Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti mi? Şehir bisikleti mi?

belirtiğim gibi bu düşündüğüm tur öyle ağır yükler gerektiren tur değil.Bir sırt çantası bana yeter.Nedenini dediğim gibi bahsettim yukarıda.Öyle ahım şahım yükler ile yola çıkmayacağım.Ayrıca bunu ben sadece bir plan olarak söyledim aslında bu konu ikinci bir planda.Benim birinci önceliğim bana yaklaşık 3-4 yıl arkadaşlık yapabilecek bir bisiklet.Ve bu süre içinde benim bu bisikletten beklediğim okula gidip gelebilmek,haftasonları ve yazları antreman tarzında kısa veya uzun(ilçeler arası) sürüşler yapmak.Yani birinci önceliğim düşündüğüm tur değil,bir de o tur öyle çok uzun süreler bisiklet üzerinde kalacağım bir ağırlıkta tur değil. :)

Uzun lafın kısası; okula gidip gelebilmek,haftasonları ve yazları antreman tarzında kısa veya uzun(ilçeler arası) sürüşler yapmak için yol bisikleti mi yoksa tur-şehir bisikleti mi? Aslında benim fikrim yol bisikleti daha iyi bir seçenek gibi ama sizin gibi abilerime danışmadan sürücü tecrübesi ve izlenimi almadan bu işe girişmek istemiyorum :) Kusuru bakmayın biraz kafanızı şişirdim :)

kısa turlar derken kaç km civarı yollar hakkında konuşmuş oluruz hocam ?

Aslında evet kalbimin bir köşesi sürekli yol bisikleti yol bisikleti diye atıyor dersek yalan olmaz :) Ancak alıp pişmanlıkta duymak istemiyorum(Her iki bisiklet içinde)

Scudo
Senin derdin anlaşıldı sen yol bisikleti istiyorsun. Şekline zarifliğine kapıldım sanırsam. Ve hızına :) Ben de şehiri çok düşündüm ama aldıktan sonra yol bisikletini hayal edeceğimi bildiğim için yol bisikletine yöneldim. Turlarımı da elimde dandik bir mtb (ng 650) var onunla yaparım dedim :) Gerekirse yol bisikletine alacağım bir sele altı çanta ile tur yaparım diye düşündüm :)

Sonuç hayalimi Lys sınavından sonraya bıraktım ama yol bisikleti olacağı kesin. Normalde bugün alırdım ama LYS sınavımı kötü etkileyeceğinden geciktirdim ) İnan önce biraz ön amartisörlü mtb düşündüm sonra tur yaparım hız yaparım şehir bisikleti düşündüm. Ama yılda 1-2 kere yapacağım bir tur için değmez dedim ve yol bisikletine yöneldim.

İstediğim model şu : (link)

Beni kendine hayran bırakan videosu da şudur. Bir üst modeli ama görüntü olarak aynı :)

Dolar biraz daha değer kaybeder ise düşünebileceğim bir model :D Şaka bir yana cidden güzel ve eğer iyi bir pazarlık yapılabilinirse alınabilinir bir bisiklet olabilir benim açımdan da :) Merida ride 90 hakkında ne düşünürsünüz acaba?

Bence HYBRID bisiklet alın.Bende de Salcano Igman MTB bisiklet vardı önce Lastikleri değiştirip Schwalbe Marathon yaptım bisiklet biraz hızlandı gibi oldu;ama 2-3 hafta önce Trek 8.4 ds HYBRID bisiklet aldım çok dehşet fark var.Şimdi önceki bisikletimi bisiklet olarak görmüyorum yani kendime işkence ediyormuşum o bisiklet ile.Tamam Trek biraz pahalı ama gerçekten hakkını veriyor boş değil...

benimde şöyle bir tavsiyem olacak;

Yol bisikletleri öne eğilerek kullanma pozisyonu olduğu için bazı insanlarda uzun vadede sorun yaratabilir, aynı zamanda sele sizin canınızı bir süre sonra sıkabilir. Performans olarak baktığınızda yol bisikleti almak mantıklı olabilir ama tur için yol bisikleti size ağrı ve pişik olarak dönebilir. Ama iyi bir fitness bisikleti (örneğin trek fx serisi) size hem duruş olarak ağrı yapmayacak bir rahatlıkta duruş sağlayacaktır. Hemde yol bisikleti gibi hafif bir model tercih ettiğiniz takdir de size yol bisikletinin keyfini verecektir.

Ben hepsini kullandığım için söyleyebilirim ki ne aldıysam diğeri içimde kaldığı için hepsinden aldım. Şuanda bir dağ bir de yol bisikletim var, param olursa belki yolu satıp çok iyi bir fitness bisikleti almayı düşünüyorum. Fitness bisikletimi satmamın sebebi ise kaktırma politikası sonucu küçük kadrolu almış olmamdan kaynaklandı. Tecrübeli olmadığım için küçük kadroyu kakaladılar; ama ilginçtir ki kadro boyu dışında en memnun olduğum bisikletim oydu. Çünkü duruşu çok rahattı ve hafifti. Yol bisikletim üzerinde eğilme durumu daha rahatsız bir pozisyon...

