Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti seçimi

Hangisi

• Toplam katılım
    35
  • Anket kapanışı .

leCandas

Üye
Tepki
124
İsim
Candas
Bisiklet
Canyon
Merhaba,

Yaklaşık 2-3 yıldır spor amaçlı olarak bisiklete biniyorum, mevcut bisikletim Salcano City Sport 24VS kendisi ile 60 - 70km turları çıkarmışlığım var. Son dönemde 10 kilo vermemle birlikte :) artık bir yol bisikletine geçmek istiyorum. BTWIN'in yol bisikletleri ile çok kısa bir tecrübem de oldu bu arada.

Temel isteğim 9 kilo altında bütçeyi (4k'nin üzerine çıkmayacağım) çok sarsmayacak bir bisiklet. Temiz ikinci ellerde olabilir.

Düşündüğüm bisikletler şunlar:

1- Salcano XRS 02 Tiagra sifir 3300TL
2- Salcano XRS 02 105 sifir 3900TL
3- Merida merida scultura 400 sifir 3300TL
4- Lapierre Pulsium 300 ikinci el 4000TL

1. tercihi vites aralıkları bana şu aşamada uygun olmayacağından ve yokuş çıkmamda gerektiğinden kafamda eledim. Hoş aynı yokuşa City Sport ile çıkıyorum :)
2. kafama en çok yatan bisiklet ama salcano markası ve renkler soru işareti bu kadar para salcanoya verilirmi, fakat parçalar vites oranları bana uygun gözüküyor.
3. Merida sadece 56cm kadrosu var ve boyum 187 olduğundan biraz küçük gelebilir diye düşünüyorum, ayrıca kadro aluminyum biraz düşündürüyor.
4. Hiç aklımda yokken grup seti ve marka olarak aklıma girdi kadro 58cm bana ideal gibi duruyor, ama netteki yorumlar çok iyi değil özellikle kadrodaki darbe emici için kötü laflar edilmiş. Bisiklet tertemiz durumda

Sizin tercihiniz ne olurdu? Başka önerileriniz olur mu?

Teşekkürler.

Scudo
Yurtdışından da bakabilirsin. 4500 civarlarına Cannondale Supersix Evo, Synapse, Giant Propel Advanced vs bisiklet bulabilirsin.
Salcanolar karbon kadroya göre üzerindeki donanım iyi oluyor, fakat kadroları hakkında bilgim yok.

Benim önerim 4000 iyi bir bütçe ve ikici el almak istemiyorsanız benim önerim donanım, Ağırlığı iyi olduğu için focus'lara bakmanız... Geçen sene bu zamanlar gidip culebro sl.1.0 çokça iyi fiyata almıştım...

(link) bu linkten bakarsan indirimde focus culbero sl 2.0 2015 3300 tl civarı 8.8 kilo bi düşün derim;)

@big bike bence direk Kadıköy Bikeandoutdoor gidip sl1 alsın ultegra setli çok iyi fiyata alır bu Ay'da varsa tabi ellerinde...

Salcanoyu Fiyat performansta tercih edebilirsiniz. Özelikle karbon kadrolardaki sunduğu donanımı birçok firmada bulmak imkansız. Kadro kalitesi içinse Salcanonun kadrolarından şikatçi çok arkadaş gördüm fakat karbon kadroları Axman üretiyor. Ki axman kadro kalitesi olarak oldukça iyi bir performans veriyor. Ben korkulacak hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum. Zaten bir sıkıntı yaşayacak olsanız firma ile irtibata geçer kadronuz ile iligi sıkıntıyı giderirsiniz.

Focus culebro, mosso falan varken salcano almazdım.

Canyon Ultimate SL 9.0 oneririm. Ne isterseniz var... Eksisi yok deniyor.

Şu Canyon öneren kişileri bir türlü anlamıyorum. Neden önce kişiye yurt dışından bisiklet getirme imkanınız var mı diye sorulmuyor?

@big bike
Bunu dikkate alarak...
Tabi yurtdisi demiyor ama secenek sunmak kotu mu? Kaldi ki kimseyi getiremez diye dusunmekten daha kapsayici...

bende salcano alırdım,zaten tüm parçalar ortada. markasız ne var üzerinde? Satış sonrası destek iyi ise markaya takılmaya gerek yok.

ülke malına önem verilmeli. Şurada biri milli olacak olsa destek verecek olan ülkenin markası benim görüşüm bu şekilde. Gayet güzel xrs30
farklı olsun diyorsanız

(link)

buna neden bakmıyorsunuz?

aero bike düşünürsende reactolara bakabılırsın. farklı bir bakış açısıda olsun.

Yurt dışından 1500 euro altında ki tüm bisikletleri kargo yoluyla alabiliyorken, ekstra bir imkan gerekmiyor. 1500 euro üzeriyse o zaman imkanlar sorgulanabilir.
Ayrıca, döviz artışı nedeniyle yurt dışından bisiklet almak, şu an için mantıklı değil.

Ktm modellerine bakın derim. Pendik Efor Bisiklet Ktm'nin satış noktalarından birisidir.

Bu site çok güncel değil, ancak bir kaç model bilgisi mevcut.
(link)

İlk bisikletim Salcano olduğundan markanın yaklaşımını iyi kötü biliyorum. Satıcıların tamamının tek derdi bisikleti satmak, servis anlamındada genelde bilgisiz insanlar bayilik yapıyor.

@Uğur Can S. Bilgi için teşekkürler, kadro markasını bende merak ediyordum, biraz araştırayım bunu.

@Erdal YILMAZ Yurt dışı işine pek girmek istemiyorum, zira euro tavan yapmış durumda ve TL ile satılan bisikletler bir hayli avantajlı durumda kalıyorlar, aynı salcanolar seneye %20 zamlı satılacaktır. Ayrıca gümrük ile uğraşmak gerek, sorun olması durumunda uzunca bir süre beklemek istemiyorum, her şeyden öte kadroyu görüp denemek istiyorum.

@Onur Ali İmren Mayıs-Temmuz arasında bir proje için isveçte yaşadım, bu zaman zarfında BTWIN Triban 500 kullandım, açıkçası markadan işçilik kalite vs konusunda pek memnun kalmadım.

@Ozan k. @Savaş Uzun @big bike Focuslara göz ucuyla bakmıştım ve fiyatlar çok pahallı gelmişti fakat az önce tekrar inceledim ve şunu gördüm (link) donanım harika, aslında kilo olarakta uygun fakat aluminyum kadro. bu arada 187 boyundayım cannondale caad 8'in 58 kadrosu bana uygundu, focus 56 kadro sizce uygun olurmu?

Şimdi daha da kararsız kaldım, Salcanonun (105) olup olmadığı bilgisi Pazartesi fabrika ile görüşüldükten sonra belli olacak, Lapierre'in sahibi tatilde perşembe dönüyor, focustanda bir tane kalmış.

Bu üçü hakkında ne diyorsunuz? Lapierrenin kadrosu hakkında da nette kimileri dayanıksız süspansiyonun gereksiz olduğu vs konuşulmuş.

Focus'a bakmaya gittim, 56 kadro ufak geldi. Aluminyum kadrolarını açıkçası beğenmedim Karbon kadrolar güzeldi fakat fiyat 4700 TL'ye çıkıyor bu seferde ve açıkçası sele gidon frenler jantlar pek kalite hissiyatı uyandırmadı bende grupset yerine kadroya abanmışlar.

Salcano evet marka itibarı düşük olsada en azından selesinden gidonuna ritchkey kullanıyor.

Geri