Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti kaskıyla mtb kaskı arasındaki fark

Serdar Emre ACAR

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Kasım 2008
Mesaj
751
Tepki
356
Şehir
âksaray
Yol bisikleti ile mtb kaskı arasında ne fark var anlayamadım.İkiside insanı korumak için muhafaza edilmemiş mi?Mtb kasklarının önündeki çıkıntı mı fark?Sadece bu mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: adamjazz
Scudo
Benimde merak ettiğim bir konu. Bir bilen çıkar mutlaka. :D
 
Cevabı gayet basit:

En belirgin fark yol bisikleti kaskının daha aerodinamik yapıda oluşudur. Yol bisikletini kasksız kullanan bir insan ile (kel bile olsa) kaskla kullanan arasında, kaskın lehine en az %3 sürtünme farkı saptanmış bir gerçektir.

Yol bisikleti kaskı:


MTB kaskı:
 
Havalandirma farkliligi var, yol bisikleti kasklarinda daha ince ve daha fazla sayida delik bulunur. Hem aerodinamigi korumaya özen gösterirler hem de hizla gidilirken kaskin icindeki hava akisini düzenlemeye özen gösterirler.

Dag bisikleti kasklarinda delikler daha az sayida, fakat daha genis olur. Aerodinami derdi yoktur, onun yerine her kosulda, cok hizli gitmezken de basi havalandirma amaci vardir.

Bir de yol bisikleti kasklarinda sanirim vizör pek olmuyor, ama bu pek ayirt edici bir özellik degil.
 
Kısacası kask alırken bunun çok önemli olmadığını anlıyorum.Sizcede öyledir değil mi?
 
İşe Görsel Açıdan Bakarsam ;

Yol bisikleti kaskının tasarım açısından ve mtb kasklarına nazaran daha basık ve alçak yapılmaları daha güzel gözükmelerini sağlıyor.

Yol bisikleti kaskları modellere göre değişiklik gösterir ; arka bölümlerinde şişkinlik ve eğim kazanırlar...Bu görsellik hızı temsil eder aslında aynı zamanda sürtünme baz alınarak tasarlandıkları için böyledir...

Son olarak kişisel fikrim : yol bisikleti kaskları daha güzeldir...
 
katılıyorum bencede yol bisikleti kaskları daha güzel,şık duruyor bende bu yüzden yol bisikleti kaskı kullanıyorum ..
 
Ben yol bisikletime yol kaskı alıp Cup motorda da kullanacağım 140 km/h hızda bir sorun çıkar mı yol kaskında:)
 
@bicylerace

Sanırım hiç kask takmamanızdan iyidir ama 140 km/h ile giderken yapılan bir kazada ne kadar faydası olur bilinmez..:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Hiç iyi bir fikir değil.Canınızla oynamayın bence.Nede olsa motor kaskları bütün kafayı ve çeneyide koruyor ama yol bisikleti kasklarında böyle bir durum yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: hknbykl
@sea84

aynen öyle,hangi sene tam hatırlayamayacağım, met 5 elemet mtb kaskları yeni çıkmıştı ama pek çok sporcu fransa turunda vizörünü söküp bu kaskı takmaya başlamıştı
 
  • Beğen
Tepkiler: hknbykl
Başım enli olduğu için L beden kasklar olmuyor.xl beden yol kaskı var mıdır acaba?
 
XL kasklar var ama aslinda yerinde deneyerek güzel model yerine uygun model ararsaniz daha cabuk sonuc alirsiniz. Her marka/model kaskin ic yapisi olmayabiliyor. Kimisi daha derin, kimisi daha uzun, kimisi daha genis olabiliyor.
 
Birde kaskı alırken genellikle hafif ve sağlam olanı almak iyi oluyor. Yoksa insanın boynu acayip ağrıyor.
 
MTB kasklarının önündeki plastik parçayı daha önceden güneşlik olarak bilirdim taki bir arkadaşım bunun özellikle üzerinize sıçrayan taş ve çamurlar için tasarlandığını söyleyene kadar :) Şahsen yeni model MTB kasklarını yol kaslarına göre estetik açıdan çok daha başarılı buluyorum.

http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/25362.jpg http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/25064.jpg

http://www.bike24.net/images/products/p019629.jpg http://www.bike24.net/images/products/p019627.jpg

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/bikes-and-gear/protection/helmet-standard/WMB85.gt_1.103_met_prev-399-75.jpg
 
bende yol kaskı var bir önceki sayfadaki giro dan gayet hafif ve rahat görünüşüde kötü değil aksine iyi görünüyor. mtb kaskalarda bir tavus kuşu havası seziyorum:)
 
@sea84

Hatta ,
Motorsiklet kasklarının kalitesiz olanları,
Bir kaza anında hayat kurtarmaktan ziyade yaralayıcı veya öldürücü bile olabiliyor,
Kırılması ile zarar verebiliyor,
 
motosiklet kullanmis ve motosiklet guvenligi hakkinda çeşitli araştirmalar okumuş biri olarak soyleyebilirim ki, full face tabir edilen tam kapali motosiklet kaski takmadan, en basit mobilet ile bile yola çıkmayınız. motosiklet eldiveni ve botu da acil edineceğiniz malzemelerden ilk sırada olsun.
 
arkadaşlar bidek deliksiz kasklar var arkası uzun ve sivri bir şekilde gelenler onlar mtb içinmi yoksa yol bisikleti içinmi?
 
Geri