Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@Yunus07 sizin bisiklet için biraz kalın ve ağır gibi duruyor ayrıca oturuş açısı 60 derece rahat edemeye bilirsiniz diye düşünüyorum bence atletik diye tabir edilen 45 derecelik seleler sizin bisiklete uygun gibi ama daha iyi bilen sizle aynı tip bisiklete binen bir kişiye sorun ben yol ve mtb de linkini verdiğim seleyi kullanıyorum

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Yunus07
@C.Koc peki hocam seleden memnun musunuz? Ne kadar süre sonra ağrı yapıyor veya yapıyor mu? Sele çok sert mi?

@Yunus07 sele olayı totoya göre değişir ben memnunum ama belki size göre olmayabilir bu selenin özelliği 45 derece olmasına karşın geniş bir sele genelde yapılan yorumlarda insanlar memnun ben max 6 saatlik sürüş yapabildim bu selede hiç ağrı yokmuydu vardı elbet ama diğerleri ile karşılaştırılamaz sele yumuşak değil sert ama tahta gibide bastığınızda hiç içeri göçmüyorda değil...

• Beğen
@C.Koc Hocam peki lastik olarak ne önerirsiniz? Yol tutuşu, viraj emniyeti, hızlanma, patlak koruması, ömrü vs. iyi olan.

700×23C.

Tanesine 300 lira verebilirim.

Edit: Schwalbe Lugano nasıl bu arada? İş görür mü?

@Yunus07
Tubular veya tubeless bakmıyorsanız tanesi 300 Lira'dan pahalı lastik zaten pek yok. Lugano, Schwalbe'nin giriş seviyesi modeli... iş görür mü, görür; ama çiftine 200 liradan fazla da verilmez...

• Beğen
Iyi gunler dostlar 2500 lira butcem var. Aradigim bisiklet aynakolu boş cevirmiyecegim(daha once 2 sefer kirdim performanstan yana sıkıntım yok :D ) cok hizli giden konforu orta nin biraz ustu olan tirmanisi iyi olan aluminyum kadrolu bir bisiklet. (claris setli olursa guzel olur) gorunusu hic onemli degil ben hız delisiyim . Ayrica yarislara katilmak da istiyorum. Suan kafamda bianchi slr 400 var fakat internette 56 kadrolu bianhi slr 400 satan kimse yok tavsiyelerinizi bekliyorum simdiden herkese tesekkurler forum harika <3

@Yunus07 valla benim lastik konusunda hiç bilgim yok Schwalbe Lugano 700x28 den başka lastik kullanmadım hiç ; çok memnun olunan bir lastik değil ama burda anladığım kadarı ile daha iyi bilen arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur...

• Beğen
@C.Koc
Lugano'dan memnun musunuz?Yol tutuşu,patlamaya direnci filan nasıl?
''Lugano pişmanlıktır'' gibi şeyler yazılıyor da:)

@ahlaksız Valla hocam ben 2 aydır yol bisikleti sahibiyim şu ana kadar lastiklerden yana sıkıntım olmadı 500 km yol yaptım bu lastiklerle ama dikkat ettiğim bir şey oldu genelde şikayetleri 25 ve daha ince lastik sahibi kullanıcılarda gördüm benimki 28 olduğu içinmidir bilmiyorum şu an sıkıntı yok.

Arkadaşlar merhaba,

Ciddi anlamda zordayım yardımınız gerekli.

Bu sene 2018 model merida silex 400 gravel bisiklet aldım. Hem 150-200 km turlarda kullanırım hemde hafif araziye girerim diye. Arkadaşımın ise Specialized roubaix bisikleti var, adam bize fark attı :) Benim bisikletim alimium ve maşası karbon yaklaşık agırlık 10.2 kilo, 105 setli.

Şimdi aklımda bir yol bisikleti almak var ama gravel varken endurance mi almalıyım yoksa tam yarışmı acaba kararsız kaldım.

Hem spor hem uzun tur belkide ileride hobi amaçlı yarışlara katılırım diyorum utandırmaması lazım. Ama genel olarak 100-120 km kullanırım diye düşünüyorum

Birde bisiklet tavsiyesi verebilirseniz sevinirim bütçem 15.000 civarı.

@Stilyan

Dostum ben kron rc 4000 kullanıyorum. Yaklaşık 3 ay önce aldım gayet memnunum. Kron ile ilgili sormak istediklerini sorabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: ismailyuce
@ekucuk34 bence bisikletiniz güzel değiştirmek yerine aynakol jant lastik güncellemesi yapsanız arazi sürüşü yapıcağınız zaman eski jantlarınızı taksanız güzel olur ama tabi siz bilirsiniz benimki tek taşla iki kuş vurmaya çalışmak gibi bir düşünce...

@C.Koc Masraflı ama mantıklı :harika:

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@ekucuk34
merhaba,
endurance geometri race/sportif/yaris'a gore biraz daha komforludur. Uzun turlar sonunda rahat edeyim derseniz endurance, surebildigim kadar hizli sureyim derseniz race.

Butcenize gore de pek cok secenek var. Canyon tavsiye eden illa olacak zaten. Endurance icin endurace serisi
rim brake : (link)
disc brake: (link)

yaris icin ultimate serisi
(link)

Turkiye icin 200$+ kargo masrafi var, vergi iadesi alma durumunuz da var onun icin de ayri bir konu vardi forumda.

Canyon ile beraber sadece internetten satis yapan rose var, fiyatlari donanimina gore gayet uygun. Kullanan bir kac kisiyi taniyorum memnunlar. Bisiklet uzerinde isteginize gore degisiklik yapabiliyorsunuz siparis sirasinda. Turkiye'ye gonderimi nedir ne degildir o konuda pek bilgim yok ama.

endurance icin team gf four serisi: (link)
race icin x-lite four serisi: (link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve ekucuk34
@umutcelik Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz bisikletleri inceledim size başka bir sorum olacak. Gravel bisiklet inceltilmiş asfalt lastikleri ile fena sayılmaz. Bu durumda endurance mi tavsiye edersiniz yoksa yarış almamımı?

@ekucuk34
dedigim gibi daha komforlu sekilde uzun turlari tamamlayayim derseniz endurance, agresif kullanacagim derdim hizli gitmek derseniz yaris. Bu arada rose'un aerolari icin de butceniz uygun olabilir. Yaris yerine aero tercih eden de cok var

(link)
(link)

Ama en guzeli mumkunse kafanizdaki bisiklete sahip olan birisinden rica edip denemek. Forumda markalar icin basliklar var, bunlarin altindaki bisiklet sahipleri ile iletisime gecip rica ederseniz deneme firsatiniz olur diye tahmin ediyorum.

Şu, Whistle Kanza var hani. Beyaz ama üzerinde pembe yazılar filan var. bu bir erkek için uygun olur mu? Fiyatı da uygun, dizaynı da hoşuma gidiyor. Bilemedim.

(link)

Geri