Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@redstormr1
Yurt dışından alırsanız daha mantıklı ayrıca erdoğanlar bisikletede bakın derim %40 a kadar indirimleri mevcut.

@Cem Tunç
Abi size muhtemelen 50 kadro uyar ayrıca bacak boyuda önemli. (Haya bölgesinin bitimi ile ayak tabanıza kadar olan ölçü.)

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
(link) 50 kadro 2 adet görünüyor

Sevgili forumdaşlar,
Konu, sıklıkla takip ettigim ve her girisimde mutlaka 3-5 kisiye cevap verdigim, faydali ve guzel bir konudur.
Gerek ben, gerek bu konuda bilgili ve tecrubeli diger arkadaslar yeni pedaldaslara yardimci olmak icin hevesle ve buyuk bir ozveriyle her turlu soruyu elinden geldigince cevaplamaktadir :)
Şu haliyle başlik, tam bir yardimlasma ve dayanisma ornegidir.
Fakat, bu basligin performansini ve sorulara cevap verilme oranini arttirmak, biraz da yeni pedaldaslara dusuyor.
Soru soran yeni forumdaslar, sorarinizi sorarken lutfen şu iki ayrintiyi goz ardi etmeyin;
1-) Sorunuzu sorarken ihtiyaclarinizi net olarak dile getirin ki size daha iyi yardimci olalim. Bunun yaninda, bisiklet gecmisinizi ve spor tecribenizi, yani kondisyon durumunuzu, mumkunse yasadiginiz ili, ne kadar sıklıkla binmeyi dusundugunuzu, yasinizi, hedeflerinizi (gezmek, fitness yapmak, granfondo kovalamak, yarismak, sehirler arasi yol katetmek gibi). Butceniz onemli evet, ama unutmayin ki 5.000 lira butceye belki de yuzlerce bisiklet alinabilir. Fakat hangisi gercekten ihtiyaciniz olan bisiklet ve sizin amaclarinizi gercekten karsilayabilecek olan bisiklet? Hem kendiniz icin (size en uygun bisikleti bulabilmemiz adina) hem de bizlerin size daha iyi yardimci olabilmesi icin. (inanin bir soru ne kadar anlasilir ve net sorulursa, insanin o kadar iyi ve uzun cevaplayasi geliyor)
2-) Listenizde olan bisikletlerin sadece model ve fiyat bilgilerini degil, teknik ozelliklerini de yazin. Cunku ne kadar da bilgili olsak, piyasadaki her modelin ozelliklerini ezbere bilmiyoruz. Sorularinizdaki modellerin ozelliklerini cogu zaman internetten arayip buluyoruz ve disimizle tirnagimizla size cevap vermeye calisiyoruz :) Eger siz bu ozellikleri hazirlayip, sorunun icinde bize belirtirseniz inanin hem biz daha uzun ve faydali cevaplar yazacagiz (internette ozellikleri aramaya ayiracagimiz vakti daha etkili kullanmis olacagiz) hem de sizin sorulariniza daha fazla adet cevap gelecek emin olun!

Bu iki husus, basligin performansini gercekten cok etkileyebikecek hususlardir. Lutfen eliznizden gelen ozeni gosteriniz, bu sayfadan, hatta bu yorumdan itibaren olan sorulardan lutfen bu hususlara dikkat ediniz, bu sayede yeni pedaldaslar soru sormaya karar verdikleri zaman sorularin hangi kurallar dahilinde ve nasil bir uslupla, hangi aciklamalarla soruldugunu gorecek ve kendi sorularini da bu cercevede soracaklardir. Yani kisaca, eger hedefledigim kirilma noktasini gerceklestirebilirsek, bu yorumdan sonra sorularin sorulus tarzi degisecektir.
Herkesi gerekli ozeni gostermeye davet ediyor, iyi forumlar diliyorum arkadaslar :):harika:

@Fırat Ç.

Tavsiyenden sonra aradım ama telefonlar bir türlü cevap vermedi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@redstormr1 Ben olsam kadro ölçüsü tutuyorsa benim ultegralı pulsiumu 6500e alırdım :D

Merhaba, Trabzon'da yaşıyorum bisiklet almak istiyorum ama dişli hesapları, kadro seçimi vs aklım çok karıştı. Çocukluktan beri bisiklet kullanmadım, pek bilgim yok.
Günlük ortalama 70km falan süreceğim. İşe bisikletle gidip gelmeyi planlıyorum. Forumlarda az efor çok yol için dişli önemli kimisi kadro daha önemli vs demiş, bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ortalama bütçem 1500 civarı ama bu fiyatları bulmasa güzel olur, boyun 175 bacak içi uzunluğum 81 cm civarı<
Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

@redstormr1 Hayırlı olsun yanlış görmediysem Ömer Bey'den Look' u satın aldınız.

