Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bence iyi fiyata bulmuşsun gibi senin yerinde olsam düşünmeden tercihim lapierre olurdu açıkcası btwin ler bana biraz itici geliyor.

• Beğen
Tepkiler: diediemydarling
Scudo
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım sayılır yol bisikletinden zehirlendim bende. :D Uzuuuuuuun araştırmalar sonucu
ilk bisikletim olarak ikisi arasında kaldım. Siz tecrübeli bisikletforum üyelerinden fikir almak isterim.
Ayrıca Mosso Monza da cezbetmiyor değil ama bi türlü karar veremedim. Bi el atarsanız çalıştıralım şu saksıyı. :)

(link)
(link)

@Tolga67
Galiba senle aynı kaderi paylaşıyoruz. Bende 1 yıl kadar önce hobi olsun diye bir bisiklet almaya karar verdim ve deriiin:):) araştırmalarım sonucu sportive 225 i aldım.
Fakat bisikletle geçirdiğim zaman arttıkça ve işin spor\kondüsyon\antreman\sağlık kısmına kaymaya başladıkça 16 kg a yakın amortisörlü:):) 225 im bana yetmemeye başladı.
2000km den fazla yol yaptım 225 ile son 750 km dirde bir yokuş çıkma hevesi başladı. Bir tanıdığım bir yıl önce "sırf yokuş çıkmak için bisiklete biniyorum" dediğinde delimisin sen demiştim,:eek: galiba haksızmışım:islik:
Ayrıca bence 225 e biraz daha binin çünkü saatte max 35km hız yetersiz kondüsyona işaret. Ben 50km\s hıza ulaşabiliyorum:cool:

Dolayısıyla daha bir yılı dolmayan 225 gözümden düştü. Decatlonda denediğim giriş seviyesi triban 500 bile beni inanılmaz heyecanlandırdı.
Şimdi bende 4000 tl civarı yol bisikletlerine bakar oldum. Ama işin kötü tarafı karar vermek:krktm:
Bakalım umarım bende gönlümün sultanına kavuşurum:asik:

Merhaba arkadaşlar ben de Mosso Cavalier 700 Claris ile Kron RC 2000 arasında kaldım sizce nelere dikakt etmeliyim ilk yol bisikletimi alırken ? Boyum 1.83 bacak boyu 88 cm kadro boyu normalde hesabıma göre 58 çıkıyor ama yol bisikletinde daha rahat etmem için ufak kadro almam gerekir mi yoksa yine 58 ideal mi olur ?

1.85 boyum 57 kadro var sanki 55 olsa daha iyiymiş gibi geliyor fakat markadan markaya bu ölçüler fark ediyor malesef

@bugra_5211 Ben de mosso cavalier 700 claris almayı düşünüyorum da sizin dediğinize göre 58 kadro yerine 56 kadro almam daha mı mantıklı olur o zaman. Bacak boyuma göre hesaplayınca 59 kadro çıktı

bir arkadaşıma yol bisikleti almaya yardımcı oldum hesaplara göre 50 kadro çıkıyordu fakat biz 48 kadro aldık ve buna rağmen arkadaş bisiklet üzerinde gidona zor uzanıyordu tabi bizde daha kısa boğaz takıp bisikleti ona uygun hale getirdik. not : arkadaş bayandı erkeklere göre vücut yapı farklı var midir bilemiyorum.

bende denemeden aldım bisikletimi çünkü alırken deneme şansım yoktu zaten istediğim renk ve modeli zaten zor bulmuştum. Şuan daha ufak kadrolu bisiklette daha rahat ettiğimi fark ettim şansın varsa aldığın yerle bu konuyu görüş kadro boyu uzun ve yada kısa gelirse farklı bir boydaki kadro ile değişim yapılabilir mi diye bence .

Denemeden almamak lazım o zaman, yarın bi bisikletçiye tekrar uğrayıp sipariş vermeden deneme şansım var mı diye soruyum

(link)

54 bence ideal gelir tabi siz yinede araştırın derim

kendimden örnek vereyim : 1.85 boy bacak boyumu unuttum :D 57 kadro 1-2 cm daha minik olaydı diyorum açıkcası

Rahat etme olayını farklı kadro boyunda bisiklet sürene kadar bende fark etmemiştim

salcano xrs 001 2015 ' teki modeli pp deki yani

Merhaba :)

Ben yol bisiklet almak istiyorum ,
Boyum 1.78 cm , Bacak boyum 84 cm , Yaşım 17 , Kilom 76 .
Bisikletin boyutu 55 cm olmalı , Çoğu bisiklette böyle bir büyüklük yoktur sadece 54 cm ve 56 cm
Bisiklet alma zamanı 54cm veya 56cm mı alırım ?
Bütçem tam 2000 TL , Bu fiyata alabileceğim en iyi bisiklet nedir ?
ve Bütçemi 2200'e yükseltebilirsem, Bu fiyata alabileceğim en iyi bisiklet nedir ?

Bu 2000 fiyatındaki bazı bisikletler
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bu 2200 fiyatındaki bazı bisikletler
(link)
(link)
(link)

Teşekkür ederim :)

@ahlaksız Hocam daha fiyat-performans ürünü bisikletler bulunmaz mı? orada stokta kalmamış ve nette en ucuz satan yer 1800 lira tourney var sonuçta bunun üstünde mesela daha üstü bir sistemli mosso veya corelli falan alınılabilir bence

Yol bisikletlerinde de normal kadro boyu hesabı geçerli oluyor mu benim bacak boyu 88 cm 59 kadro gibi bir şey çıkıyor hesaplayınca 56 mı yoksa 58 kadro mu daha rahat olur sizce benim için

@hsncn06
1.78 boy 82 cm iç bacak boyuyla 54 kadro kullanıyorum. Siz de daha sportif kullanımlar için bir boy küçük kadro boyu daha gezinti amaçlı kullanacaksanız bir voy büyük alabilirsiniz.

Arkadaslar 1 kac aydir yol bisikleti arayışındayim. 2. El almak düşüncesindeydim ama bir turlu kafama yatan bir bisiklet denk gelmedi. Yasim 41 uzun suredir tur bisikleti kullaniyorum. Amacim daha keyifli ve hizli turlar yapabilmek. Bu dogrultuda arastimalarim sonucunda hem fiyat hem donanim olarak cube attain gtc race karbon aklıma yattı ve bugun bakmaya gittim. 8500tl gibi bir fiyati var. Ayni yerde Lapierre sensium 600 ü gördüm ve kadro olarak cok fazla hosuma gitti. Ancak fiyati 11.000tl. Bütçemin uzerinde ama zorlayabilirim biraz. Bu fiyat farkını vermeye deger mi sizce? Ve bu fiyat aralığında su da bir secenek olabilir diyeceğiniz bir bisiklet var mi? Ornegin giant ve scotta hosuma giden markalar. İzmirde, genellikle asfaltta ve tırmanışı ortalama seviyede guzergahlarda kullanacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim. @Serkan Mıstınoğlu :)
(link)

(link)

2DC7E1EE-D882-4A97-A165-4AE3A96B3C5D.jpeg BD6A5AFD-4872-495B-B1A9-C19E23F0C496.jpeg Uzun zamandır aradığım yol bisikleti için sonunda seçenekleri 2 ye düşürebildim lakin hala karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim
KADRO
MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATTIRICI
ÖN ATTIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE