Tahminen değil fotosu vardı üstte.@cagri48 Ordu'da sanırım bahsettiğiniz bisiklet? Yeşil carraro. Doğru mu bildim?
Jant Seti vision olsa fiyatı da 4000 tl olurdu. Tabi ki daha iyi olurdu. Muhtemelen o jant setini şimdi alacağı/aldığı bisiklette kullanacak.O değilde dostlar
Bi şey daha soricam jant seti vision olsa daha iyi olurmuydu
İki aliminyum kadrolu x ve y markaların modellerinde önemli olan grup set midir? x markanın kadrosu y markanın kadrosundan daha sağlam ve farklı şekilde kaynaklanmış olabilir mi?
Sıfırı yoktur ama bulunduğunuz lokasyonda ikinci ellere bakabılırsınız bütçe nedir mesela ona göre yorum daha kolay yapılabilir belkiÖncelikle merhabalar.
Kilo vermek adına bisiklet arayışına girdiğimden beridir forumunuzu takip ediyorum. Edindiğim bilgiler doğrultusunda başlangıç seviyesinde bir yol bisikleti almaya karar verdim. Triban'ın 520 modeli çokça önerilen bir model olduğunu gördüm fakat şu an sıfırını bulmak mümkün değil. Bende farklı modeller arayışına girdim.
Bir kaç sorum olacak;
Bütün aliminyum kadrolar aynımıdır?
Sadece marka ismimi değişmektedir?
Bisiklet markalarında kadro farkı nedir?
Demek istediğim karbon yada aliminyum değil. İki aliminyum kadrolu x ve y markaların modellerinde önemli olan grup set midir? x markanın kadrosu y markanın kadrosundan daha sağlam ve farklı şekilde kaynaklanmış olabilir mi?
Başlangıç seviyesindeki bisikletlerin esnemezlikleri,aero verimlilikleri, titreşim emme kapasiteleri, dayanıklılıkları arasında pek de fark yoktur.Bu dediğim yerel firmaların bisikletleri için geçerli.
Eğer ki yerel bir firmanın başlangıç bisikletini Scott,Trek, Merida, Giant,Specialized gibi global markaların başlangıç seviyesi bisikletleriyle karşılaştırdığınızda yine mühendislik farkları ortaya çıkacaktır.
O zaman diyebiliriz ki marka sadece isim. Markaya aldanıp daha fazla para vermemize gerek yok. Sora setli daha uygun fiyatlı herhangi bir markayı tercih edebilirim.
Sıfırı yoktur ama bulunduğunuz lokasyonda ikinci ellere bakabılırsınız bütçe nedir mesela ona göre yorum daha kolay yapılabilir belki
Geometri ve açıdan kastınız üst borunun daha dik oluşu buna göre daha dik oturuş mudur?Yine de o kadar basit değil.
Her ne kadar başlangıç seviyesi yerel markalar arasında kadro kalitesi pek farklı olmasa da dikkat etmeniz gereken ve bu bisikletlerin birbirinden farklı olduğu bazı durumlar var:
-Bisikletin geometrisi,açıları
-Aynakol dişli oranları vb
Benimde tercih etmem de en büyük sebebler bunlardı rc500 var yada van rysel modeli var ama satısda mı bilmiyorum yoksada bunlara eşdeğer ne var bilmiyrmİkinci el almayı düşündüm evet ama daha sonrasında vazgeçtim. Kendimce sebeplerim var.
Bütçeme gelirsek 2000-5000 lira arasında bir bütçem var. Yani btwin ayarında uygun bir bisiklet bulursam neden olmasın yok olmadı biraz daha yükselebilirim. Buradaki b'twin ayarından kastım kullanımının daha rahat olması Yokuş tırmanırken vites kolaylığı, daha dik oturuş, çamurluk gibi aksesuar seçenekleri gibi.
Her iki modelde satışta fakat rc500 520 modeline göre karbon maşa yerine karbon kaplama aliminyum maşa kullanıyor ve bedenime uygun yok. van rysel modeline gelecek olursakda açıklamaya 110 kilo üstüne önermiyorlar yani bana uygun değilmişBenimde tercih etmem de en büyük sebebler bunlardı rc500 var yada van rysel modeli var ama satısda mı bilmiyorum yoksada bunlara eşdeğer ne var bilmiyrm
Merak ettiğim konulardan.Sanirim bisan rx9200 alacagim, diger onerdiginiz biraz butcemi asiyor maalesef. Claris set ile sora arasinda cok fark olur mu?
Sora kullandım fakat Claris kullanmadım,daha doğrusu başka hiç bir set kullanmadım.Genel olarak okuduğum sadece vites sayısında fark olduğu,öyle aman aman bir fark olmadığı yönünde fakat bilgili arkadaşlar bu soruya daha doğru bir cevap verir ise daha doğru olur.Bisiklet arayışlarına başladım ufaktan,zira bisikletim çalındığından ve bisiklet fiyatları alıp başını gittiğinden bırakın 105i vs Tiagra dahi alamam,bu sorunun doğru ve net cevabı benim için de önemliSanirim bisan rx9200 alacagim, diger onerdiginiz biraz butcemi asiyor maalesef. Claris set ile sora arasinda cok fark olur mu?
@AeroKnight (link) illaki di2 derseniz bence hem uygun hem daha bir aero gibi.