Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti Tercihi

selcukyn

Üye
Tepki
5
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar merhaba. Sedona 410'umu sattıktan sonra yeni bir bisiklet arayışındayim. 3000 TL bütçe belirledim.3 bisiklet arasında kaldım. Bu bisikletleri kullanan veya kullanmasa da su kararsız garibe yardımcı olmak isteyen arkadaşlarin yorumlarını fikirleri bekliyorum. 3 5 demeyin sizde fikrinizi söyleyin lütfen [emoji15]

SCOTT ve Lapierre markaları arasında kaldım. SCOTT olursa da 2016 mı 2017 mi ona karar veremedim daha doğrusu anlayamadım. 2016 model olan Sora setli 2017 claris ikisi de speedster 40 ama yeni olanda bir düşük vites sistemi var buna rağmen 2017 daha pahalı.

Sizce hangisi ve neden?

(link)

(link)

(link)

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Bence bunlarin arasında ilk linkte olan Scott 2016 modelini tercih et. Scott kalitesine güvenin. 2010 model giant tsr kadrosuna 105-tiagra-ultegra takan adam biliyorum. Kadro kaliteli olduktan sonra yıla pek takılma. Donanımdan önce kadroya bak derim. 1-2 yıl sonra 1500 2000 tl ye tiagra veya 105 set alırsın kadroyu temizlersin eskisinden iyi olur. Başka alternatif istersen sana benim de almayı düşündüğüm Specialized Allez E5 modelini öneririm. İyi günler.

2017 scotu direk çizin. Diğer 2 modelde karbon maşa var.

Lapierre'deki 3'lü aynakol ve %100 endurance kadro aslında yeni yol bisikleti alanlar için ideal. Lapierre'deki aynakolun 3'lü olmasına rağmen bisikletin daha hafif olmasının sebebi kullanılan malzemenin daha hafif ve üt seviye olması sanırım. (6061 vs 7005)
Fakat Scott'un 2'li 50/34 aynakolu ve daha sert, daha agresif kadrosu performans için daha uygun görünüyor. Scott'un orta bir kadrosu var. Ne yarış, ne endurance. (Yine de yarışa daha yakın, adamlar da sürekli race de race demiş zaten tanıtırken)

Lapierre "bas gaza, bas gaza" demiyor. Uzun çıkacaksan rahat ettiririm diyor. Scott daha bir bas gaza yavrum bas gaza diyor ama garibimin aluminyum kalitesi daha düşük(6061) :D

Zor tercih :) 3'lü aynakolu olmasa Lapierre'i seçerdim ama şu an berabere diyorum. Detaylara bakacasınız, Scott'un kablolarının içierden geçmesi çok şık (hem alt hem üst boruda), fakat rengi çizilmeye daha müsait (mat siyah)

Şaşırdığım nokta; Lapierre'de 23, Scott'ta 25 lastik olması. Mantıken tam tersi olmalı o_O

@Serkan Mıstınoğlu Specialized Allez E5 hakkında ne düşünüyorsunuz? Arkadaşa yardımcı olmak için. Biliyorum donanım daha düşük ama kadroları kıyaslarsak hangi kadro daha iyidir?

@Serkan Mıstınoğlu
Fethiye'de yaşıyorum. Burada rampa çok Lapierre' üçlü aynakol olması bana avantaj sağlar mı acaba? Aslında benim için önemli bir durum olarak görünüyor, tercihim için yani. Arkadaşımıza yeni SCOTT speedster 10 aldık o rampalarda çok iyi görünüyor. Tabi 105 li olmasının etkisi var [emoji23][emoji23][emoji23]

@lifestyle allez E5'in incelemeleri hep çok yüksek puan. Kadronun çok iyi olduğundan bahsetmişler. Ama ben o bisiklete o parayı vermem :kötü: 6066 alu diyor adam ne kadar iyi olabilir ki :D Yani yukardaki scott'u incelemiş 2 yıldız vermiş, specialized allezi incelemiş 4.5 yıldız vermiş. Pek samimi gelmiyor bana. Specializedin haddinden fazla pahalı olduğunu düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: selcukyn
@Serkan Mıstınoğlu

Teşekürler [emoji106]

@selcukyn 3000 tl ye claris set mi unut gitsin. Çok yokuş var ise 3 lü aynakol çok iyi gelir.

• Beğen
Lapierre in tiagra setli audacio 300 modeli de var o daha şık ona da bakin derim

• Beğen
@alperenakal
Bir burda buldum stokta.Bunun fiyatının 500 TL altına SCOTT speedster 10 var 105'li. Uçmuşlar.

(link)

Geri