Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti mi, tur bisikleti mi almalıyım?

Eğer bagaj ve yük taşımayacaksak Endurance dibi yol bisikletleri var , mesela giant deffy , cube attain bu aletler yüksek alın boruları nispeten dik oturma pozisyonları ile hızlı ve konforlu yolculuk sağlarlar.
Ama arkadaş ben gezginim 20 ortalama bana fazla maksat yer görmek derseniz tur bisikleti çok daha iyi seçenek.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@mariokaldato nun bisikletini orjinal mercedes sanan kaç kişiyiz.com.

Abi ben onu gerçekten mercedes sanıyordum. :)
O bisiklete gönlümü, ruhunu, sevgisini kattı Mario. Yapım aşamalarına an be an şahit olduk. Mercedes'ten daha Mercedes. Araba yapmak kolay, gelin yapın bakalım birebir aynısını, eeey Merkel, sen kimsin ya!

...vay anasını..ben daha çok gios tan şüpheleniyordum (surinam malına benziyor)...demek mercedes çakmaymış...😲🤔

:D Ya alti ustu 4 tane demirin birbirine kaynatilmasindan olusuyor . Mersedes olsa ne salkano olsa ne :D Hic dusunmedim orjinal mi çakmami diye iste 6 yildir bende alet , keyifle geziyoruz kendisi ile hehe

@mariokaldato Bilgin olabilir, forumda birden fazla bu işten anlamayan birilerini görüp rahatsız olmuş olabilirsin ama insanları azarlayarak bir şeyler öğretemezsin. Bir kaç kez denk geldim hadi büyüğümümüz konuyu karıştırmayım diyorum ama siz bilginizle insanları azarlama hakkına sahip değilsiniz. Bu mesajıma bile cevap verecek bir şeyler bulursanız, inanılmazsınız. İnsanlara, insan gibi davranalım.

• İnanılmaz
Tepkiler: HakanAydn
@sametmrc sayfada bunun altındakide uyar bana..8000 tl..🙂..bisikleti satsam alabilirim..piyasa kapalı..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
şu an ne yaptığımı inan bende bilmez durumdayım. bir yandan tcr ye ruble vs alıp tura hazırlıyorum, bir yandan takasa koydum, flörtleşmeler oluyor...bir bakıyorum çelik kadro eski bisiklet alıp üstüne ekipman düşünüyorum..olmuyor sııfır carraro 330 alsam hanımdan ne kadar dayak yerim diye hesaplıyorum...daha tonla düşünce...aydından
bir arkadaş 2016 specialized sirrus elite önerdi...üstünü verecek, olabilir aslında ama M kadro...L bile uyarmı bilmiyorum oysa M uyar dedi arkadaş, bir arkadaşının 183 boyla M kadro sahibi olduğunu, rahat ettiğini söyledi...köyceğizden geçme planı var bisikletide getirecek...
bana kalsa ilanlarda bir chromoly fuji var, kaldato söyledi, onu alırım. takasla ilgili görüşeceğim bakalım....o tam benlik..
Screenshot_20200517-135100.png

@HakanAydn Hayırlı olsun yeni bisiklet. Güle güle kullanın. Konu başlığına uygun birkaç şey karalayacağım sizin vesilenizle.

Kim sevdirdi, nasıl heveslendim bilmiyorum ama çocukluğumdan beri bisiklete karşı özel bir ilgim var. Lisede ulaşım amaçlı kullanmaya başladım. Bisikletforum sayesinde de 24-25 yaşlarında turculuğa özendim. O zamana kadar MTB'den başka bisiklet bilmiyorum tabii. 2011'de 700-32mm lastikli bir Salcano SL 500 alıp donatmaya başladım. Sağlam bisiklet, ölçüler tam bana göre, her türlü yükü taşımaya imkan da var ama bir türlü uzun mesafelerde rahat edemedim. Bir saat sürüşten sonra ellerim kollarım uyuşmaya başlıyordu. Lastikleri 35mm yaptım olmadı. Daha eskimeden 38mm ile değiştirdim yine olmadı. Barendmiş, jelli eldivenmiş falan kesmiyor. İki sene kadar dayanabildim eziyete. Derken onu satıp, üst borusu düze yakın açıda bir hardtail MTB kadrosuyla 26" slick lastikli ve kelebek gidonlu bir bisiklet topladık. Aktarım 3x9. Benim boy 1,74. Müthiş rahat bir bisiklet. Satana kadar tepe tepe kullandım desem yeridir.

