Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Teşekkürler hayırlısıyla ilk yol bisikletim olacak

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
@cagri48 Ordu'da sanırım bahsettiğiniz bisiklet? Yeşil carraro. Doğru mu bildim?

O değilde dostlar
Bi şey daha soricam jant seti vision olsa daha iyi olurmuydu

O bisikletin büyük kazası belası hasarı yoksa çalıntı filan değilse dönen herhangi bir jantı varsa alınır. Burda aksini söyleyen çıkmaz.

O değilde dostlar
Bi şey daha soricam jant seti vision olsa daha iyi olurmuydu
Jant Seti vision olsa fiyatı da 4000 tl olurdu. Tabi ki daha iyi olurdu. Muhtemelen o jant setini şimdi alacağı/aldığı bisiklette kullanacak.
Bu arada bisikleti almayacaksan burada paylaşırsan bir arkadaşımız faydalanır. 💪

Öncelikle merhabalar.

Kilo vermek adına bisiklet arayışına girdiğimden beridir forumunuzu takip ediyorum. Edindiğim bilgiler doğrultusunda başlangıç seviyesinde bir yol bisikleti almaya karar verdim. Triban'ın 520 modeli çokça önerilen bir model olduğunu gördüm fakat şu an sıfırını bulmak mümkün değil. Bende farklı modeller arayışına girdim.

Bir kaç sorum olacak;
Bütün aliminyum kadrolar aynımıdır?
Sadece marka ismimi değişmektedir?
Bisiklet markalarında kadro farkı nedir?

Demek istediğim karbon yada aliminyum değil. İki aliminyum kadrolu x ve y markaların modellerinde önemli olan grup set midir? x markanın kadrosu y markanın kadrosundan daha sağlam ve farklı şekilde kaynaklanmış olabilir mi?

İki aliminyum kadrolu x ve y markaların modellerinde önemli olan grup set midir? x markanın kadrosu y markanın kadrosundan daha sağlam ve farklı şekilde kaynaklanmış olabilir mi?

Başlangıç seviyesindeki bisikletlerin esnemezlikleri,aero verimlilikleri, titreşim emme kapasiteleri, dayanıklılıkları arasında pek de fark yoktur.Bu dediğim yerel firmaların bisikletleri için geçerli.

Eğer ki yerel bir firmanın başlangıç bisikletini Scott,Trek, Merida, Giant,Specialized gibi global markaların başlangıç seviyesi bisikletleriyle karşılaştırdığınızda yine mühendislik farkları ortaya çıkacaktır.

Öncelikle merhabalar.

Kilo vermek adına bisiklet arayışına girdiğimden beridir forumunuzu takip ediyorum. Edindiğim bilgiler doğrultusunda başlangıç seviyesinde bir yol bisikleti almaya karar verdim. Triban'ın 520 modeli çokça önerilen bir model olduğunu gördüm fakat şu an sıfırını bulmak mümkün değil. Bende farklı modeller arayışına girdim.

Bir kaç sorum olacak;
Bütün aliminyum kadrolar aynımıdır?
Sadece marka ismimi değişmektedir?
Bisiklet markalarında kadro farkı nedir?

Demek istediğim karbon yada aliminyum değil. İki aliminyum kadrolu x ve y markaların modellerinde önemli olan grup set midir? x markanın kadrosu y markanın kadrosundan daha sağlam ve farklı şekilde kaynaklanmış olabilir mi?
Sıfırı yoktur ama bulunduğunuz lokasyonda ikinci ellere bakabılırsınız bütçe nedir mesela ona göre yorum daha kolay yapılabilir belki

Başlangıç seviyesindeki bisikletlerin esnemezlikleri,aero verimlilikleri, titreşim emme kapasiteleri, dayanıklılıkları arasında pek de fark yoktur.Bu dediğim yerel firmaların bisikletleri için geçerli.

Eğer ki yerel bir firmanın başlangıç bisikletini Scott,Trek, Merida, Giant,Specialized gibi global markaların başlangıç seviyesi bisikletleriyle karşılaştırdığınızda yine mühendislik farkları ortaya çıkacaktır.

O zaman diyebiliriz ki marka sadece isim. Markaya aldanıp daha fazla para vermemize gerek yok. Sora setli daha uygun fiyatlı herhangi bir markayı tercih edebilirim.

O zaman diyebiliriz ki marka sadece isim. Markaya aldanıp daha fazla para vermemize gerek yok. Sora setli daha uygun fiyatlı herhangi bir markayı tercih edebilirim.

