Scudo Sports

Yol bisikleti seçimi (bütçe yaklaşık 3000 tl)

@Atilla Gobel
Dostum benim isyanim suna; yillardir ayni seyleri konusuyoruz, yaziyoruz, ciziyoruz. Ancak su grupset olayi hep belirleyici temel unsur olarak goruluyor. Cok orneklerini gorduk, yasadik. Kadroyu onemsemeyip grupsete takilan herkes yari yolda kaldi. Ya ergonomisinden rahatsiz oldu, ya kadro problemi oldu, vs vs. Ama kadroya onem verenler dusuk setle aldi 1-2 yil kullandi, sonra degistirdi. Yol grupsetleri zaten hassas aletler. Belirli bir km'dan sonra degistirmek yenilemek gerekiyor.
Bir de su var. Merlin, evans, wiggle gibi siteleri surekli takip ederim. Gumruk vergisini koyarak soyluyorum fiyatlar ortalama sora 800 tl, tiagra 950 tl, 105 1200 tl. Yani bu uc setin en iyisiyle en dusugu arasinda sadece 400 tl fark var. Adam bu farki seleyle, lastikle, gidonla, gidon bandiyla vs kompanse etmis zaten. Grupsette kullanacagi butceyi oraya aktarmis. Bunu anlamak cok mu zor? Mosso marka sele nedir mesela??
Takildigim bir baska nokta da ozellikle yeni neslin marka takintisi. Ve sahip olduguyla kalitesinin degerlendirileceginin sanmasi. Bu toplumsal bir rahatsizlik. Ben alloy marka vitesli bir bisikleti 14 sene kulllandim. Ki aynakolun fren-vites kollarinin ne marka oldugunu hatirlamiyorum bile. Ingilteredeyken bir sure ayni evi paylastigim ispanyol arkadasimin bir grupseti vardi ki akillara zarar. Markasi bile ne oldugu belli degildi. Ama adam onunla her gun 60 km yol gidiyordu, hem de 30-35 ortalamayla. Bizim burada yola atsan kimse bakmaz bile. Oyle birsey kullaniyordu. Bisikleti de 14 kiloluk celik bir raleigh'di.
Biz cok luks olduk cok markaci olduk, begenmediklerimizi cok kucumser olduk. Acayip degisik bir toplum olduk. Baska toplumlarda boyle seyler yok.

Scudo
@Kuzey Ege Yine sana katılıyorum. Ancak bir elin parmakları gibi düşünelim bisiklet forum üyelerini. Hepimiz farklı donanımlara sahibiz haliyle. Herkes bildiğini anlatmayı, paylaşmayı seviyor. Sosyalleşiyoruz hasılı kelam. Yine bu verdiğiniz bilgiler kayda değer bilgiler. Tecrübeleriniz işe yarayacaktır emin olun. İkinci mesajınızda üslubunuza dikkat ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Bu arada isyanınızı anladığımı da ayrıca belirtmek isterim. Bizim marka hastalığımız sadece bisikletle kalsa iyiydi :)

Tercih yaparken benim sahsi siralamam
Kadro
Jant
Groupset
Diye gider adam 105 set takipta digerlerini ciddi anlamda kisarsa aletten hayir gormezsin (tourney set kullaniyorum Problem cikartmadi simdiye kadar ALLAH KORUSUN. Kem gozlere sis :p

@Atilla Gobel eyvallah hocam. Sikintimiz tabii ki kisilerle ilgili degil, herkez kardesimiz, hepimiz kardesiz. Problem icinde tasadigimiz toplumun degisen veya deforme olan deger yargilari. Kirdigimiz veya bizi yanlis anlayan arkadaslarimizdan da uslubum nedeniyle ozur dilemek isterim.

@Kuzey Ege
hem bu cümleyi kurup hemde insanları markacı olmakla suçlamak biraz çelişkili olmadı mı şimdi, sizin yaptığınız da markacılık meridanın kadrosunun iyi olduğunu nerden biliyorsunuz yada btwin kötü olduğunu, markaya bakarak karar veriyorsunuz sizde işte

@Fırat Y.
Markaya bakarak degil hocam, kullanici yorumlari ile...
Tabii arada istisnalar olacaktir ama geneli boyle. Ozellikle forum salcanozedelerle dolu :)

KUZEY EGE sana bir şey sormak istiyorum ben işe gidip gelmek için bisiklet almak istiyorum pendik kadıköy hattı 25 km gidiş 25 km geliş en uygun en fazla 1500tl civarı yol bisikleti ne alayım beni yolda bırakmıyacak bi şey lazım bana yardımcı olurmusun öneride bulunurmusun?

ya da bu iş için yol mu yoksa sehir bisikletimi acaba

@Kuzey Ege

Ben markaya para verip 3000 liraya Claris veya Sora setli bisiklet almak yerine donanımı seçip 2014 Mayıs ayında Carraro aldım Tiagra setli.
Bakalım 2016 Mayıs ayına gelince bisiklet elimde patlayacak mı merakla bekliyorum. :)

Bu modellerin kadro kaliteleri arasında çok fazla fark olacağını düşünmüyorum hepsi alüminyum kadro ve karbon maşaya sahip o yüzden fazla düşünmeye gerek yok , karbon kadro olsa durum değişirdi alüminyum kadroyu da çok fazla geliştirmenin anlamı yok biraz tecrübe kazanıp karbon kardroya geçmek daha mantıklı olur.