Fakat bir gün, bir arkadaşımın yol bisikletini kullandım. Merida kadrosu. Yurtdışından getirtip, Muğla'da toplamışlar. Hayatımda ilk defa dropbarlı bir bisiklete biniyorum o gün. Benim bisiklet diye bindiğim şeylerden başka bir şey bu; yerinde duramıyor. Zehir karıştı kana. Bana da bulduk bir tane. Bu sefer onun orasını burasını yükseltmek için para harcamaya başladım; kızıl elma full set Tiagra !!:)

Bir süre sonra bir kaza neticesinde elimde bisiklete dair ne var ne yoksa satma hatasına düştüm. İyileşince bir Dahon alıp onunla bir süre idare ettim ama katlanır bisikletle de bir yere kadar:suspus: Geçen sene yine bozdum niyeti. Bu seferki 105 setli olsun diye bütçesini ayarlama çalışmalarına başladım ama ikinci elde aradığımı bir türlü bulamadım. Sabredemeyip, ani bir kararla gidip bayiden Claris setli bir yol bisikleti aldım yine.

Pişman mıyım? Hayır, beni mutlu ediyor. Tatmin oldum mu? Hayır, gözüm hala 105'lilerde. Yarın 105 setli bir yol bisikletim olsa eminim ki gözüm yine daha iyilerine kayacak. Sorun değil. Hiçbirimizin bisiklete dair heyecanı sönmesin. Önemli olan bu.

@Cem Coşkun bi üstteki mesajımı pazar günü yazmışım, fuji filan...aydındaki arkadaş demişim...😊..hayat ne tuhaf...bugün cuma ve o bisiklet artık bende, giantın sadece tatlı bir anısı kaldı..
hocam e madem 105 setli arıyordunuz, siz alsaydınızya tcr yi..çok temizdi inanın, alan arkadaş dediki "abi sen bu rubleyi herseferinde söküp mü temizliyorsun?" ..oysa sadece 2 ıslak mendille silmiştim...zincir aynakol vs, pırıl pırıldı...dosta giderdi, sizin boyada uygundu...sizi tanıyorum, maddiyat zaten sorun değildi..kısmet..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Cem Coşkun bi üstteki mesajımı pazar günü yazmışım, fuji filan...aydındaki arkadaş demişim...😊..hayat ne tuhaf...bugün cuma ve o bisiklet artık bende, giantın sadece tatlı bir anısı kaldı..
hocam e madem 105 setli arıyordunuz, siz alsaydınızya tcr yi..çok temizdi inanın, alan arkadaş dediki "abi sen bu rubleyi herseferinde söküp mü temizliyorsun?" ..oysa sadece 2 ıslak mendille silmiştim...zincir aynakol vs, pırıl pırıldı...dosta giderdi, sizin boyada uygundu...sizi tanıyorum, maddiyat zaten sorun değildi..kısmet..

Sizin yeni Specialized'ı diğer başlıklarda gördüm ama aklımdakileri buraya yazsam daha uygun olacak gibi geldi.Tekrar hayırlı olsun.

Sizin bisikleti düşünmedim değil ama nasip değilmiş.

@mariokaldato Bilgin olabilir, forumda birden fazla bu işten anlamayan birilerini görüp rahatsız olmuş olabilirsin ama insanları azarlayarak bir şeyler öğretemezsin. Bir kaç kez denk geldim hadi büyüğümümüz konuyu karıştırmayım diyorum ama siz bilginizle insanları azarlama hakkına sahip değilsiniz. Bu mesajıma bile cevap verecek bir şeyler bulursanız, inanılmazsınız. İnsanlara, insan gibi davranalım.

Ben insanlari bilgimle azarlamiyorum arkadasim. Bazen kulaklarini cekiyorum genclerin o kadar olsun. Tek yonumle yargilama beni

7000'e carraro cr-t word var. Kullananları biliyorum memnunlar. Hemde sıfır ürün, donanım olarak iyiydi kadro kalitesini bilemem, kullananlar memnundu. (link)

Arkadaşlar bir sorum olacak aklıma takılan bir konu , arkadaşımla uzun bir tura çıkmayı düşünüyoruz sizce bisikletlerimiz uzun tura uygun mu yani jant falan dayanır mı sizce ?

sedona 325 (link)

kron tx500 (link)

Arkadaşlar bir sorum olacak aklıma takılan bir konu , arkadaşımla uzun bir tura çıkmayı düşünüyoruz sizce bisikletlerimiz uzun tura uygun mu yani jant falan dayanır mı sizce ?

sedona 325 (link)

kron tx500 (link)
Her bisiklet ile tur yapılır hocam. Bahsettiğiniz bisikletler gayet yeterli.

sedona 325 (link)

kron tx500 (link)
Ne kadar uzun tur hocam? Üzerindeki grup setler önemli. Bakımlı olup olmaması önemli. Çıkmadan mutlaka full bakım yapın ve yanınıza yedek zincir, jant teli, alyan vida, fren pabucu gibi kritik malzemeleri alın. Birde çok uzun sürüşler yapacaksanız flatbar zorlar biraz. Kolunuzda omzunuzda yanmalar olur. En azından tecrübem bu yönde :)

Geri