Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Biraz daha çıkabilirsen şu çok güzel

(link)
Çok güzel gözüküyor. Size chart kısmında L kadro gösteriyor bana. Boy konusunu denemeden alamam. Yurt içinde bana uygun beden gidip deneyebileceğim bir yer bulmam lazım. Sonrasında nokta atışı sipariş eder gidip alırım yurtdışına diye düşünüyorum. Yazın belki Almanyaya gitme durumum olabilir.

Hocam siz kesinlikle 60 kadro degilsiniz. 58 siniz. O boya gore ic bacaginiz kisa. zorlasaniz 56 olur mu diye de dusunuyorum.
Eskiden formül ile ölçtüğümde trekking için 58, yol kadroları için 60 diyordu. Aşağıda şöyle bir tablo buldum şimdi.

images.png

Bu tabloya göre 60 diyor. Ama geometriye göre değişiyor sanırım. Çok bir deneyimim yol konusunda yok onun için burada tavsiye istiyorum. Triban L denemiştim ve ufak gelmişti. O dönem Carraro g2 denemiştim 56 beden. O da çok ileri uzanır hissiyatı vermişti. Yukarıdaki Canyon sitesinde L diyor bana. Specialized Diverge baktım sitesinde değerleri girince 61 kadro diyor. 60 kadro bir lapierre gravele binmiştim beyaz. İç bacak boyum yetmemişti yüksek gelmişti. Anlayamadım yani.

Güncelde Trek fx 2 kullanıyorum. Trekking 58 kadro. Alın borusu daha uzun olsa daha iyi. Gidon yukseltici ile kullanıyorum. 58den 60a geçince Alın borusu 4-5 cm artıyor gibi. Ama reach çok mu uzun gelir bilemiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

53 kadro trekking ile felaket diz ağrısı yaşamıştım. Benzer bir durum olsun istemem.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Scudo
Çok güzel gözüküyor. Size chart kısmında L kadro gösteriyor bana. Boy konusunu denemeden alamam. Yurt içinde bana uygun beden gidip deneyebileceğim bir yer bulmam lazım. Sonrasında nokta atışı sipariş eder gidip alırım yurtdışına diye düşünüyorum. Yazın belki Almanyaya gitme durumum olabilir.

Eskiden formül ile ölçtüğümde trekking için 58, yol kadroları için 60 diyordu. Aşağıda şöyle bir tablo buldum şimdi.

326110 dosyayı görüntüle

Bu tabloya göre 60 diyor. Ama geometriye göre değişiyor sanırım. Çok bir deneyimim yol konusunda yok onun için burada tavsiye istiyorum. Triban L denemiştim ve ufak gelmişti. O dönem Carraro g2 denemiştim 56 beden. O da çok ileri uzanır hissiyatı vermişti. Yukarıdaki Canyon sitesinde L diyor bana. Specialized Diverge baktım sitesinde değerleri girince 61 kadro diyor. 60 kadro bir lapierre gravele binmiştim beyaz. İç bacak boyum yetmemişti yüksek gelmişti. Anlayamadım yani.

Güncelde Trek fx 2 kullanıyorum. Trekking 58 kadro. Alın borusu daha uzun olsa daha iyi. Gidon yukseltici ile kullanıyorum. 58den 60a geçince Alın borusu 4-5 cm artıyor gibi. Ama reach çok mu uzun gelir bilemiyorum.

53 kadro trekking ile felaket diz ağrısı yaşamıştım. Benzer bir durum olsun istemem.
Marka modele göre değişiyor dediğin gibi. Sen iç bacak uzunluğuna göre al, gerekirse gidon uzatılır,yükseltilir yada genişletilir.

İmkanın varsa da yurtdışından al tabii.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Marka modele göre değişiyor dediğin gibi. Sen iç bacak uzunluğuna göre al, gerekirse gidon uzatılır,yükseltilir yada genişletilir.