@kıvanç özkarayel kesinlikle bütçe varsa karbon almak daha iyi bu linkteki bisikleti tavsiye ederim bende aynı siteden almıştım nakit %20 indirimle semsium 100 4500 tl den 3600 tl ye geliyor genede karar sizin :)
(link)

Yol bisikletinin huyu suyu biraz farklıdır. Direkt karbon kadroyla başlamak yerine uygun fiyatlı alüminyum bir model alarak kullanım inceliklerini öğrendikten sonra iyi bir karbon bisiklet almak bence çok daha mantıklı. Yanlış kullanımda karbon kadroya zarar vermek alüminyuma göre daha kolay. Kaldı ki, alüminyum bir kadroyu vurukla, ezikle kullanabilirsiniz ama karbonun zarar görmesi halinde at çöpe.

Yukarıdaki mesajlarda da yazılmış, bisiklette en önemli şey kadro kalitesi. Ben yukarıdakilerden birini alacak olsam Merida'yı tercih ederdim. Varsın Sora donanımlı olsun. Altınızdakinin kesilip biçilip kaynaklanmış 7-8 boru değil de bir mühendislik ürünü olduğunu bilmek güven verici bir duygu. Kullanım keyfi açısından da bir o kadar önemli. Aynı durum karbon kadrolar için ise çok çok daha önemli. Uygun fiyatlı karbon kadro kovalamak yerine kaliteli bir alüminyum kadro kullanmanızı tavsiye ederim. Ucuz bir karbon kadro, sağlaması gereken kaliteli sürüş dinamiklerinden uzaktır. Bu yorumu tecrübelerim doğrultusunda yaptığımdan emin olabilirsiniz.

@Kuzey Ege btwinin kadroları gayet iyi bana kalırsa decathlonda deneme fırsatım oldu birkaç defa. forumda da yorumlar özellikle alur 700 için fena değil. birgün denemenizi tavsiye ederim :)
salcanonun ise alt sınıf kadroları pek verimli değil ama üst sınıf özellikle karbon kadroları taiwan üretimi diye biliyorum. yarışlarda vs. de gayet kullanılan kadrolar. o nedenle üst sınıf bir kadro alacaksanız salcanoyu da listenize ekleyebilirsiniz.

@Isabado
ben bisiklet aramıyorum ki? var zaten benim bisikletim. hem de iki tane :)

Eğer verdiğiniz seçenekler arasında bir seçim yapacak olsaydım Btwin alur derdim. Ama ben Mosso wizart'ı da listeye eklemek istiyorum. Malum hem karbon kadrosuyla hem de 10 kompanentiyle göz dolduruyor. Jantları, sele borusu, gidonu mosso marka olduğu için antipati duyabilirsiniz. Ama bunlar sonradan kolayca değişebilecek parçalar. Sırf kadrosu ve grup seti için wizart 7.8 alıp sonra kafama göre jant, sele borusu ve gidonu değiştirirdim...Fakat bu parçalar ağırlık takıntınız yoksa işinizi fazlasıyla görecektir...

Merhaba yol bisikletine geçiş yapacağım mevcut bisikletimi çoğu dükkan alıyor ve 1500 liraya sayıyor birkaç dükkan gezdim sizden ricam tavsiyeleriniz.

1-Carbon tiagra setli cannondale snypsis
2-Carbon tiagra setli Giant defy
3-Scott 20 105 alimunyum bulabildim.

Kış indiriminden bunların içinde fiyat sıralamasıda yukarıdan aşağıya yazdım cube için bir modele baktım ama hatırlamıyorum oda carbon 105 di ama yol muydu endurance mıydı hatırlamyıyorum yardımcı olabilirmisiniz ?

İlk yol bisikletim ara bisiklet almayacağım genelde alabileceğimin en iyisini almak istiyorum sonradan değiştirmemek için.

Başak marka model önerebilirmisiniz. bu paralara alınabilecek.

Bir de yurt dışı sitelerden hangisi tr ye gönderim yapıyor ben bir türlü beceremedim genelde son aşamaya geldiğinde tr ye yollayamıyoruz diyor.

sevgiler

hakan

Geri