Scudo Sports

Yol Bisikleti Seçimi: KTM vs Lapierre vs Scott

@r.ezk Peki bu fiyat aralığında vereceğim paraya değer önerebileceğiniz marka/model var mı?

Scudo
@alfisti

@alfisti amacınızın ne olduğunu tam olarak belirtmemişsiniz ama hedefiniz yarışlara katılmak değil de tıpkı benim gibi biraz spor biraz bacakları güçlendirmek yol bisikleti ile tur yapan arkadaşlara eşlik etmek ise ben carraro cr race 052 aldım. Gayet memnunum bisikletten ve fiyatından, tabii bu hobi işi olduğu için bütçenizi ne kadar yüksek tutacağınız tamamen size kalmış.

@alfisti
$
tr de yol bisikleti almak akılkarı değil, yurtdışında olmalısınız veya getirtme imkanınız olmalı

@MurathanKaratmanlı

3000 tl 1000eurodan fazla eder,
sadece markaları var ne donanımı nede alü. kadrolarının öne çıkan bir özelliği var,
üstüne üstük 9.5 kiloluk ktm yol bisikleti 3000 tl,

2.el merida t2 alın barı yarı fiyatının da altına aynı donanımla 10.5kg o da

BENDE YAKIN ZAMANDA 2013 ROAD AUDACIO 300 ALICAM. BENCE DE LAPIERRE.

üzeri dedim zaten 3000,t2 road değil ki :uzgnm:

@r.ezk Açıklama için teşekkürler.

@Halil Barış Çaldıran Aynen bahsettiğiniz gibi şu an sahip olduğum şehir/tur bisikletimden aldığımdan daha fazla performans alıp yalnız antrenmanlar ve yol bisikleti sahibi arkadaşlarımla performans turları yapmak amaçlı bir yol bisikleti almak istiyorum. Accell bisikletten bir yetkili ile görüştüm. Carraro CR052 ile Lapierre Audacio 400'ün kadrolarının aynı tedarikçiden geldiğini, bir miktar kadro kalite farkı olduğunu ve Carraro'nun üzerindeki jant setinin ise markasız (no name) olduğunu söyledi. Lapierre'de ise Shimano set var. İki modelin arasında 600 TL fiyat farkı mevcut. Bir miktar kadro kalitesi ve jant seti için o farkı vermeli miyim diye değerlendirmeye çalışıyorum şu an.

@alfisti
@alfisti

bir defa naçizane önerim; bu tür, birden çok alternatif arasından seçim yapacağınız durumda görsellik olarak ürünlerin standart görsellerinden öte, google da aratıp, kullanıcılar tarafından çekilmiş gerçek resimlerine de mutlaka bir bakmanızdır..

bunu bir tarafa bırakırsak; kadro kaliteleri çok farklı olmayacaktır. ama kadro geometri lerinde lapierre de bazı nüanslar olduğunu düşünüyorum:

lapierre in üst borusu; diğer ikisindeki gibi dümdüz değildir. ve kendi içerisinde de çok tatlı; belirli-belirsiz bir meyille açı değiştiriyor. sele borusundan yükselecekmiş gibi çıkıp; alna doğru yere paralel hale geliyor.

yine arka maşa bacakları da dümdüz değil de; önce sele borusu ile dar bir açı yapacak şekilde inmeye başlıyor ve sonra bu açıyı artıracak, yani sele borusundan uzaklaşacak şekilde devam ediyor..

çok uzmanı değilim ama özellikle üst borudaki farklılığın aerodinami anlamında çok ufak da olsa bir nevi avantajı var sanırım. o da çok yüksek hızlarda ve çok düşük bir farktır; kullanıcı olarak bizler hissetmeyiz bence..

kısacası diğerlerini bilmiyorum ama lapierre in kadrosu hakkında kısa bilgilendirme; kendi ağızlarından şu şekilde:

''Made of 100% aluminium 6061, the Audacio benefits from new double butted tubes (triple-butted seat tube) inspired by the Sensium and boasts joints achieved with the smooth-welding process on all models.''

bence de lapierre, ama diğerlerini de tercih ederseniz hiç de pişman olacağınızı zannetmem ;)