Yine de o kadar basit değil.
Her ne kadar başlangıç seviyesi yerel markalar arasında kadro kalitesi pek farklı olmasa da dikkat etmeniz gereken ve bu bisikletlerin birbirinden farklı olduğu bazı durumlar var:
-Bisikletin geometrisi,açıları
-Aynakol dişli oranları vb

• Beğen
Tepkiler: erman35
Sıfırı yoktur ama bulunduğunuz lokasyonda ikinci ellere bakabılırsınız bütçe nedir mesela ona göre yorum daha kolay yapılabilir belki

İkinci el almayı düşündüm evet ama daha sonrasında vazgeçtim. Kendimce sebeplerim var.
Bütçeme gelirsek 2000-5000 lira arasında bir bütçem var. Yani btwin ayarında uygun bir bisiklet bulursam neden olmasın yok olmadı biraz daha yükselebilirim. Buradaki b'twin ayarından kastım kullanımının daha rahat olması Yokuş tırmanırken vites kolaylığı, daha dik oturuş, çamurluk gibi aksesuar seçenekleri vb.
Yine de o kadar basit değil.
Her ne kadar başlangıç seviyesi yerel markalar arasında kadro kalitesi pek farklı olmasa da dikkat etmeniz gereken ve bu bisikletlerin birbirinden farklı olduğu bazı durumlar var:
-Bisikletin geometrisi,açıları
-Aynakol dişli oranları vb
Geometri ve açıdan kastınız üst borunun daha dik oluşu buna göre daha dik oturuş mudur?
Diş oranlarıda 2 li 3lü oluşumudur.
B'twin'nin hoşuma giden taraflarından biriside 3lü aynakola sahip olmasıydı. Yokuşlarda vs daha da kolaylık saglayacagını düşünmüş olmamdı. Peki aynı olan grup setlerde örn soralarda bu aynakolun sayıları aynı değilmidir?

İkinci el almayı düşündüm evet ama daha sonrasında vazgeçtim. Kendimce sebeplerim var.
Bütçeme gelirsek 2000-5000 lira arasında bir bütçem var. Yani btwin ayarında uygun bir bisiklet bulursam neden olmasın yok olmadı biraz daha yükselebilirim. Buradaki b'twin ayarından kastım kullanımının daha rahat olması Yokuş tırmanırken vites kolaylığı, daha dik oturuş, çamurluk gibi aksesuar seçenekleri gibi.
Benimde tercih etmem de en büyük sebebler bunlardı rc500 var yada van rysel modeli var ama satısda mı bilmiyorum yoksada bunlara eşdeğer ne var bilmiyrm

• Beğen
Tepkiler: Orhun Çetinkaya
Sanirim bisan rx9200 alacagim, diger onerdiginiz biraz butcemi asiyor maalesef. Claris set ile sora arasinda cok fark olur mu?

rc120

Dosyalar

• 4A876656-E8DB-479D-A4F2-E0BD7A91D098.jpeg
    4A876656-E8DB-479D-A4F2-E0BD7A91D098.jpeg
    1,2 MB · Okunma: 57
Benimde tercih etmem de en büyük sebebler bunlardı rc500 var yada van rysel modeli var ama satısda mı bilmiyorum yoksada bunlara eşdeğer ne var bilmiyrm
Her iki modelde satışta fakat rc500 520 modeline göre karbon maşa yerine karbon kaplama aliminyum maşa kullanıyor ve bedenime uygun yok. van rysel modeline gelecek olursakda açıklamaya 110 kilo üstüne önermiyorlar yani bana uygun değilmiş:agla:.
Sanirim bisan rx9200 alacagim, diger onerdiginiz biraz butcemi asiyor maalesef. Claris set ile sora arasinda cok fark olur mu?
Merak ettiğim konulardan.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Sora kullandım fakat Claris kullanmadım,daha doğrusu başka hiç bir set kullanmadım.Genel olarak okuduğum sadece vites sayısında fark olduğu,öyle aman aman bir fark olmadığı yönünde fakat bilgili arkadaşlar bu soruya daha doğru bir cevap verir ise daha doğru olur.Bisiklet arayışlarına başladım ufaktan,zira bisikletim çalındığından ve bisiklet fiyatları alıp başını gittiğinden bırakın 105i vs Tiagra dahi alamam,bu sorunun doğru ve net cevabı benim için de önemli

Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim. Uzun süredir bisiklet sürmüyorum ancak çocukken aşk ile sürer her yere onunla giderdim. Yeniden bisiklet alma fikri uzun süredir aklımdaydı ve nihayet kararımı kesinleştirdim. Ancak bildiğiniz gibi bisikletler derya deniz ve hal böyle olunca seçim yapmakta bir o kadar zor… Bende benden tecrübeli olan sizlerin fikir ve görüşlerinizden yararlanmak amacıyla bu başlığı açtım. Aşağıda verdiğim bilgiler nazarında tavsiyeler verirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim. 😊

Boy: 185cm
Kilo: 82 (Pek değişmez)
Şehir: İzmir ( Dolayısıyla hep asfalt yoldayım ancak Egekent mah. Gibi tepede bir semtte oturduğum için 1,9km mesafeli ‘’ 6%/ EĞİM / 12%’’ lik bir yolum var gerisi dümdüz. )
Mesafe: Aslında gidebileceğim kadar uzak yerlere gitme fikri çok cazip geliyor zaten hali hazırda yakın çevrede dolaşmak için bisiklet alma fikri cazip gelmiyor.
Kondisyon: Şu zamana kadar sporla aram sıkı fıkı oldu o yüzden çabuk kondisyon toplarım ve spor yapmayı çok severim.
Bütçe: Maalesef 1000 TL nakdim var yeni mezunum ama üstünü ailemden isteyeceğim. Yine de çok çıkamam mümkün olduğunca kelepir bir şey düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Geri