Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti mi, tur bisikleti mi almalıyım?

@Anonim 200 km civarı kamplı tur hocam, bakımları mutlaka yaptırırız, güneş kremi falan şart bu mevsimde.Bizim eksiğimiz antrenman ve biraz tamir tecrübesi galiba..

Scudo
@Anonim 200 km civarı kamplı tur hocam, bakımları mutlaka yaptırırız, güneş kremi falan şart bu mevsimde.Bizim eksiğimiz antrenman ve biraz tamir tecrübesi galiba..
tamir konusunda herşey youtube'da var. zaten 200 kmlik bir turda da tamir ihtiyacı doğuracak bir sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. ancak yukarıda bir arkadaşın da değindiği gibi, bisikletlerinize iyi bir ustaya bakım yaptırın. yanınızda en azından yedek iç lastikleriniz bulunsun.

200Km rahat yaparsınız hocam o bisikletlerle. Tamir tecrübesi önemli. Nasılsa internette var bişey olursa o zaman bakarım derseniz internetin çekmediği yolda kalırsanız nolcak 😅 lastik söküp takmayı, yama yapmayı, fren pabucu değiştirme ihtiyacı olmaz ama yine de söküp takmayı bilmeniz lazım. Vites ince ayarlarını sorunsuz yapabilmeniz lazım. Yanınıza bahsettiğim araç gereçlere ek kadro kulağı, s-link, 15 numara anahtar, vites-fren telleri, uzun tur için olan yağlardan kullanmıyorsanız piyasadaki shimanolar 200km kadar gidiyor o
yüzden zincir yağı ve pompanın psi göstergesi yoksa monometre kesinlikle tavsiye ederim lastik yarmışlığım var 😂 aklıma gelenler bunlar, turda istediğiniz an bunlara ulaşamayacağınızı düşündüğüm için yanınızda olmasında fayda görüyorum. Yolda bunları bulabiliriz diyorsanız hiç ağırlık yapmayın. İyi sürüşler 😊

tamir konusunda herşey youtube'da var. zaten 200 kmlik bir turda da tamir ihtiyacı doğuracak bir sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. ancak yukarıda bir arkadaşın da değindiği gibi, bisikletlerinize iyi bir ustaya bakım yaptırın. yanınızda en azından yedek iç lastikleriniz bulunsun.
200Km rahat yaparsınız hocam o bisikletlerle. Tamir tecrübesi önemli. Nasılsa internette var bişey olursa o zaman bakarım derseniz internetin çekmediği yolda kalırsanız nolcak 😅 lastik söküp takmayı, yama yapmayı, fren pabucu değiştirme ihtiyacı olmaz ama yine de söküp takmayı bilmeniz lazım. Vites ince ayarlarını sorunsuz yapabilmeniz lazım. Yanınıza bahsettiğim araç gereçlere ek kadro kulağı, s-link, 15 numara anahtar, vites-fren telleri, uzun tur için olan yağlardan kullanmıyorsanız piyasadaki shimanolar 200km kadar gidiyor o
yüzden zincir yağı ve pompanın psi göstergesi yoksa monometre kesinlikle tavsiye ederim lastik yarmışlığım var 😂 aklıma gelenler bunlar, turda istediğiniz an bunlara ulaşamayacağınızı düşündüğüm için yanınızda olmasında fayda görüyorum. Yolda bunları bulabiliriz diyorsanız hiç ağırlık yapmayın. İyi sürüşler 😊

Teşekkürler arkadaşlar.

Internette bakim videosu var diyosunuzda onlara bakipta bsey basarmak her zaman mumkun olmuyor. Hatta % 89 una bakarak bi halt edemeyeceginizin garantisini verebilirim
Hocam abarttik mi birazcik sanki? Oldu olacak arkasina romork baglayip kaynak makinasi, yangın tüpü, kazma kurek vs ne var ne yok dolduralim

Internette bakim videosu var diyosunuzda onlara bakipta bsey basarmak her zaman mumkun olmuyor. Hatta % 89 una bakarak bi halt edemeyeceginizin garantisini verebilirim

Hocam abarttik mi birazcik sanki? Oldu olacak arkasina romork baglayip kaynak makinasi, yangın tüpü, kazma kurek vs ne var ne yok dolduralim
Git gel 400 km yol hocam, bahsettiğim malzemelerden birisi olmasa turun tadı kaçar yolda kalır.

