Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti kullanmak

türkiye'de zoru başarmaktır. o kadar çok bozuk ve yamalı yol var ki... hem bisiklete zarar veriyor hem de yoruyor.

Scudo
İmkanı olan her bisikletseverin denemesi gereken eylem.

Zamanında MTB'nin, hibritin orasını burasını yükselteceğim diye harcadığım paralara üzülüyorum.

Yol güze hızlı vs ancak bagajsız olması sırtımda çanta ile gezmekten nefret ediyorum ...

türkiye'de zoru başarmaktır. o kadar çok bozuk ve yamalı yol var ki... hem bisiklete zarar veriyor hem de yoruyor.

Kaymak gibi yollarda antrenman yaptığımız için soğuk asfaltta (bkz edirne yarışı) yarışa girince cin çarpmışa dönüyoruz, profesyonellerimiz bile öyle, hepimiz öyleyiz :snzdglsn:

Yol bisikleti sandığınız kadar çabuk bozulan birşey değil :naslyany:

@Serkan Mıstınoğlu Size kesinlikle katılıyorum. Yol bisikleti göründüğü kadar nazik bir araç değil.

Kendi kullandığım bisiklet üzerinden konuşacak olursam bu ilk yol bisikletim ve mtb kadar konforlu geliyor bana. Bazen fark etmeden girdiğim çukurlar olmuyor değil ama bana mısın demiyor. Çukurların yılan ısırığı yaptığı ya da lastiği çok patlattığı söylenir ama şükür ki bana da denk gelmedi ayrıca 105 psi altını görmedi kullandığım lastik.

yol bisikletinin bana en cazip gelen kısmı hafif oluşu omzuma alıp taşıyabilme hissiyatını yaşatması

yol bisikletinin bana en cazip gelen kısmı hafif oluşu omzuma alıp taşıyabilme hissiyatını yaşatması
Genelde hafif oluyorlar ancak parasını verdikten sonra yol bisikleti kadar hafif MTB'lerde mecvut. Yani hafif bir bisiklet isteniyorsa herşey duygusala bağlı ?

Aynı kalitede bisiklet türlerinin sert kullanmaya direnç sıralamasını yapsak,
BMX > Downhill > Enduro > XC > Cyclocross > Şehir > Yol
olarak mı çıkar acaba? :kötü:

Aynı kalitede bisiklet türlerinin sert kullanmaya direnç sıralamasını yapsak,
BMX > Downhill > Enduro > XC > Cyclocross > Şehir > Yol
olarak mı çıkar acaba? :kötü:

Sehir bisikletlerinin markasina/modeline gore direnci degisebiliyor. Senede 3 bin km'nin ustunde, 10 yildan fazla kullanilan sehir bisikletleri var komsularimda.
Bu bisikletlerle atlayip ziplamiyorlar fakat yagmur, camur, kis kosullarinda kullanilan disariya park edilen bisikletler bunlar. Yollarin tamami purussuz asfalt degil, sehir icinde cok fazla parke tasi yol var. Kaldirima inip cikmak, tramvay yolundan gecmek gibi cok yipratici olmayan isler yapiliyor.
2. elde 5-6 yillik gazelle bisikletler yenisinin yari fiyatina alici bulabiliyor.

Geri