Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tercihinde bir tık büyük kadro mu bir tık küçük kadro mu?

byhsyn34

Aktif Üye
Tepki
78
İsim
Hüseyin I
Bisiklet
Salcano
Selamlar, forumda zaten coğu konuyu okumustum yine de tekrar araştırdıktan sonra bu başlığı açma gereksinimi duydum. bTwin in yol bisikletlerini görmüşsünüzdür. 5 Boy var bunlarda xs, s, m, l ve xl,
iç bacak boyu 79 ve boyu 174cm olan birisi için S beden mi M beden mi uygundur? Aşağıdaki tabloya göre M'nin başlangıcında S'nin ise bitişinde kalan birisi var :)
Bu gibi durumlarda sizin öneriniz ne olur?
S bedende TopTube uzunlugu 535, M bedende ise 548
S bedende HeadTube uzunlugu 140, M bedende 165
S bedende SeatTube uzunlugu 480, M bedende ise 500
---
S bedende Krank uzunlugu 170, M ise 172.5
S bedende Gidon boğazı 80, M ise 100
Diğer mesafelerde ufak tefek oynamalar var. Önemli olanlar bunlar oldugunu düşünerek önerilerinizi bekliyorum.
Gerçekten tam arada kalınmış bir durum :) Profların yardımına ihtiyacım var bu beden konusunda

Dosyalar

• YOLTRI.jpg
    YOLTRI.jpg
    38,3 KB · Okunma: 52
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
@byhsyn34 aynı boydayız, bacak boyumuz da hemen hemen aynıdır. Bir keresinde decathlonda meraktan bir tur atmıştım, S kadroya binmiştim ve ciddi anlamda küçüktü. M alın

Ayrıca iç bacak boyu forumda hep 2-3 cm daha ufak ölçülüyor gibime geliyor :)

http://2.bp.blogspot.com/-LUSw-bKSZdA/UKelj38KPSI/AAAAAAAAAEs/4XLzwdb0zHc/s1600/ins.jpg

Şuna benzer bir yöntemle, bacak aranıza olabildiğince, kemiğe kadar dayayın. Benim neredeyse 81 çıkıyor

• Beğen
Tepkiler: byhsyn34
78cm bacak boyu 173 boyla 51 cm kadro aldım. gidon boğazını değiştirdim ve şu anlık gayet rahatım. size de s olur muhtemelen fakat btwinin giriş bisikletlerinde s beden ve aşağısının teker boyutu da değişiyor sanırım. bisikleti alırken bu konuya da dikkat edin derim.

@Serkan Mıstınoğlu teşekkür ederim sizin gösterdiğiniz şekilde ölçüyorum ben de :) max 80 olur bende, denedim bu aksam S beden altımda kücük kalıyor bilmiyorum yol bisikletine alışkanlıgım olmadıgından da olabilir. Fakat M de biraz öne fazla gidiyorum gibi gidon boğazı kısaltarak belki cözüm olabilir de Endurance kadro olan 520 modelinde biraz öne atlayınca da bacak içime çok yakınlaşıyor 1-2 parmak boşluk kalıyor. Normal mi sizce?
@Turan 520de teker boyu aynı, hangisini tercih edersem edeyim boğaz değişecek gibi ya M alıp 80 takıcam ya S alıp 90-100 takıcam :aglyrmngaa:
---
M mi? :confused: S mi :confused:

ben olsam s alırdım büyük kadro sıkıntı ben 1.75 boy 77 bacak 54 kadro kullanıyorum ama 52 almam gerekirmiş, bisikletin manevra kabiliyeti düşüyor büyük kadroda, decathlondaki iki kadroya da baktım bana s uyuyordu, zaten tabloda da sizin bacak boyunıza s öneriliyor @byhsyn34

• Beğen
Tepkiler: seyhanh
Ölçüleriniz kadro boyları için sınır değerlerde kaldığında tercihinizi etkileyecek en önemli faktör sürüş stili/konfor beklentisidir.

Daha küçük kadro yukarıda da belirtildiği gibi daha kıvrak ve sprinte müsait, daha büyük kadro ise genelde daha konforlu ve uzun yola uygundur.

Çoğu kullanıcı için küçük olanı tercih edip gidon boynunu uzatmak daha makul bir çözüm olarak görülse de, bana kalırsa büyük kadro alıp bir tık kısa gidon boğazı kullanmak daha mantıklı. Özellikle SPD pedalın boyunuza kattığı 1-2 cm ilave ile daha da mantıklı.

Merhaba arkadaşlar, ramazan bayramınız mübarek olsun.

Yeni konu açamadığım için, yada açmayı bulamadığım için sorumu buradan soruyorum kusura bakmayın.

İkinci el kron rc 2000 aldım, ilk yol bisikleti deneyimim olacak, aldığımda eve kadar 5 km kadar kullandım, aldığım bisikletin kadro boyu 54 cm, sanki bir beden büyük gibi geldi, boyum 173, bacak arası 77 gibi, selede öne doğru 1cm kadar mesafe var, onu öne alıp, gidon boğazını da 1-2 cm kadar kısa ile değiştirsem ne kadar mantıklı olur, arıtısı eksisi olur mu?
Bu konuda tecrübeleriniz, fikirleriniz nedir?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba arkadaşlar, ramazan bayramınız mübarek olsun.

Yeni konu açamadığım için, yada açmayı bulamadığım için sorumu buradan soruyorum kusura bakmayın.

