Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

2. El bisiklet nasıl taksitle alabilirim? Kredi kartı kullanmıyorum.

10.000 Tl ye kadar tüketici kredisini bankalar daha kolay bir şekilde veriyorlar. Ya da kredi kartı çıkarıp (Önceden araştırın artık nakit avansı da kısıtladılar) taksitli nakit avans çekerek yapabilirsiniz. Bunlardan başka da bu işin güvenilir bir yolu bulunmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Scudo
10.000 Tl ye kadar tüketici kredisini bankalar daha kolay bir şekilde veriyorlar. Ya da kredi kartı çıkarıp (Önceden araştırın artık nakit avansı da kısıtladılar) taksitli nakit avans çekerek yapabilirsiniz. Bunlardan başka da bu işin güvenilir bir yolu bulunmuyor.
Teşekkürler hocam. İyice araştırır karar veririm.

Arkadaşlar merhaba.Bu soru burada mı sorulmalı emin olmamakla birlikte bir bisiklet almayı düşünüyorum.Kriterlerim giriş seviyesi olması ve biraz da dayanıklı olması.Bütçem 8000 TL civarı.Mersin'de yaşıyorum ve yollar fazla yokuşlu değil fakat gideceğim bazı güzergahlarda ciddi yokuş var.Bisiklet genel olarak %80 temiz asfaltta %20 ise bozuk asfalt ve köy yollarında kullanılacak.Tür ve marka olarak ne tavsiye edersiniz ?

Merhaba,
Daha önce Bisan kullanmış birisi olarak, Corelli Spurcius 2.0 modelini sipariş verdim. Modelin hiçbir yerde ne detaylı fotoğrafı ne de videosu mevcut. Bisikletin özellikleri çok hoşuma gitti ama buradaki kişilerin yorumları beni biraz korkuttu. Umarım pişman olmam.

Geldiği zaman detaylı bir inceleme konusu yapmak istiyorum. İsteyen arkadaşlar için. Herkese iyi forumlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Merhaba,
Daha önce Bisan kullanmış birisi olarak, Corelli Spurcius 2.0 modelini sipariş verdim. Modelin hiçbir yerde ne detaylı fotoğrafı ne de videosu mevcut. Bisikletin özellikleri çok hoşuma gitti ama buradaki kişilerin yorumları beni biraz korkuttu. Umarım pişman olmam.

Geldiği zaman detaylı bir inceleme konusu yapmak istiyorum. İsteyen arkadaşlar için. Herkese iyi forumlar dilerim.

O model benim de zamanında gözüme çarpmıştı, gerek corelli markasını sevmemem gerek hiçbir yerde ne bir fotoğraf ne bir yorum vs bulunmaması dolayısıyla es geçmiştim merakla bekliyorum sizin paketi :harika:

• Beğen
Tepkiler: 8ekiiz
R7000 105 set ile tiagra 4700 arasında büyük bir fark olacağını söylüyorlar. Tiagra hiç kullanmadım. Arada çok büyük bir fark olur mu ? 15 bin bandının üstüne çıkamıyorum ne yazık ki ? Bu bisiklet çok güzel görünüyor. Ya da bekleyip 105 r7000 grup setli bir bisiklet mi almalıyım ?

(link)

R7000 105 set ile tiagra 4700 arasında büyük bir fark olacağını söylüyorlar. Tiagra hiç kullanmadım. Arada çok büyük bir fark olur mu ? 15 bin bandının üstüne çıkamıyorum ne yazık ki ? Bu bisiklet çok güzel görünüyor. Ya da bekleyip 105 r7000 grup setli bir bisiklet mi almalıyım ?
bence beklemeniz daha doğru olur

(link)
Tiagra 52/36 12 /28 eğer 105 olanda 52/36 11/28 ise tiagra da alabilirsin. Çok fark derken ağırlık farkı olur. 105 olan 50/34 11/30 gibi ideal bir oransa bekle . Ama aynı ise çok fark yaratmaz

Tiagra 52/36 12 /28 eğer 105 olanda 52/36 11/28 ise tiagra da alabilirsin. Çok fark derken ağırlık farkı olur. 105 olan 50/34 11/30 gibi ideal bir oransa bekle . Ama aynı ise çok fark yaratmaz

Çok teşekkürler. Dişli oranları harici 20 ve 22 vites bir farkı olabilir mi?

tabi ki birisi arkada 10 dişli, birisi 11.
en büyük fark bence bu. ağırlık da elbet vardır. ama dişe dokunur bir fark olduğunu düşünmüyorum. yine de incelemek lazım. ben 11li R7000 sistemden, tiagra 4700'e geçmiştim. Gerçekten bir fark hissettim mi? pek söyleyemem. aradaki fiyat farkı bütçeyi zorlayacaksa tiagra oldukça stabil çalışan ve TR ekonomik şartlarında yürütmesi 105 ve diğer üst seviyelere göre oldukça kolay olan bir sistem. ben Tiagrayı seçerdim.
sonrasında yeniden R7000 105'e döndüm. yeniden hidrolik frene geçmek için elimdeki grup seti aktararak. Gerçekten tiagra ile 105 arasında vites geçişi noktasında fark hissettim mi? bence hayır. Buradaki tek sorun 10lu sistem mi 11mi oluşu ve bütçe.

(link)

Tiagra/105 tercihi için maliyetten dolayı bir şey söyleyemem (yoksa 105) ancak bekleme işi çok riskli. 105 için beklerken Sora'ya kalma riski var güncel şartlarda.

