Scudo Sports

Yol bisikleti konusunda yardım [cannondale - focus - canyon ]

skywagon

Daimi Üye
Tepki
455
İsim
Cem Kürkcü
Bisiklet
Canyon
Değerli Bisikletseverler Merhaba;

Daha önce Trek FX 7,5 kullancısı iken yollu olma sevdasına düşüp bisikletimi sattım. İlk hedefim Karbon bir bisiklet almak idi ancak forumu okudukça ve bilgi sahibi dostlarımla konuşmalarım sonucunca dağarcığım genişledi ve aydınlandım. :rolleyes::rolleyes:

Aşağıdaki seçenekler arasında kaldım ve siz dostlardan yardım istemeye karar verdim. Söyleyecekleriniz doğrultusunda bir iki gün içinde sipariş vereceğim. Bunların haricindeki tavsiyelerinizi de seve seve dinlerim:

1. Canyon Ultimate CF 7.0 SL - 1599 Euro
Malum teslim süreci bu aralar sancılı.

2. Focus Cayo 7.0 Carbon 105 - 1349 Euro

3. Cannondale CAAD 10 Ultegra - 1399 Euro

4. Cannondale CAAD 12 105 - 1499 Euro

Bütçem 1500 Euro - Almanya'ya gitme ve gelme konusunda sıkıntım yok. Bugün, ülkemde kazandığım param ülkem içinde kalsın diye çok uğraştım ancak dudaklarımın uçuklamasına engel olamadım !!!

Değerli fikirlerinizi ve yorumlarınızı paylaştığınız için şimdiden çok teşekkürler.

Scudo
Merahaba, yol sevdanın bir önce gerçekleşmesini dilerim, bence bisiklet sürmenin en zevkli hali yol bisikletiyle olan hali...
Tavsiyem ikinci el bisikletleri de gözden geçirmeniz forumda ve sahibinden.com da Ultegra ve 105 setli az kullanılmış karbon kadro güzel bisikletler oluyor genelde, alacağınız kadro ölçüsünü biliyor ya da karar verdiyseniz işiniz daha da kolaylaşabilir.

Almanya'ya gitme-gelme olayında sıkıntınız yoksa hemen yarın ilk bileti alıp Canyon'a gidin diyorum :)

Bu fiyatlar TR fiyatı gibi gelmedi bana ? Caad 12 nin fiyatı 4500'den yüksek olur diye düşünüyorum.

canyon. hafif kadrolarına bayılıyorum :ssrtcbya:

olası bi güncellemeyle kilosunu 6 küsürlere düşüreceksiniz. rampaların ustası, canyonun hastası olursunuz :D

@Ufuk Demirtürk
Ufuk bey, sağolun iyi dilekleriniz için. Kadro boyum 54 olacak. Forumdaki bisikletler yakın takip altında .:islik:

@Tolga Çelebi
Tolga bey, aslında Canyon ile yola çıktım ama teslimat sürecinden endişem var. Bütün fiyatlar Almanya fiyatları , haklısınız.

Baktığınız modellerin hepsi belli bir kalitenin üzerinde kendini kanıtlamış modeller dolayısıyla beğendiğiniz bisikleti alın diyorum ben.

• Beğen
Tepkiler: Onur Y.
Focus'un fiyatı çok iyi, çok beğeniyorum bu firmanın modellerini. Kullandığım için tarafsız bir yorum olmaz önerimi söylersem :) Canyon diyeyim bari. En elit firmalardan biri, bu fiyata alırsanız büyük iş yapmış olursunuz.

Ilk yol bisikleti endurance geometrili olursa bir parca daha rahat baslangic yapmis olursun bence.

Bu seceneklerin hepsi harika, ama mesela canyon endurance cf... cannondale synapse...

Canyon önde gidiyor.
@Ozan k.
Ozan bey, Endurance ların teslim tarihi çok uzakta ve Synapse maalesef bütçemi aşıyor. Fiyatları bike 24 ten verdim. Orada carbon modeli 2149 euro :(

@skywagon

bende focusun temsilciliğini yapacağım :) sahip olduğum araştırdığım marka o

focus 7 den biraz daha yukarıları çıkmanızı öneririm neden diyecekseniz cayo 7 de 105 te nasıl 105 aynakol farklı,frenler farklı 105 değil hiç biri
sele,sele borusu gidon gidon boğazı conceptx diye kendi markasının iş yapmaz,ama cayo da biraz daha yukarıları çıktığınızda bütün her şey fizik marka ve grup setler olması gerektiği gibi her şeyi ile tam,yazdıklarınız arasın da alabileceğiniz en hafif kadro focus ta

derseniz ben rahat durmam yeni parça alır upgrade yaparım o zaman en uygun fiyatlı focusu almak mantıklı :harika: şahsen ben o fiyatlara alü. bisiklet almam kötü demiyorum sadece karbonu seçerdim

Bütçem olsa direkt olarak Caad 12 alırdım.Bahsettiğiniz karbonlar ile her bakımda yarışır.Ağırlık konusunu da dert etmeyin bence.6,35 ağırlık Caad 10 görmüşlüğüm var ki Caad 12'nin kadrosu daha da hafif.Bana kalırsa hem marka hem de modeller arasında Canyon, Cannondale'nin yanına bile yaklaşamaz.Türkiye fiyatı ayrıca bence Caad 12 105'in 6000TL'den aşağı olmaz.Caad 8 105 2015 modeli bile şu anda 5000 küsür.

Tam yazdım mesajını gördüm.O zaman hayırlı olsun diyeyim :D güle güle kullanın :srnsml:

@Uptown Cyclist

Eyvallah, çok teşekkür ederim. Fiyatlar yurt dışından verilmiştir.

(link) fiyatıyla, Vat aldısı verdisi 1250 Euroya geliyor. Ağırlık çok dert olmasa da, 105 setli Caad 12 sitede 8,1 kg gözüküyor, 105 Setli Canyon 7,6 kg. Tercihimi Karbondan yana kullanmak istedim.

@skywagon Hayırlı olsun. Canyon, vergiler vs. dahil ne kadara geldi acaba ?

@Tugaycinar

Teşekkür ederim. Şu an 1599 euro ama 263 Eurosu VAT , 1350 euro civarı olacak tahminen.

@Uptown Cyclist abi bence caad8 almak yerine 5000 küsüre 2. El cannondale caad10 lar 105 ulteg setlerle 5000 e düşüyo baki kayan ın eski sattığı gibi

@Ulaş Çavuşoğlu
Aynen öyle.5000 liraya Caad8 almak hiç ama hiç mantıklı değil.3500e Caad10 olduğunu gördüm kaç ay önce sahibindende

Supersix evo yerine niye caad tercih ettiğiniz merak ettim doğrusu. 1300 euro civarı fiyatlara supersix evo 105 bulunabiliyor.
Hangi boy kadro arıyorsunuz, belki almnanya ve çevresi ülkelerden tavsiyede bulunabilirim.

@Çakırgöz

Yedek plan olarak supersix evo olabilir. Canyon teslim sürecini eziyet haline getirirse. Almanya da nerede önerirsiniz bir link var mı?

Geri