısa 47 kadro yol bisikleti kullanıyorum üst boru kısa kalıyor uzun gidon boğazı vs çözülür diyoruz ama tam çözülmüyor ön teker daha yakın oluyor onu nasıl çözüceksin. O yüzden en iyi bisiklet kendin için yapılan bisiklettir.
@Cyclic34
maşallah diyelim nazar değmesin. 195 cm boyum var 61 kadro rahat oluyor size de 62/63 kadro rahat olur. tercihiniz yol bisikletiyse bir kadro küçük, tur bisikletiyse bir kadro büyük tercih etmeniz daha uygun olur. ne yazık ki çoğu firmanın stoklarında 60 ve yukarısı kadro boyu bulmak sıkıntı bazı firmalar 59 kadro boyunun üzerinde kadro üretmeye tenezzül bile etmiyor.
@Cyclic34@ippon@Mustafa Zeybek ve ben olarak forumun uzunları toplandık. Elbet bir kaç kişi daha var uzun aralarda çokta olmasa çıkıyor. Ülkemizde bize göre hangi türde olursa olsun bisiklet bulmak cidden problem olabiliyor. Hadi bir tane yol bisikleti baktım 58 kadroda 59 kadro değerleri çıkıyor iyi yolda bir boy küçük sıkıntı olmaz diyorlar. Spd'siz olmaz diyorum ona bakıyorum bu sefer ayakkabı yok gibi bir şey denemeden neye güvenerek alacaksın. Her şey sıkıntılı.
@Mhmm@
Eğer maddi olarak sıkıntı olmayacaksa bike fit yaptırıp üzerine kendinize göre bir kadro yaptırmak daha mantıklı olacaktır. Tabi ben 2-3-5 yıl bindim satacağım dediğinizde o kadroya kim binecek sorunsalı var. Öteki türlü kadro bulmamız imkansız gibi. Bende de 198, iç bacak 93 veya 94 cm idi.
Hocam ben motosikletler pahalı diye bisiklete yönelmiştim. Ancak şimdi de özel yapım bisiklet de neredeyse ortalama bir motosiklet fiyatıymış. O yüzden şimdilik motosiklete geri döndüm?
@zCemal
Daha fazla kapanıp daha hızlı sürmek isteyenler genellikle daha küçük kadro kullanıp seleyi yükselterek bu şekilde kullanıyorlar. Sizin bahsettiğiniz ölçüler arasında çok büyük fark yok, selenizi daha yukarı alıp daha fazla egilirsiniz sadece. Vücudunuz esnekse zarardan ziyade fayda gireceğinizi düşünüyorum hız açısından. Ama konfor açısından eksidesiniz ki konfor düşünen biri genellikle yol bisikleti kullanmaz.
@zCemal
Boy ve iç bacak olcunuzu yazar mısınız size zahmet. Ben aşırı konforsuz olacağını düşünmüyorum. Birçok arkadaşım bu şekilde kullanıyor. Hatta ben 52 kadro kullaniyordum bir daha alırsam 48-49 kadro alacağım