Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti mi? Şehir bisikleti mi?

Arkadaşlara katılıyorum fitness tarzı bisikletlerde güzel bir seçenek, ancak yol bisikleti şehir içinde sıkıntılı değil, dar olan gidon boyutuyla, flat gidonların geçemiyiceği bir çok yerden geçtiğimi biliyorum, frenleme konusunda da baradine abs gibi bir pabuçla desteklenirse gayet yeterli oluyor. Islak zeminde direk kendini yerde bulanlar kesinlikle acemidirler. 23-25mm lik lastiklerle 2-3 basamak merdivende iniyorum. Sonuç olarak riskler var, ama iş sürücüde bitiyor.

Scudo
Şehir bisikleti kullanıyorum son derece memnunum yazın kafam esiyor biniyor gidiyorum ormana bozuk toprak yollarda vs kullanılabiliyor . Yani kafam rahat İST içi mtb nin girdiği her yola girebiliyorum o yönden sıkıntı yok. Ama insanın içinde hep bir yol bisikleti hevesi oluyor işte :) . Şahsen şehir bisikletimden vazgeçemem ama imkanım olsa hemen bir de yol bisikleti alırdım. Birde hiç kondüsyon yok ise arkadaşların belirttiği gibi 2 li ayna kollu yol bisikletine yönelmeyin bence de yokuşlarda çok sıkıntı çıkarabilir ilk zamanlar.

@mehmetsunu

Arkadaşım bu linke bak, fs nin de ne olduğunu biliyoruz. (link)

Mustafa Şükrü arkadaşım, yol gidonunun aralardan geçmede çok güzel bir avantajı var, ben de kullanıyorum. Fakat yol bisikletinde bagaj sıkıntısı var, duruş pozisyonu olarak atletik bir duruş sergilemen lazım şehir içinde bunu sağlamak her zaman kolay değil. baradin ve ya abs fark etmez yağmurlu havada disk frenin performansını geçemezler. baradin ıslak jant yüzeyinde 2-3 tur attıktan sonra tutmaya başlıyor; abs nin ise ömrü çok kısa her turdan sonra kadroya akan balataları temizlemek de cabası.

Dostum fitnes demişsin ama bu bildiğin iki tekerlekli dozer.

Bence dropbarlı, 105 setli, aluxx sl kadrolu, tur için bagaj takılabilen, şu yol bisikletini alın
hazır %35 indirimdeyken;)
(link)
(link)
sonra da 28'lik lastik takın.

kardeşim istersen tekrar oku mesajımı :D

Benzer güzergahtan gidip ben de aşağı yukarı her gün 20 km yol gidiyorum dönüşle de 40 km ediyor. Yol bisikleti kullanıcısıyım fakat az bir yağmur yağdığında bile bisikleti çıkartamıyorum. Ayrıca gece sürüşlerinde cidden biraz daha tehlikeli yani İstanbulda sürekli araçlarla dip dibe gidiyorsunuz dolayısıyla aniden bir çukur, mazgal vs çıkabiliyor. Yağmurlu havalarda çamurluk vs. ekipman kullanamadığınızdan ya ıslanarak gitceksiniz ya da bisikleti evde bırakcaksınız ki zaten gitseniz de bahsedildiği gibi fren mesafesi biraz daha yüksek bolca ani fren yapıyosunuz frenleriniz iyi bile olsa ani frenlerde bisikletin arkası kaymaya başlıyor. Eğer yağışlı havada sürmem diyorsanız yol bisikleti ama her zaman binmek istiyorum derseniz çamurluk vs. takılabilecek sabit maşalı bi tur bisikleti almanız daha iyi olur. Çapa-Gaziosmanpaşa arasındaki yol çok bozuk bi yol sayılmaz dolayısıyla amortisörlü bi bisiklet almanız hem ağırlığa hem de yavaşlamaya neden olacaktır. 700x28-35 aralığında lastik takabileceğiniz bi bisiklet en ideali olur.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Bence cyclocross bisikletlerini de değerlendirin. Hatta daha iyisi, toprak yol bisikleti diye birşey icad ettiler, onlara da bakın:
(link)

• Beğen
Tepkiler: K.Burak
Tur bisikleti hem şehir içi hemde şehir dışında rahatlıkla kullanabileceğiniz bir seçim olur bence.Herhangi bir yükünüz olsa bunu yol bisikletinde taşıyamazsınız.Ben iki defa bu yüzden takla attım.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Fitness/şehir/tur bisikletleri birbirinin ikamesi olabiliyor ama yol bisikleti farklı bir kategori bence..

