Scudo Sports

Yol Bisikleti Kadrosuna Fixie Jantı

Volg

Aktif Üye
Tepki
118
İsim
Hüseyin Eren Kurt
Bisiklet
Diğer
Merhaba, Başlık'da yazdığım gibi yol bisikleti kadrosuna ön arka fixed jantları takmak istiyorum mümkün müdür? Eğer mümkün değilse sebepleri nelerdir? Yol bisikleti jantı ile fixed jantı arasında ki farklar nedir?

Scudo
takabilirsin. ama ruble ve vitesi unut. zincirini de kısaltman gerekecek

Viteslerden vazgeçmek istemiyorum. Bunun için sadece dış çemberi alıp kendim dizdirebilir miyim?

@Volg merhaba foruma hoşgeldin.
Anladığım kadarıyla sen bisikletini fixed gear tarzına çevirmeyeceksin sadece yüksek profilli jantları mı hoşuna gitti ?
Yoksa vitesli fixie bisiklet modeline ben daha rastlamadım.
Mümkün mü yapılır mı ? dersen bence neden olmasın. Zannımca forumda da ilk olursun.

@Yusuf'san fixed arka rublesi ileri pedal basarkende geri pedal basarkende sabit olduğu için fixed. Sabit arka ruble ve birde buna uyumlu göbek bulunduğu takdirde neden olmasın tabiki yapılabilir. Fixed hakkında önceki araştırmalarımda fixed arka göbeğin bile yakın tarihlerde türkiye içerisinde belli yerlerde bulunabildiğini hatta bunun bile zor olduğunu okumuştum. Değil arka ruble bulunması kolay olsun. Günümüzde yurtdışı alışveriş bunun artısı fakat tabiki böyle bir ürün varsa :)

@Yusuf'san
Hoşbulduk.Evet sadece jantları çok hoşuma gitti. Ayrıca hesabımı yaptım ve onun bana yüksek profilli yol bisikleti jantından daha ucuza geleceğini fark ettim.
@enqinHLC
Jantları AliExpress'den getirteceğim. Arka Ruble ve Göbek ile gelecek ben ise bisikletimin fixed olmasını istemediğim için bunu normal bir yol bisikleti jantına çevirip çeviremeyeceğimi merak ediyorum. :D

İlk okuyunca yol bisikleti kadrosu üzerine fixed gear toplamak istediğinizi zannettim, aşağı indikçe vitesli fixed gear yapmak gibi bişey anladım, son mesajda anladım ki yol bisikletine yüksek profilli jant takmak istiyorsunuz :D Şu an kullandığınız jantın göbeği ile aliexpress'ten aldığınız jantların çemberinin delik sayısı aynı iste uygun tellerle ördürebilirsiniz sıkıntı olmaz.

@Volg Rica ederim. Yalnız alacağınız jantın fren yüzeyi olup olmadığına dikkat edin. Fixed gearlar frensiz de kullanıldıkları için bazı modellere fren yüzeyi yapmıyorlar

@Berk Mercancı İnternet üzerinden sipariş edeceğim. Nasıl anlayabilirim fren yüzeyli olup olmadığını?

Set 1: (link)

Set 2: (link)

Set 2'deki gibi frenlerin temas ettiği yüzey olması lazım yani. Set 1'de o yüzey yok

@Berk Mercancı Hatalıysam düzeltin fakat 2 jant setinde de v fren uyumlu olduğuna dair bilgi verilmiş. Fren bölümü resimlerde de var.

zincirin aynakoldan çekilmesi yerine rublelerden-kasetten itilmesi zincir hattının bozulmasına, zincirin çıkmasına ya da aktarıcının sıkışmasına neden olur gibi geliyor. pedalı geri çevirdiğinizde ya da arka tekerleğin hızı pedal çevirme hızından yüksek olduğunda zincirin yukarıda kalan kısmı sarkmaya başlayacak, aktarıcının bacağı olur olmaz şekilde gerilecektir bence.

@Berk Mercancı
Teşekkürler. Buna dikkat edeceğim.
@ozgur908
Bu yüzden jantın göbeğini değiştireceğim geldiği vakit. :D

@enqinHLC Evet set 1 olarak attığım jant setinde frenlerin temas etmesi için bir yüzey var fakat bizim kullandığımız jantlardaki gibi tırtıklı değil. Dümdüz alüminyum. Üzerinde bir de boya ve cila var. Normalde berbat bi frenleme sağlıyor bu jantlar (arkadaşımın fixed gear'ında deneme şansım olmuştu). Yağmurda ise felaketle sonuçlanır sürüşünüz. Zaten zamanla fren temasından dolayı o boyalar da atıyor. O yüzden standart jant setlerindeki gibi tırtıklı yüzeyi olması şart. Çinliler çaktıkları Pinarello kadroları da "high quality !!!" diye satıyolar sonuçta :D Her yazdığına güvenmemek lazım bu adamların.

@Berk Mercancı
(link) Bu hidrolik disk fren içinmiş eğer bunu V frene takarsak frenlemesi iyileşmez mi? :krnz:

Geri