Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti sevdası

N. Burak Önder

Daimi Üye
Tepki
226
Bisiklet
Scott
Yaklaşık iki yıl önce mtb ile başladım işe arkadaşlar dağa cıkarız falan diye aldım bisikleti izledim o kadar downhill videosunu gaza geldim tabi ama gelin görün ki Türkiye'de adam gibi parkur yok Büyükadaya gittim bi kaç kez sonra baktım hep yoldayım hep yoldayım zamanla aklıma yerleşti cıkaramıyorum artık aklımdan yol bisikletini rüyalarıma bile girer oldu üç tane yol bisikletli arkadaş yanımdan geçiyordu yetişemiyordum onlara. Tour de France da üzerine tuzu biberi oldu. Yol bisikletine geçicek durumum yok suan yok mudur bunun bi çaresi ? :D

• Beğen
Tepkiler: H.T
Scudo
bisiklet alabilirsin diyecem ama durumun yokmuş:(.en iyisi bi bisiklet kirala belki de beğenmez vazgeçersin:) belli mi olur;)

Yol bisikleti benim de sevdamdır ama ben de Trek 6700 var. Diyeceksin ki neden? :

1- Yol yok.
2- Mazgallar, kasistler mühendislik hatası ile dolu.
3-Belli belirsiz çukurlar.
4-Yol bisikletini hava müsaitken; mtbyi keyfin çekerken sürersin.

Bisikletin esası bana göre yol bisikletidir. Halk arasında şeytan aracı, yarış bisikleti diye geçer ama Türkiye'de nerede süreceksin devamlı? Elinde anahtar devamlı akord ayarı yap, felan. Mazgallar yola paralel. Kalipere kadar girersin ön çatalınla sonrası kader.

Şimdilik mtb al, lastikleri 1.30-40 yap idare et. Belki ilerde durumun müsait olur, yollar standarta kavuşur ve hayaline binersin.

Keyifli pedallamalar.

Mtbm var zaten efendim. Ama yol ne bileyim düşündükce bambaska birsey tabiki sizin dediğiniz adım başı bir engel var mtbyi zorlayacak kadar üstelik ama buna yapabilcek birsey yok 10yılda geçse düzeleceğine inanmıyorum o yüzden hayalleri ertelemek yanlıs olur düşüncesindeyim.

Ben yıllardır bisiklet sürüyorum (MTB) fakat 2 ay önce önyargılı tereddütlerden sonra bir yol bisikleti aldım.Tereddütlerden kastım herkesle ortak aslında !!! Yukarıda da yazılmış zaten.Fakat hemen sevdim yol bisikletini :) ve önyargıların hiçde doğru olmadığı gördüm.Mazgalların çoğu değişiyor İstanbul'da, çapraz açılı mazgallar koyuyorlar.Kalan üç-beş taneyede dikkat edeceğiz artık :) Zaten ne kullanırsanız kullanın bisiklet sürekli dikkat işi...

Yol bisikleti göründüğü kadar zarif evet fakat sanıldığı kadar zayıf değil... Bunu bir kenara yazın...

Kaldırım in, çık , zıpla her şeyi yapıyorum banamısın demiyor...Dahası müthiş bir zevk...

NOT : MTB'nin yeri gönlümde ayrıdır.Karşılaştırma yapmıyorum...

• Beğen
Tepkiler: N. Burak Önder
Aslında benimde gönlümde bir Trek FX, Cannondale Quick vb. bir bisiklet yatıyor gidip inceliyorum, kös kös dönüyorum...

Ah şu Fransa bisiklet turu yok mu...İnsanın içi gidiyor.Mtbyle yol arasında gidip geliyorsunuz.İkisinin de artılarını eksilerini masaya yatırıyorsunuz.Sonunda anlıyorsunuz ki ikiside farkı sevda.İmkan varsa hem mtb hem yol bisikleti olucak.İşte hayat size o zaman güzel...

• Beğen
Tepkiler: N. Burak Önder
@Tuğrul T.

Aynı durumdayız Turgul Bey gidip bakıyorum saatlerce izleyebilirim cok zarif cok güzel duruyor makinalar sonra kös kös dönüyorum eve.

Umarım kısmet olur bir gün bütün isteyenlere...

Daha önce yol bisikleti kullandım, hafiflği ve hızı ayrı zevk. Fakat mazgallar, bozuk yollar ve virajlardaki kum kalıntıları en büyük düşmanı. Ne yazık ki ince lastikleri dikenli tohumlara çok hassas.
Şimdi ise gönlümdeki alet bu; Bunu bulamasam da benzer kadro ve jantları alma niyetindeyim.
http://i1170.photobucket.com/albums/r537/TALHA0632/vivelo-erg-rs-one-of-a-kind-1.jpg

biraz dikkatli olduktan sonra yol bisikleti süper bir şey. 2 yıldır kullanıyorum ne mazgala düştüm ne de lastiğim patladı. sadece yolda biraz daha dikkatli gitmeniz yeterli. bozuk yollara da alışıyorsunuz bir süre sonra. zaten mtb kullanırken de çukura girmemeye çaba gösteriyoruz.

Hobi işi biraz para ister:) mtb, yol, tandem olmalı. Bu ara da elektrik motorları gözüme girmeye başladı.

Alacaksın yol bisikletini ve vuracaksın Ege, Akdeniz kıyılarına. Hayat işte bu ve çektiğin video-resimleri de forumda paylaşacaksın ki milletin iştahı artsın.

Yol bisikletine baya haksızlık etmişim gibi geldi, aslında yol durumundan şikayetçiyim tek, korkum kayıp feci şekilde düşmek. Diken de var, uzun yol yaparken. Ama işin güzelliği bu değil mi dostlar, tehlikeyi göze alacaksın, bisikletine atlayıp doğayla kucaklaşacaksın. Dememişler miydi, hayat bisiklet gibidir, pedal çevirmeyi bırakırsan düşersin. Hayalleri erteleyebiliriz bu daha coşkulu olmayı sağlar ama hayallerimizi asla bırakmamalıyız, inşallah yol bisikletine kavuşuruz istediğimiz gibi.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
Geri