Scudo Sports

Yol bisikleti konusunda yardım.

Tepki
18
Bisiklet
Peugeot
Merhaba arkadaşlar.yeni bir yol bisikleti aldım;yalnız kafama takılan sorularımı sormak istiyorum.öncelikle;sele illaki gidondan yüksekdemi olmalı yoksa her 2'sinin yüksekliği aynı seviyedemi olmalı ve neden.

Scudo
Erdal bey teşekkürler ama yol bisikletinde durum farklı sanırsam genelde uzun ve kısa boylu insanlar hep sele yüksekde kullanıyor en azından benim gördüğüm bu yönde;bunun artısı ve eksisi ne acaba bide malum öne doğru eğilince bana çok değişik geliyor.

Çeşitli youtube videolarından öğrendiğim üzere; genel geçer birkaç doğru var. Ama kendi deneyimlerimden edindiğim birkaç doğru var; en iyisi deneyerek uygun boyu bulmak.

Genel olarak seleye oturduğunuz ve pedalı olabilecek yere en yakın seviyesine getirdiğinizde dizinizde hafif bir kırılma olmalı, çok fazla değil. Ama ben böyle bir süre kullandıktan sonra biraz daha yükseltme ihtiyacı duydum, önemli olan en rahat pedal çevirme yerleşimini bulmak sanırım..Youtube'a bir göz atın derim.

• Beğen
Tepkiler: yetkin yılmaz
Yetkin bey, İstanbul da yol bisiklet grupları var, yerinizde olsam bu gruplardan biriyle temasa geçer bu konuda birebir yardım alırdım. Eminim size yardımcı olacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: yetkin yılmaz
Geri