Scudo Sports

Yol Bisikleti Kararsız Kaldım

Onur Sarcan

Daimi Üye
Tepki
6
Bisiklet
Salcano
Carraro Valles 940 Carbon Yarış Bisikleti (Campagnolo®)
http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_186_27.jpg
frame ROAD CARBON MONOCOQUE X5 mm.470--550-580-610
fork CARBON ICA70
stem RACE AL H/S OS CARRARO
handlebar ROAD RACE CARRARO
brakes FSA GOSSAMER
crankset FSA OMEGA COMPACT 50-34
head set FSA TH NO.8B
rear derailleur CAMP XENON 10-SP
front derailleur CAMP VELOCE FD9
shifters CAMP XENON 10-SPEED
cassette CAMP VELOCE 10 SP 12-25
hubs KT ROAD 24 H ALLLOY
rims VOLANT AIRLINEw/all.red nipple
tyres SCHWALBE 700X23 LUGANO
seat post ROAD ALLOY CARRARO
saddle RACER CARRARO
weight 9.150 gr
colours White-Black-Red/Carbon
Focus Culebro 4.0
http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_53_15.png
Frame Road alloy double butted
Fork FOCUS Carbon
Wheelset Concept EX
Gear ratio Triple: front 50/39/30, rear 12-28
Number of Gears 30
Rear derailleur Shimano Tiagra
Crankset Shimano Tiagra
Brakes Concept EX
Handlebar Concept EX
Color Magicblack (Orange)

aralarında 500 tl fark var sizce değermi ağarlıkları arasında yarım kilo felan var ama carraro carbon focusunda ismi var kararsız kaldım lütfen yardım edin :)

Scudo
Bende alacağım Mtb'me bir kardeş :) focusun donanımının shimano olması avantaj gibime geldi.

Carraro Valles'i nereden buldunuz? Halihazırda öyle bir modelleri bulunmuyor resmî olarak.

Carraro daha şık ve komple karbon. Ayrıca 20 vitesli ve aynakol ikili.

Focus ise alüminyum gövdeli. Ayrıca 30 vitesli ve aynakolu üçlü. Özellikle tırmanışlarda avantajlı olacaktır üçüncü dişlinin etkisiyle. Görüntü olarak Carraro çok çok daha şık. Fakat resmî olarak böyle bir Carraro satılmıyor. İtalyan Carraro'da olabilir. Kadrodaki desenler bunu gösteriyor.

Ayrıca Tiagra, Xenon'dan bir kademe üstte.

carraronun kadro estetikliği derim ve giderim :) Carraro daha iyi gibi sanki .

@ahmetcan44

Aslında aynakolun en ufak dişlisini cıkararak 2 li kullanabilirim focusu carraro full carbon ancak focusla arasında yarım kilo felan var

ağırlık konusunda 500 grama fazla takılmayın bence bisiklette bence en önemli şey kadro geometrisii,ve çekiş sisteminin seriliği..psikolojik olarak renk uyumuda seçimde etkili olabilir..

@dogan_69
haklısınız carraro carbon ve Campagnolo kullanılması avantaj ancak +500 tl değermi bilmiyorum yani daha spd pedal ve gerekli parçalarda alınılabilir

Teşekkür ederim. Şimdi katalogdan baktım, İtalyan Carraro'nun modeliymiş, evet. Erdoğanlar'ın böyle ürünler getirdiğini bilmiyordum.

Fakat bence burada önemli olan jantlar ve göbekler. İki üründe de pek işe yarar şeyler kullanılmamış görebildiğim kadarıyla. Bisiklette en önemli iki unsur; kadro ve jant seti. Kadro tamam ama jant setine de ek bütçe ayırmanız gerekir diye düşünüyorum.

@ahmetcan44

benim düşündüğüm aralarında 500 gr olması sırf carraro carbon die 500 tl vericeme o paraya gidip jant seti alabilirim focusa yada kampenantlarnı yükseltirim yani kararsız kaldım :/

Tiagra zaten yeter de artar. Kaldı ki Xenon da Tiagra'nın altında kalıyor. Donanım olarak avantajınız olacağı gibi, 500 liraya ikinci el Mavic Ksyrium Equipe gibi bir set alabilirsiniz. Ara sıra düşüyor foruma. Aynakola da dediğiniz gibi bir çözüm bulabilirsiniz ama rampaları da seviyorsanız, bence çok gerek yok.

Benım gorusum Focus'tan yana ,, evet carraro karbon olabılır ama pek etkısı yok gıbı karbon oldugu halde 9kg civarında olması lazım . Ben focus alırım üstünede bi mavic acsium tarzı jant yada 105 kol ve arka aktarıcı alırım daha ıyı . Carraro'nun karbon olmasına takılınmamalı bence.

Focus daha şekil ve karbon konusunun da çok önemli olmadığını düşünüyorum Yücel abi gibi :)

aralarındaki 500 gr fazla sorun deil ama carraroda Campagnolo kullanılması hosuma gitti focusda ise tıagra var hemde 3 lü ben 3lü istemem 2 li olsaydı aynakol daha iyi olurdu aralarında 400-500 tl fark var sizce o farkı verip carraro almam daha mı mantıklı ?

@Onur Sarcan

İkili veya üçlü sistem fark etmez çok.İstersen konuşup sistemi ikiliye çevirebilirsin Focus'da.

Geri