İkinci el kron rc 2000 aldım, ilk yol bisikleti deneyimim olacak, aldığımda eve kadar 5 km kadar kullandım, aldığım bisikletin kadro boyu 54 cm, sanki bir beden büyük gibi geldi, boyum 173, bacak arası 77 gibi, selede öne doğru 1cm kadar mesafe var, onu öne alıp, gidon boğazını da 1-2 cm kadar kısa ile değiştirsem ne kadar mantıklı olur, arıtısı eksisi olur mu?
Bu konuda tecrübeleriniz, fikirleriniz nedir?
Selenin ileri geri ayarı öne yaklaşmak için yapılmaz. Gidon boğazını değiştirmen iyi olur.

Boyum 1.82 52 kadro kullanıyorum boyunuza göre bir tık büyük bir kadro seçmişsiniz söylediğiniz işlemleri yapmanız sürüş pozisyonunda değişiklik yaratır size uygun olup olmadığını zamanla anlarsınız

• Beğen
Tepkiler: Tuncay_D
Selenin ileri geri ayarı öne yaklaşmak için yapılmaz. Gidon boğazını değiştirmen iyi olur.

Cevap için teşekkür ederim, kesinlikle samimi bir şekilde soruyorum, ben selenin öne veya arkaya doğru ayarlanmasını, gidon ile olan mesafeyi doğrultmak, hemde aynakol ile daha doğru etkileşim kurmak için yapıldığını bilmiyorum, daha farklı bir sebepte varsa öğrenmek isterim.
Boyum 1.82 52 kadro kullanıyorum boyunuza göre bir tık büyük bir kadro seçmişsiniz söylediğiniz işlemleri yapmanız sürüş pozisyonunda değişiklik yaratır size uygun olup olmadığını zamanla anlarsınız

Cevap için teşekkür ederim.

Ayrıca gidonu da 2 cm kadar alçaltabilirim, bayramdan sonraki 3 günde ( eğer yağış olmazsa) 100 km kadar sürerim, oldu oldu, olmadı 2-3 ay sonra satışa çıkarırım diye düşünüyorum.

Ayrıca 182 boya 52 kadro küçük gelmiyor mu?

Ben daha aero bir şekilde sürebilmek için gidonu alçaltıp seleyi daha geriye aldım selenin ileri geri ayarının başka bir sebeple yapıldığını sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN ve Tuncay_D
@Ali Eren aero pozisyon için, anladım, teşekkür ederim.

1.82 ye 52 kadro! Ben 1.78 boy 56 kadro kullanıyorum. Belki 54 tam olurdu ama 56 da rahatsız etmiyor.

Sele ileri geri ayarının referans noktası bisiklet orta göbeği/pedal pozisyonudur. Bu referans noktaya göre sele yüksekliği ve ileri geri ayar yapıldıktan sonra gidon yüksekliği ayarı ve gidon boğaz uzatma/kısaltma yapılması teknik olarak daha doğru olacaktır.

1.82 ye 52 kadro! Ben 1.78 boy 56 kadro kullanıyorum. Belki 54 tam olurdu ama 56 da rahatsız etmiyor.
Her markanın kadro ölçüleri bir olmuyor ama bence bana uygun olduğunu düşünüyorum
Cevap için teşekkür ederim, kesinlikle samimi bir şekilde soruyorum, ben selenin öne veya arkaya doğru ayarlanmasını, gidon ile olan mesafeyi doğrultmak, hemde aynakol ile daha doğru etkileşim kurmak için yapıldığını bilmiyorum, daha farklı bir sebepte varsa öğrenmek isterim.

Ayrıca gidonu da 2 cm kadar alçaltabilirim, bayramdan sonraki 3 günde ( eğer yağış olmazsa) 100 km kadar sürerim, oldu oldu, olmadı 2-3 ay sonra satışa çıkarırım diye düşünüyorum.

[/QUO
Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım
@Tuncay_D diz izdüşümünün pedalın tam ortasına gelmesi gerekiyor sele pozisyon ayarı onun için önemli..
Bunu öğrendiğim iyi oldu

Sele ileri geri ayarı pedala ayağınızın doğru yeri ve şekilde basmanız için ayarlanır. Uzanma mesafesi gidon boğazı kısaltılarak çözüm olabilir.

Sele ileri geri ayarı pedala ayağınızın doğru yeri ve şekilde basmanız için ayarlanır. Uzanma mesafesi gidon boğazı kısaltılarak çözüm olabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim

Cevabınız için teşekkür ederim
Kilitli pedalın yoktur diye tahmin ediyorum . Şimdilik internetten pratik bike fit videoları var oradan incele. Ama uzun vadede pedal ayakkabı vs alınca ya tecrübeli birinden yada profesyonel birinden yardim al , özellikle diz sağlığın için önemli

• Beğen
Tepkiler: Tuncay_D

Bu mesajı yazmak için gelmiştim ben de . Aynı durumda sayılırız hatta benden 2 cm uzunsunuz. Diğer mesajları okuyunca kocaman bir kadro kullanıyormuş gibi hissettim. Karşılaştırma yapmak gerekirse kız arkadaşımın 52 kadro bisikletini de kullandım. İnsanlar bu hissi mi arıyor bilmiyorum ama altımdan kayacak gibi hissettim, fazla seri geldi. Bundan dolayı bi büyük kadrodan zarar gelmez diyenlerdenim

Geri