@MurathanKaratmanlı
t2 safkan road değildir ama road a dönük şehir dir. fitness tır yani.

hatta siz sanırım crossway düşünüyordunuz :)

dikkat ederseniz crossway de dağ serisi vites komponentleri, speeder lar da ise yol serisi komponentler kullanılmıştır. yol bisikleti olmasına tek engel gidonu ve lastik kalınlığıdır ancak yol bisikleti olmayıp da ona en yakın seçenek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz sanırım..

bu arada sensium lapierre in karbon serisi ve audacio da da, sensium kadrolarında uyguladıkları bir takım teknolojileri uygulamışlar ki geometrileri de birebir aynı diye biliyorum..

Bu bisikletlerin üçü de içten kablolama değil. Bence bu çirkin.
Scottta içten kablolama speedster 20 ile başlıyor.

Strada 1000de de iki tip var. kompakt olan 50/34 aynakol diğeri 50 39 30 üçlü aynakol. Sanırım üçlüsü bulunabiliyor.

Eğer üçlü aynakol ihtiyacı varsa ki-başlangıç için makul olabilir- strada 1000 ile aynı jant setine sahip ama ondan biraz hafif soralı cube peloton pro var. Hem içten kablolalamalı hem üçlü aynakol hem de 9.5 kilo altında. Fiyatı da çok makul ben hafta sonu pazarlık yaptım nakit fiyatı 2500 altında diyebilirim :)
Bunu da düşünün derim naçizane
(link)

hepsi güzel de Lapierre'nin asil ve kibar bir görüntüsü var.

Geçenlerde dechatlon magzasına ugradım asagıda verdiğim aletten getirmişlerdi belki izmir dechatlonda bulabilirsen bak derim ınternet sitesinde görunmuyor.

BTWIN VELO ROUTE ALUR 700 B'TWIN - Vélos route Vélos, cyclisme - Decathlon

Birde 2999 tl full karbon fc5 aleti vardı birde onu araştır ıstersen $_86.JPG $_86.JPG

• Beğen
Tepkiler: mustafabuber
tr dekı fiyatını bilmiyorum üzerinde fiyat koymamışlardı fransadaki fiyatı 899 euro, sanırım müşteri reaksiyonunu ölçüyorlardı ilgi olursa getirebilirler sanırım ama diger yazdığım fc 5 modeli parasına göre makul geldi bana

@saintco
hastayım şuna :ssrtcbya: forumdan bir arkadaş 105 setlisini 3000tl ye almıştı linkteki değil fc5. full carbon diye biliyorum fc5 i.

scott speedster 20 düşünüyordunuz sanırım. hala almadıysanız iyi haber erdoğanlarda yeni indirime girmiş, ciddi bir indirim var, belki pazarlıkla daha aşağı alabilirsiniz. fiyat / donanım olarak bakarsak gayet iyi. Yaklaşık altı ay önce aynı bisikleti aldım.havalar soğuyunca çok kullanamadım. malum kış ve havalarda soğuyunca sadece 80-90 km kadar kullanabildim, havaların ısınması bekliyorum. tasarımı biraz sade. ayrıca her ne kadar özelliklerinde ön aktarıcı tiagra yazsa da ön arka aktarıcıların tamamı , shimano 105. alacağınız yeri arayıp sorabilirsiniz, özelliklerinde yanlış yazıyor.. ve kablolar kadro içinden gidiyor. şayet almışsanız da hayırlı olsun..

Uzun araştırmalar ve incelemeler sonunda karar verdim. Sonuç; donanımı bir üste taşıyıp KTM Strada 2000 siparişi verdim. Haftaiçi bir gün teslim alacağım. Teslim aldıktan sonra izlenimlerimi ayrı bir konuda paylaşacağım. Fikir ve tecrübelerini paylaşan üyelerimize teşekkür ederim. Görselden farklı olarak aynakol detaylarda yazdığı gibi Shimano 105 RS500, arka artırıcı bacak uzun, lastikler ise Continental Grand Prix SL 25-622 Folding.

http://imageshack.com/a/img538/9855/ZPsTjM.jpg
http://imageshack.com/a/img540/9121/4LcaGp.png

Geri