• Beğen
Tepkiler: redstormr1
@trainspotting35

Teşekkür ederim. Çok kıymetli bir bisiklet. Dün gece işk deneme sürüşümü yaptım çok sevdim. Ömer’in farkı bu deniyorsun beğenirsen alıyorsun. Ne güzel.
9dd07966b506093d892c08700f7e7113.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba,

İlk defa yol bisikleti almayı düşünüyorum. Son 4 seneden beri şehir bisikletiyle ortalama haftada 3 gün en 20km yol yapıyorum. Kafamdaki düşünce endurace tipi bisiklet almak.

Aklımda aşağıdaki bisikletler var. Bütçem bu bisikletleri almak için yeterlli sayılır

Tavsiyede bulunursanız sevinirim.

Teşekkürler

scott Speedster S20
Canyon ENDURACE AL 7.0
Fuji Sportif 2.3 Road Bike

@Cuneyt Candan İyi akşamlar. Sadece üç ürün arasında kaldıysanız Canyon her türlü önde görünüyor hem ağırlık hem de donanım olarak.

@redstormr13 numara.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: redstormr1
Merhaba arkadaşlar, abiler, ablalar;

Durumumu anlamanız için seri ve hızlı bir şekilde anlatacağım.

Yol bisikleti bakmak istiyorum. Lakin çok kafam karıştı, kararsızım ve tecrübesizim. Yaklaşık 1 aydır günde 3 saat araştırma yapıyorum. Çok şey öğrendim. Ama hangi markaya güvenilir hiçbir fikrim yok.

Bütçem 5000 TL. Hafif esnemeler yapabilirim gerekirse. Karbon almayı düşünmüyorum. Alüminyum kadro yeterli gelecektir. Lakin karbon maşa olursa iyi olur. Shimano 105 Grupset içeren bir bisiklet almak istiyorum. 2. El düşünmüyorum.

Şu ana kadar Mosso, Kron, Scott, Specialized baktım. Ama nedense Kron ve Mosso hariç diğerlerinin fiyatları biraz daha uçuk gördüm. Dolar'ın uçmasından mıdır nedir? Bilemiyorum.

Önceden Kron RC 2000 kullanıyordum. Memnundum. Lakin 172 promil alkollü bir ağabeyimiz ben yolun kenarında durarken bana arkadan yaklaşık 50 km/h ile tamponunun kenarıyla çarptı. Bisiklet pert oldu. Benim de sol bacağım 1 aylığına pert oldu.

Uzatmayayım. Boyum 1.75 civarı. Önceki kadrom 58 CM idi. Sanki biraz büyüktü. Ben pek problem yaşamadan kullanıyordum.

Bana hangi kadro olur? İnternetten alışveriş yaparsam sıkıntı çıkar mı? Hangi bisikleti tavsiye edersiniz? İnternetten yurtdışı kökenli bir marka veya herhangi bir marka alırsam garanti durumlarında sıkıntı çıkar mı? Geri göndermek zorunda kalır mıyım? Yanlış kadro yollarlar mı?

İlla yukarıdakilerden biri olmak zorunda değil. Scott veya Specialized olursa çok makbule geçer ama ben 5000'e bulamadım.

10 kilodan az olursa iyi olur. 8-9 arası mükemmel. Lakin 9-10 arası da olur.

Yarışlara katılabilirim. Şimdilik gelişme aşamasındayım. Ama fetiş oldu durduramıyorum kendimi. Tüm önerilere açığım. "Endurance" falan da gördüm. Ne bilmiyorum. Yenir mi? Yarış için falan da kullanabileceğim birşey istiyorum.

Sprinter tarzı sürüyorum. Düz yolda 60 km/h yakaladım. Ama bulunduğum yerlerde yokuşlar da çok fazla. All Rounder tarzı antrenmanlar yapma niyetindeyim. Aynakol oranları falan da önemli. Ne yokuşlar ultra zor gelsin. Ne de düz yollar küfür ettirsin.

Ama yine de siz ustasınız. Bildiğinizi aktarın bana lütfen. Oranlar eğer problem çıkaracaksa bulduğumu alırım umurumda değil. Dayanamıyorum. Uçmam lazım. :(

(link)

(link)

İnşallah meramımızı anlatabilmişizdir.

Saygılarımla.

Geri