İmkanın varsa da yurtdışından al tabii.
Esneklik de önemli galiba. Çok esnek olduğumu düşünmüyorum. Belki de o sebeple uzanıyormuş hissiyatı gelmişti g2'de. Bacaklar normal gibiydi. Triban L net ufaktı ama onu iyi hatırlıyorum.

Esneklik de önemli galiba. Çok esnek olduğumu düşünmüyorum. Belki de o sebeple uzanıyormuş hissiyatı gelmişti g2'de. Bacaklar normal gibiydi. Triban L net ufaktı ama onu iyi hatırlıyorum.
Bisiklet almadan önce bikefit yaptırabilirsin belki.

326110 dosyayı görüntüle

Bu charta göre 180cm boyum ve 78.5 cm iç bacak boyum ile hangi ölçü bana uygun 😵

• Hahaha
Tepkiler: -Deniz-
Bu charta göre 180cm boyum ve 78.5 cm iç bacak boyum ile hangi ölçü bana uygun 😵
Sizin oran benden de fazlaymış 😀 ben ucundan tutturuyorum diye garipsemiştim.

@-Deniz- Bunun L kadrosunu kullanıyorum 198boyla, XL olsa on numara olurdu ama yinede doğru sele konumlandırması ile 150km de sıkıntısız kullandım. Size de L tam gelecektir. Üstteki sizin paylaştığınız tabloda yokum bile :D Canyon endruance bisiklet XL kadro, Canyon Grizl XXL olarak görünüyor kendi adıma. Tabi iç bacak boyum 94cm onu da söyleyeyim.
Öte yandan yol ve dağ bisikletlerinde de şöyle. Kendi dağ bisikletim L (20.5"), diğer cube stereo XL, yol L 58

Dosyalar

• Ultra 700-900 AF Size.jpg
    Ultra 700-900 AF Size.jpg
    97,2 KB · Okunma: 32
  • 2024-08-18 at 11.48.43.jpeg
    2024-08-18 at 11.48.43.jpeg
    93,2 KB · Okunma: 29
  • alperen bisiklet.png
    alperen bisiklet.png
    999,3 KB · Okunma: 29
  • Alperen vs Cube Stereo  (4).jpg
    Alperen vs Cube Stereo (4).jpg
    268,5 KB · Okunma: 28
  • Beğen
Tepkiler: Özcan ve -Deniz-
Hocam siz kesinlikle 60 kadro degilsiniz. 58 siniz. O boya gore ic bacaginiz kisa. zorlasaniz 56 olur mu diye de dusunuyorum.
Katılıyorum. 85 iç bacak 183 boy için 55-56, size de 56-57 olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
(link)

Sahibindende şöyle bir şey buldum. Güzel gözüküyor. Keşke Bursa'da olsa da deneyebilsem. Satan kişi 190 boy ve 90 cm iç bacak için büyük geldiğinden satıyorum demiş. Marin'in kendi sitesinde şöyle bir tablo var bu model için :

1744265646204.png

Decathlon Tribanların bedenleri biraz küçüktü galiba

• Beğen
Merhaba, resmini gördüğünüz bisiklet modeline sahibim. Evde muhafaza etmeme rağmen yılların vermiş olduğu eskime var. Nerede yenileyebilirim, bu tip bir bisikletin parçalarını nerede bulabilirim, yardımcı olur musunuz?

Forumda da yeniyim, umarım doğru yere atmışımdır mesajı.

1744266985262.jpeg

İşte arkadaşın için hazırladığım Canyon kadro uyumluluk grafiği 👇

Canyon Kadro Beden Seçimi – Boy ve İç Bacak Uyumu.png

🔹 Mavi şeritler → Her kadro bedenine uygun boy aralığı

🔹 Yeşil şeritler → İç bacak boyu aralıkları

🔹 Mavi kesikli çizgi → Arkadaşının boyu: 189 cm

🔹 Yeşil kesikli çizgi → İç bacak boyu: 86 cm

🔍 Sonuç:

Hem boy hem iç bacak ölçüsü, tam olarak XL kadroya oturuyor.

