Scudo Sports

Yol Bisikleti ve Bunny Hop

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Tepki
125
Arkadaşlar, ben yol bisikleti sahibi arkadaşlarımıza bir soru sormak istiyorum. Yol bisikleti ve bunny hop. Bu ikisi bir araya gelebilir mi? Bir sakıncası var mı? Yol üzerinde karşılaştığımız her küçük çaplı engelde bisikletimizin frenine basmak ve bisikletimizden inmek zorunda mıyız? Küçük kanalların veyahut engebelerin üzerinden yol bisikletiyle direkt geçilirse ne olur? Veyahut bunların üzerinden bunny hop ile geçilirse ne olur? Yoksa her defasında mutlaka bisikletden inip bisikleti elimize alıp hep bu şekildemi geçmeliyiz bu engelleri? ( Eğer öyle ise MTB yi çok özleyeceğim demektir. ) Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Tabii ki, belli bir hızda giderken çukurlarda, çıkıntılarda bisikleti korumak için yapılması gerekir, geniş kasislerde ve ani sert tümseklerde hoplatılmasa bile hoplatılır gibi yapılarak bisiklet hafifletilmeli ve lastiklerin patlaması veya akordun bozulması engellenmelidir.

Onun dışında bir çok çukura kasise girmişimdir bazen yüksek süratte ama bisiklete bir zarar gelmemiştir.

@Aydın Hiçyılmaz

Bazen hayat kurtarır.
Tümseklerde sorun yokda ( eğer geldiğini görürsen tabii), derin ve geniş hendekleri iyi hesaplamak lazım. Eğer arka jantı çukura indirirsen jant elinde kalır.
Çekinmemek lazım, bu teknik her zaman gerekli.

ben bmx kullanıyorum Street Takılıyorum bu tür konuları düşünmem:D
Ama Mtb Alcam Yakında Mesajlarınıza bakıyoruM:D

valla bunny hop yaparsında geceleri göremediğin çukurlar tümsekler takla atmana veya dengeni kaybetip düşmene neden olabilir. mtb nin kolayca geçtiği biyerden sen kolun kırarak çeneni patlatarak geçebilirsin :)

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
Yol bisikleti tahmin edilenin çok üstünde dayanıklıdır. Seksenlerin ucuz pegeout'ları ülkemizde insanları yol bisikletin soğuttu. Kıstasınız yarış kadroları olmasın. Karbon bisikeltler, hafif aluminyum kadrolar bazen sorun çıkartabiliyor.
Ancak iyi bir çelik kadro, sağlam bir aluminyum kadro herşeyi yapar. Daha dün yol lastikelri olan bir şehir bisikleti ile taklamı attım maçka da.... dirseğimde bir iki çizik var bisiklet benden sağlam. Biraz biniş tekniğinize tecrübenize dayanıyor.

sık sık yapıyorum gittiği yere kadar :) tekerlek pahalı ona içim yanıyor. Yoksa benim citybike mtbden farksız :)

merak etme yol bisikleti tahmin edilenden çok daha dayanıklıdır abartmadığın sürece sorun çıkmaz:)

Mazgalların arasına girmezsen, yollarda temizse hiç sorun olmaz. Specialized Sirrus Sport'um ile günde 40 km yapıyorum ev-iş arası.

Türkiye bisiklet turunun ilk gününde, start noktasının hemen arkasında ısınan kendisine sıra gelmesini bekleyen bisikletçileri seyrediyorduk. Bir ara bisikletçilerden biri takımların çadırına geri dönerken, yaklaşık 40 cm lik kaldırıma önce bisikletin önünü kardırdı ayaklarını hiç yere değdirmeden de arka tekeri çıkardı ve durmadan yoluna devam etti... Bizim ağzımız açık kaldı... gözlerimize inanamadık.... Yol bisikleti bunu nasıl yapar dedik şaşırdık kaldık... Bütün mesele demek ki sürücüde...

bide o adam o kaldırıma çıkarken bişe olmazda hani olursada çok sorun değil. takım yeniler hemen ne gerekiyorsa. ama ben kaldırıma çıksam bi terslik olsa jantı falan yamultsam uğraş dur bir sürü para.

Ben de yeni aldım yol bisikletimi. 1.si mtbden alışık olduğum hareketleri kısıtlamak da zorlanıyorum. 2.si bu yol bisikleti mtbye göre çok daha geç duruyor ya da yavaşlıyor. Bisiklete vereceği zarardan çok bana vereceği zararı düşünerek bi kaç mazgal ve çukurda ben de bunny hop (hani lastikleri hafifçe yerden kesecek kadar) yaptım. Daha doğrusu yapmak zorunda kaldım. Şimdilik bir sıkıntı çıkmadı ama yapamasam o an ya lastiği ya jantı bırakırdım orda..

Merhaba,
İzmirde yol bisikleti tekerlerğinin rahatlıkla girebildiği ve jantı kırabildiği mazgalların üzerinden geçerken biz yıllardır (spd pedal) sayesinde bu mazgalalrın üzerinden zıplayarak geçeriz.
Yol bisikletiyle örneğin kaldırımlara da çıkabilirsiniz çok rahatlıkla.Önce önü hafif kaldırman ardından da arka tekerleği (spd pedal) sayesinde hoplatarak arka tekerleğin darbe almasını engelliyorsunuz.

bu başlığı okuduktan sonra gerçekten bir çok yerde rahatladım bazen korkudan aşırıya kaçıp arkayı fazla kaldırdığım takla atacağım oldu ama gerçekten işe yarıyor

image.jpg Carraro 829 big var mtb olmasına rağmen kaldırıma hızlı çıktım sanırım arka teker vurdu 2 m içinde teker inmişti dış lastiği söküp içine baktığımda iç lastiğin yarıldığını gördüm jant paralel olarak aynı cm de yarmıştı :D sizce bu normal mi bi mtb deimage.jpgimage.jpg

@ferzantes daha önce benim de başıma geldi böyle bir şey. ormanda farketmeden bir çukura girdim ve eve bisikleti tek teker üzerinde taşıyarak götürmek zorunda kaldım

Geri