Farklı hava şartlarında, Günlük kıyafetlerle işe gidip gelmeyi düşünüyorsanız çantada takrım ve h.sonu keyif de yaparım derseniz direk şehir/fitness...

Amaca göre bisiklet . Bakın hepsinin ismi farklı siz hangi amaç için kullanacaksınız o sizin için doğru seçim olacaktır

Sehir bisikleti ist yollari icin bence idealdir. Nacizane fikrim sehir bisikleti alman ama yol bisikletinin havasi farkli yahu:)

Konunun bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştim açıkçası :))
Herkese ayrı ayrı cevap yazmak gibi bi lüksüm olamayacak sanırım. Kararımda yol bisikletini eledim sanırım. Hoşlandığım modele bağlı olarak ya fitness -ki fitness daha çok ilgimi çekti özellikle merida speder t3- ya da şehir bisikletinden yana kullanıcam.Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.Allah şehir magandalarından hepinizi korusun :)) Bidahaki yardım konumda görüşmek üzere :p

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E
Arkadaşlar merhaba öncelikle günaydın hepinize. Ben yeni bir bisiklet almaya karar verdim hangi amaçla kullanacağımıda bildiğim için yol bisikletine yöneldim ve kararımı verdim yol bisikletini alacağım. Sonra bir baktım bi kaç kişi otabanda bisiklet sürmek yasak falan dedi benim yol bisikleti ile amacım şehirler arası gezmek genelde 1 günü aşmayan turlar vs. ve birazda hız tutkusu olduğu için yo bisikletine yönelmiştim fakat bu yasak konusu ve bisikleti nadirende olsa şehir , engebeli , arazı , köy gibi yerlerdede kullanacağım için biraz şehir_tur bisikletlerine de aklım kaymadı değil şimdi biraz kararsız kaldım sizden 2 şey istiyorum 1.si yol bisikleti ile şehirler arası nasıl yolculuk yapabilirim. 2. si ise anlattıklarım doğrultusunda hangi bisiklet çeşidini seçmeliyim. Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

Merhaba Arkadaşlar,

Yakın zamanda bisiklet almayı düşünüyorum.Ancak aklıma takılan bazı sorular var.Bisiklet konusunda fazla bilgili de değilim.Öncelikle kullanım amacından bahsediyim ; Bisikleti haftada 1 veya 2 kez kullanmayı planlıyorum.Ortalama 30 km'ye tekabül ediyor sanırım.Şimdi almak istediğim bisikletleri incelediğimde hem yol hem şehir bisikletleri var.Sizce yol bisikleti mi yoksa şehir bisikleti mi almak mantıklı olur ? Yakın zamanda almayı düşündüklerim ise ;

(link)

(link)

Orbea Carpe

Siz olsanız tercihiniz ne olur ?

Teşekkürler.

haftada 1-2 kere kullanacaksanız bu kadar pahalı bisiklet önermem. Daha ucuz bir bisiklet alabilirsiniz decathlondan. ama illa derseniz benim söylediğim bisikletleri alacağım diye, Endurance al 5.0 almanızı öneririm

Bakına bakına, keyfi bir şekilde sürecekseniz şehir bisikleti daha uygun bence. Bütçe uygunsa almışken iyi bir bisiklet olsun istiyosanız yukarıdaki bisikletin kadrosu çok hoşuma gitti sade ve klasik duruyor. Almadan önce Decathlon'daki bisikletlere de bi göz gezdirip deneyin, fikir olsun.

Alırken de kadronun boyunuza uygun olduğundan emin olursanız sonradan pişman olmazsınız.

• Beğen
Tepkiler: hipa
Kullanim amacimdan bahsedeyim deyip haftada 2 kere kullanacaginizi soylemissiniz. :)

Ne icin kullanacaksiniz? Bir seyler tasiyacak misiniz? Bel fitigi bs gibi sikayetleriniz var mi? BOy ve kilo kac?

Hangi guzergahta kullanacaksiniz? Egim ve trafik var mi?

Geri