L kadro kısa kalır, 2XL ise ancak çok uzun bacaklı biri için anlamlı olurdu.

XL (59–60 cm) Canyon Grizl veya Grail tercih edilmesi en uygunu olur.

Endurance için öne eğilmiş aero bir duruştan ziyade daha rahat bir sürüş tercih edildiğinden xl daha iyi gibi Canyon bir bisiklette denemen en kolayı our bence

• Beğen
İşte arkadaşın için hazırladığım Canyon kadro uyumluluk grafiği 👇

326121 dosyayı görüntüle

🔹 Mavi şeritler → Her kadro bedenine uygun boy aralığı

🔹 Yeşil şeritler → İç bacak boyu aralıkları

🔹 Mavi kesikli çizgi → Arkadaşının boyu: 189 cm

🔹 Yeşil kesikli çizgi → İç bacak boyu: 86 cm

🔍 Sonuç:

Hem boy hem iç bacak ölçüsü, tam olarak XL kadroya oturuyor.

L kadro kısa kalır, 2XL ise ancak çok uzun bacaklı biri için anlamlı olurdu.

XL (59–60 cm) Canyon Grizl veya Grail tercih edilmesi en uygunu olur.
Teşekkür ederim. Uygun şartları denk getirmeye bakacağız o zaman artık :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
  • Beğen
Decathlonda ki RIVERSIDE RR 900 Gravel Karbon Bisiklet Riverside GCR Sram Rival Etap AXS
99 990,00₺
Kendime yeni bisiklet bakıyorum. Şuan eski triban rc100 kullanıyorum. Bu parayı ödemeye değer mi? Bir fikri olan var mı? Geçmişte 100 km'ye yakın yol yapıyordum. Şimdi evimin yakınındaki ormanda yollarında sürüyorum. Hem orman yolunda hem de uzun turlarda kullanmak için bir bisiklet bakıyorum.

Decathlonda ki RIVERSIDE RR 900 Gravel Karbon Bisiklet Riverside GCR Sram Rival Etap AXS
99 990,00₺
Kendime yeni bisiklet bakıyorum. Şuan eski triban rc100 kullanıyorum. Bu parayı ödemeye değer mi? Bir fikri olan var mı? Geçmişte 100 km'ye yakın yol yapıyordum. Şimdi evimin yakınındaki ormanda yollarında sürüyorum. Hem orman yolunda hem de uzun turlarda kullanmak için bir bisiklet bakıyorum.
Bu fiyata 8.8kg kilogram rival etap aks ve hidrolik disk fren uygun bir fiyata, ileride karbon janta da geçsen harika olur, mutlaka dezavantajaları vardır ama bu fiyat da oldukça uygun tr şartlarında.

Son düzenleme:
  • Beğen
99 990,00₺
Beden uygunsa kacirma fiyat iyi cunku.

• Beğen

326110 dosyayı görüntüle

canyon düşünüyorsanız normal bisikletinizdeki bedenin bir altını da seçebilirsiniz. ben giant sürerken m kadro kullanıyordum canyonda s beden alacaktım sonra biraz daha rijit olsun diye xs beden aldım, xs beden tam oldu diyebilirim hatta. aslında sizin boyunuz uzun, en iyisi bir soulrider alın, ömürlük kullanırsınız :)

canyon düşünüyorsanız normal bisikletinizdeki bedenin bir altını da seçebilirsiniz. ben giant sürerken m kadro kullanıyordum canyonda s beden alacaktım sonra biraz daha rijit olsun diye xs beden aldım, xs beden tam oldu diyebilirim hatta. aslında sizin boyunuz uzun, en iyisi bir soulrider alın, ömürlük kullanırsınız :)
Soulrider bütçenin bir tık üstünde kalıyor. Yoksa düşünmüyor değilim :)

Geri