Tecrübesizler tecrübelilerin sayesinde daha çok bilgi sahibi oluyo. Uzun turlarda @Anonim nin dediği gibi gerekli altyapıyı hazırlamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: PDRant
Altı yıldır günübirlik turlar yapıyorum. Bunun son iki yılını yol bisikletiyle sürüyorum. Yol bisikletine geçince daha uzun kilometreleri daha rahat yaptığımı gördüm. Çünkü aralarında ciddi ağırlık farkı fark.

Tur bisikletim Whistle guipago modeli. 27 vites. Arka aktarıcı acera, ön aktarıcı altus ve hidrolik disk fren. Ağırlığı yanılmıyorsam 15 kg.

whistle.PNG

Yol bisikletim Bisan Grand tour sora. V frenli ve 10 kg.

Bisan.PNG

Kamplı değil ama yol üzerinde rota planı yaparak otelde kalacak şekilde şehirlerarası tur yapmayı planlıyorum. Araştırdığım kadarıyla uzun turlar genellikle tur bisikletiyle yapılmış. Bunda yükleme ve yol hakimiyetinin fazla oluşunun etkisi olduğunu düşünüyorum. Ancak yol bisikletini günlük turlarda tecrübe ettiğim kadarıyla ağırlıktan dolayı daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Handikap olarak özellikle arkada çanta olduğunda yüksek hızlarda veya yandan araç geçince savrulma hissi oluşu. Tur bisikletinde bu yok mesela.

Sizin bu konuda varsa tecrübeleriniz veya fikirleriniz nelerdir ?

Kamplı değil ama yol üzerinde rota planı yaparak otelde kalacak şekilde şehirlerarası tur yapmayı planlıyorum.
Bu düşüncenizden yola çıkarsak kesinlikle yol bisikletiyle bikepacking adı verilen şekli öneririm.
Bikepacking konusunu biraz araştırırsanız mutlaka bilgilenirsiniz. Az eşya, az sorun, çok yol oluyor.😅

Bu düşüncenizden yola çıkarsak kesinlikle yol bisikletiyle bikepacking adı verilen şekli öneririm.
Bikepacking konusunu biraz araştırırsanız mutlaka bilgilenirsiniz. Az eşya, az sorun, çok yol oluyor.😅
Üstat çok teşekkürler. Bikepacking sele arkası çantam var. Kadroya da ayarladı mı tur için ilk adımı atmış olurum 🙂

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Üstat çok teşekkürler. Bikepacking sele arkası çantam var. Kadroya da ayarladı mı tur için ilk adımı atmış olurum 🙂
Öncelikle üstat falan değilim, estağfurullah.😅
Sonrasında daha önce dediğiniz şekil geziler yaptığım için sadece biraz tecrübem var.😄

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
Bir hitap şekli "üstat", yanı sıra burada çoğu kişi ciddi turlar yapıyor. Az çok üstat sayılır 🙂

Tur için ideali gravel. Uzun süre uygun fiyatlı ikinci el kovaladım. Bazıları uygundu fakat onlar da kargo yapmıyordu. Çoğu sıfırına yakın fiyat biçmişti. Mesela benim 6 taksitle 24389 liraya aldığım piyasada pek fazla bulunmayan bisiklete, herif ikinci el olduğu halde 22 bin lira fiyat biçmiş, e kargo ücreti de cabası. Ülkemizde ikamet eden Avrupa uyruklu vatandaşların ikinci el ilanlarna tesadüf ediyorum adamlar mallarına daha makul fiyat belirliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletsever_
Gravel bisikletin tur bisikletinden tek farkı gidonu. Ben başka fark göremiyorum. Ağırlık, ruble vs. hepsi aynı. İkinci el konusunda çok haklısınız. Sıfıra yakın para isteniyor. Genelde her üründe böyle.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Gravel bisikletin tur bisikletinden tek farkı gidonu. Ben başka fark göremiyorum. Ağırlık, ruble vs. hepsi aynı. İkinci el konusunda çok haklısınız. Sıfıra yakın para isteniyor. Genelde her üründe böyle.
Tur yapacağım diyorsan, alacağın bisiklet fitness olarak bilinen hafif, sabit maşa, flat barlı 60° oturuş pozisyonuna sahip bir bisiklet alıp bikepacking yapmak. Endurance bile olsa Yol bisikletinde öne çok eğiliyorsun ve sele çok sıkıntı taytsız sürülmüyor. Aynı zamanda Kadro aero olması için dar lastik aralığı var. Tecrübelerim bu yönde

Geri