İlaveten dağ bisikleti almamın sebebi de dağ bayır kaya tepe çıkmamdan kaynaklanıyor :) ama dağ bisikleti yol ve tur bisikletinin verdiği konforu asla vermedi bana.

Bunları da göz önünde bulundurarak daha rahat seçim yapabileceğini düşündüm.

Merida t2 yeni modelinde daha yol tarzı geometriye dönüşmüş, tüm kablolar gövde içerisinden geçiyor, donanımıfda çok yeterli 10.5 kg lık süper bir ağırlığa sahip fiyatına göre...

çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için :) Mutlaka aklımın bir köşesinde olacak :)

@Resul Özbarlas

Dolar 2,10 yani yeterince düştü. Daha düşeceğini pek sanmam. Borsaya bağlı bakalım belli olmaz. Neyse ride 90 hakkında ise şöyle bir şey var. Şimdi bu scultua dediğim sana gösterdiğim yarış kadrosuna sahip yani eğer tur yapacaksan veya uzun yol biraz eğildiğin için rahatsız olabilirsin ama ride 90 tur ve uzun yol için daha ideal. Onda biraz daha dik pozisyonda sürebiliyorsun diye biliyorum. Çok araştırmadığım için bilemeyeceğim alan arkadaşlar var forumda konuları da var. Bakabilirsin incelemelerine

Turlar için iyi bisikletlerden biri olan Fuji Tourning alacağım. Genelde etrafa bisiklet ile gittiğimden 200 TL lik bisikletimi satmıyacağım. Kitleyip başından uzaklaşmak durumunda kalıyorum. 2000 TL lik bir bisikleti kitleyip yanından uzaklaştığımda geldiğinde yerinde yeller esecektir. Bu yüzden şehir içinde kullanmak için ucuz olarak kullandığım bisiklet duracak. Şimdi okula giderken kullanacağım diyorsunuz. Haliyle kitleyip başından uzaklaşacaksınız. Aynı şekilde okul yolunda arkadaşlarla takılma durumunda başka yerlerdede aynısını yapacaksınız. Benim tavsiyem okul için ikinci el Max 300-400 TL lik bir yol bisikleti almanız.

Bisiklet için kullanılan kilitler maximum 3 dakika uzaklaşmak içindir. Hırsızlar bu kilitleri 3 dakika içinde açıyorlar.

endişenizi haklı olarak çok güzel aktarmışsınız ancak okul ile ilgili şunu söylemek istiyorum. Emniyet ile okul arasında ince bir yol var ve sadece yaya girişi var.Kaldı ki ben zaten emniyetin yerine park ediyorum.Yani güvenlik ile ilgili bir sıkıntım yok.Zaten şuan da kullandığım bianchi speed 4000 bisikletim var ve okul için genelde bu bisikleti kullanmayı planlıyorum.Benim yeni bisiklet ile yapmak istediğim yazın,hafta sonları ve özelikle bahar aylarında hafta içi okul sonrası antreman tarzı sürüşler yapmak ve yol bisikleti ile bu zevkimi artırmak :)

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Öncelikle herkese merhaba. Çok uzun zamandır forumda takipçilerdenim. Fazla dahil olmasam da her boş kaldığımda okumaya çalışıyorum. Benim sorunum da herkes gibi bisiklet seçimi .Çocukluğumdan beri bisiklet sürüyorum klasik market bisikleti tabii. 17-18 kg kadarcık. Istanbula yeni taşındım. Işyeri ve ev arası uzaklık 10 km. Bilenler için Çapa ve Gaziosmanpaşa arası. Hayallerimde hep bi yol bisikleti vardı ama "şehir bisikleti al napıcaksın kış günü" diye tutturanlar oldu. Kullanım amacı genellikle şehiriçi ulaşım, belki 100-200 kmlik turlar. Hızlı ve agresif sürüş sevdiğim için yol bisikleti istiyodum ama şehir bisikleti fikri de kafama yatmadı değil açıkçası. Şehir alsam da yaza doğru fikrimi değiştirip tekrar yol alırım diye geliyo aklıma.Gerekçeli olarak yardımlarınızı bekliyorum.