Tiagra/105 tercihi için maliyetten dolayı bir şey söyleyemem (yoksa 105) ancak bekleme işi çok riskli. 105 için beklerken Sora'ya kalma riski var güncel şartlarda.
Geçen sene bisikletimi alırken setlere çok yabancıydım. Tourney-Claris-Sora var zannediyordum sadece. Bu sistemlerin birbirine karşı farkları artıları eksileri araştırabileceğim forumda bir başlık veya başka bir site var mı? Setlerden önce kondisyon çok daha fazla etken diye düşünüyorum. Bende claris set var, geçen gün katıldığım bir toplu sürüşte tourney setli biri en önde yardıra yardıra gidiyordu. Grupta her türlü diğer setlere sahip kişiler de vardı.

Sizin de bir mesajınızı görmüştüm. Yanlış hatırlamıyorsam yol bisikletinde en az 105 set olmalıdır gibi bir şey yazmıştınız.

tabi ki birisi arkada 10 dişli, birisi 11.
en büyük fark bence bu. ağırlık da elbet vardır. ama dişe dokunur bir fark olduğunu düşünmüyorum. yine de incelemek lazım. ben 11li R7000 sistemden, tiagra 4700'e geçmiştim. Gerçekten bir fark hissettim mi? pek söyleyemem. aradaki fiyat farkı bütçeyi zorlayacaksa tiagra oldukça stabil çalışan ve TR ekonomik şartlarında yürütmesi 105 ve diğer üst seviyelere göre oldukça kolay olan bir sistem. ben Tiagrayı seçerdim.
sonrasında yeniden R7000 105'e döndüm. yeniden hidrolik frene geçmek için elimdeki grup seti aktararak. Gerçekten tiagra ile 105 arasında vites geçişi noktasında fark hissettim mi? bence hayır. Buradaki tek sorun 10lu sistem mi 11mi oluşu ve bütçe.

Büyük farklar hissedeceğimi düşünmüyorum . Bütçe sorunu olduğu için tiagra set bana yeterli gelebilir.Artık disk frenli bisikletlerden bahsediliyor. Biraz kullanıp belki ilerisi için güncelleme yapabilirim. Teşekkür ederim cevabınız için .

Sora belki clarise bile kalabilirim ki fiyatları gerçekten çok fazla. Sanırım tiagra seçimim olacak. Teşekkürler.

(link)

4700 Tiagradan gayet memnunum. Stabil çalıştığını ve uzun yolda beni üzmediğini söyleyebilirim. 105 set hiç kullanmadım ama eğer ki 105 setin oranları 30 veya 32 ise bence bütçenize uygunsa 105 set almanız.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
...Sizin de bir mesajınızı görmüştüm. Yanlış hatırlamıyorsam yol bisikletinde en az 105 set olmalıdır gibi bir şey yazmıştınız.

"mümkün olduğunda", "bütçe yettiğinde" gibi ifadelerle başlayıp 105 öneririm her zaman, bütçeyi çok aşıyorsa bahsetmem bile, az aşıyorsa aradaki fark için kampanya-kupon-taksit kovalayıp almayı tavsiye ederim.

Büyük farklar hissedeceğimi düşünmüyorum . Bütçe sorunu olduğu için tiagra set bana yeterli gelebilir.Artık disk frenli bisikletlerden bahsediliyor. Biraz kullanıp belki ilerisi için güncelleme yapabilirim. Teşekkür ederim cevabınız için .

Sora belki clarise bile kalabilirim ki fiyatları gerçekten çok fazla. Sanırım tiagra seçimim olacak. Teşekkürler.

Tiagra sistemi 4 yıl kullandım ve sonra disk fren Ultegra ya geçtim. Tiagra nın bana göre en büyük eksiği frenlerinin zayıflığı. Vites geçişlerinde bir farkı hissetmek zor ancak tabi ki bazı durumlarda kadans tutturmak açısından 11 li ruble daha iyi olabiliyor. Bunların size performans yansıması epey düşük olsa da psikolojik olarak aklınız 105 de kalacaktır ve sonra güncellemek zor. Ya şimdi imkanları zorlayıp 105 alın ya da olmuyorsa beklemeyin Tiagra ile başlayın derim.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Tiagra sistemi 4 yıl kullandım ve sonra disk fren Ultegra ya geçtim. Tiagra nın bana göre en büyük eksiği frenlerinin zayıflığı. Vites geçişlerinde bir farkı hissetmek zor ancak tabi ki bazı durumlarda kadans tutturmak açısından 11 li ruble daha iyi olabiliyor. Bunların size performans yansıması epey düşük olsa da psikolojik olarak aklınız 105 de kalacaktır ve sonra güncellemek zor. Ya şimdi imkanları zorlayıp 105 alın ya da olmuyorsa beklemeyin Tiagra ile başlayın derim.
Bu sporda insanın aklı hep birşeylerde kalıyor. Grup seti tamamlarsın, bu seferde jant setine kafan takılır, onuda tamamlarsın bu seferde daha iyi bir kadromu olsaydı diye düşünmeye başlarsın. Daha sonra o kıyafetmi, bu ayakkabımı derken işin sonu malesef gelmiyor. :(

Hiç fark olmaz. Güç verirken ha 105 ha sora olmuş. Geçişlerde ki farkı da hissedemezsin. Tiagra kaliteli bir set , yürütmesi kolay zinciri daha ucuz vs vs. Önemli olan oranlar. Bana dura ace 53/39 11/28 mi yoksa 50/34 11/32 tiagra mı desen tiagra derim. Çünkü bana uygun olan oranlar onlar . Ve çok daha performanslı olurum

Son düzenleme:
Şu iki bisikletten birisini seçecek olsanız, hangisi olurdu ve neden?
  • (link)
  • (link)

Geri