-- bence yol alın,
-- 100 - 200 km turlar günübirlik olduğunu var sayarsak yol daha mantıklı bir tercih olur diye düşünüyorum.
-- iyi pedallar.:)

aslında 2 bisiklet almak mantıklı, yol ve mtb.

ancak sanırım bizim gibi kafası karışan tüketicileri düşünen üreticiler şehir/hibrit bisikletleri üreterek bu sorunu çözmüş ve ceplerine biraz daha para koymuşlar zamanında. dolayısı ile aylarca araştırma yapan kendimden örnek vermem gerekirse, şehir bisikleti alın. çünkü yollarımız prüzsüz değil yol bisikleti için, çok bozuk da değil dağ bisikleti için.

tabi şehir bisikletinde de bir sürü seçenek var. amortisör olan olmayan, disk fren- v fren, karbon çatal vs. yani mevzu çok derin. sizi en siz tanırsınız buna da siz karar verin ve israftan kaçının ;). benim eyyorlamam bu kadar.

Merhabalar, bende dağ bisikletinden yola geçtim. Tur bisikletine geçsem mi diye çok düşünürdüm ama dediğiniz gibi eninde sonunda yol bisikletine geçicektim. Bunu söylüyorsanız tur bisikletine hiç yanaşmayın, soluğu zaten yol bisikletinde alıcaksınız. Ben yol bisikleti aldığım için hiç bir zaman pişmanlık duymadım, bozuk yolda dahi tur bisikleti olsaydı keşke demedim açıkcası. Başlangıç için 3 lü aynakol ile başlamınızı tavsiye ederim, zamanla spd ihtiyacı duyucaksınız. Birde şehir içindeki çukur ve mazgallara, diğer bisiklet ve araçlarla aranızdaki mesafeye, frenlemeye ve ıslak yolda extra daha dikkatli olmanız gerekicek. Ondan sonra diğer bisikletler size zevk vermeyecektir :).

• Beğen
Tepkiler: skapilar
Bence yaza değiştiririm mantığıyla hareket etmeyin, ekonomik olarak zarar edersiniz. Tur bisikleti alıp; lastik, ruble, ayna kol vb modifiyeleri yapıp istediğiniz düzeye getirebilirsiniz ama tabiki de bir yol bisikletinin yerini tutmayacaktır. Şehir içi yol bisikleti için tehlikeli mazgal çukur tümsek tehlikesi çok fazla, yağmurlu havalarda V fren ani duruşlar yapmanızı engelleyebilir. Bütçeniz nedir bilmiyorum ama benim önerim hidrolik diskli Ghost Cross serisi hem nispeten ucuz hem dağa taşa da gelir. Accell bayilerinde 2014 ler hatta bazılarında 2013 ler bile duruyor. İyi bir pazarlıkla çok uyguna alınabilir ;)

• Beğen
Tepkiler: skapilar
aynı ikilemde ben de kaldım,sonunda yol bisikleti aldım, benim tereddütüm belki birgün kafama eser uzun tura çıkarım o yüzden hem tura uygun hemde performansı iyi bir bisiklet alayım düşüncesindeydi, ama tura çıkıp çıkmayacağıma emin olamadığımdan ve hep aklımın bir köşesinde bu yol bisikleti kalacağından yol bisikleti aldım,pişman değilim:)
şehirde sürecekseniz kesinlikle yol bisikleti derim ama ciddi anlamda uzun bir tur düşünüyorsanız tur bisikleti alın
istanbul trafiğinde yol bisikleti şehir bisikletine göre daha kullanışlı,10km zaten yol bisikleti için hiçbirşey değil, şehir bisikleti alıp kendinizi bu zevkten mahrum etmeyin

Arkadaşlar tur bisikleti derken ne kastediyorlar tam olarak anlayabilmiş değilim. Herhalde akılları çift amortisörlü bisikletlere gidiyor. Birde fitnes denilen bir tür var. Bu bisikleti kravatlı bir yol bisikleti olarakda tanımlayabiliriz. Fitnesla ilgili bu forumda sayısız yazı bulabilirsin. Bu bisikletler şehir kullanımı için üretilmiş. Yol bisikleti şehir içi kullanım için uygun değildir. En basiti 23-25 hacim lastiklerle en ufak bir yağmurda asfalta kapaklanan çok kullanıcı gördüm. En ufak bir eşya için bagaj kullanımı için ne yapacaksın. Sonra spd olayı var, fitnesta çift platformlu bir pedal kullanırsın. Günlük giyim race e gitmez. Sonra flatbar ile kalabalık trafiği daha iyi denetleyebilirsin. Kumpas frenler v fren kadar etkili olamayabilir. Söylenecek daha çok şey var. Fitnes race kadar hızlı ilerler, çok fonksiyonlu bir bisiklettir. Ona göre...

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Hayalinizde hep yol bisikleti olmuş,ancak şehir içi kullanımı düşünüyorsunuz.Mehmetsunu arkadaşa katılıyorum.Aklınızın yol bisikleti performansında kalmaması için size en uygun fitness türü bisikletler görünüyor.Model tavsiyem;Merida Speeder T2

Geri