Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti ve Dirsek ağrısı

@turac000

Tek bir sebep bulup çözmek çok zor. Bisiklet ile ilgili bakacağınız bir çok ayar var. Sele yüksekliği doğru mu, yüksek sele - düşük gidon kollara yük bindirir.

İkinci olarak Gidona olan uzaklık önemli, fazla uzaksanız dirsekleri kırma şansınız olmaz bu da ağrıya sebep olur. Böyle durum da gidon boğazını değiştirmeden önce her ne kadar önerilmese de sele yi bir ya da iki santim öne kaydırın. Burada dikkat etmeniz gereken, diz, pedal mili mesafesini kaçırmamak. Belki sizde sele olması gerekenden geridedir.

Burada bir sorun yok ise, selenin düz ayarlanmış olmasına dikkat edin, düz ayarlanmış ise burnu çok az yukarı kalkık ayarlayıp öyle deneyin. Bu da olmadıysa gidon yüksekliğini artırın. Sele ileri geri ayarı düzgün ama gidona zor uzanıyorsak, gidon boğazını bir kaç santim küçüğü ile değiştirip deneme yanılma yolu ile sıkıntıyı çözmeye çalışın.

Bu arada masa başı bir iş de çalışıyorsak, dirsekler de zamanla kireçlenme olabilir, bu da göz ardı edilmemesi gereken bir rahatsızlık. Yine uyurken fark etmeden kolunuzu başınızın altına alıyor olabilirsiniz, bu hem ağrı hem de bütün gece başın ağırlığı ile sinirler üzerinde baskı yapıp kolda geçici güç kaybına yol açabilir. Yaz yaz bitmez, sebebi bulana kadar sizin bir çok yolu denemeniz gerekiyor.

Scudo
Herkese iyi akşamlar,
Bugün yol bisikletiyle 450m küsur tırmanışı olan bir yokuşu çıkarken kol arkası ağrısı yaşadım.(dirseğin üst kısmındaki parçanın arka kas kısmı) Sonrasında ise yokuşun ortalarında bel ağrısı da olmaya başladı. Normalde sürerken kol arkası ağrısı uzun süre sürünce yaşardım. Bel ağrısı ise genelde yaşamazdım. Sizce bu ağrıların nedeni ne olabilir?(benim aklıma gidonun uzun olması geldi)

Herkese iyi akşamlar,
Bugün yol bisikletiyle 450m küsur tırmanışı olan bir yokuşu çıkarken kol arkası ağrısı yaşadım.(dirseğin üst kısmındaki parçanın arka kas kısmı) Sonrasında ise yokuşun ortalarında bel ağrısı da olmaya başladı. Normalde sürerken kol arkası ağrısı uzun süre sürünce yaşardım. Bel ağrısı ise genelde yaşamazdım. Sizce bu ağrıların nedeni ne olabilir?(benim aklıma gidonun uzun olması geldi)
Kol arkası kası Triceps ağrısı genelde seleden gidona mesafeniz uzak olup triceps kaslarına gereğinden fazla yük bindirir ve bu yüzden ağrı oluşur. Örneğin uzun yola çıktığım zaman uzun süre eğilip gidersem bende de arada sırada oluyor. Şahit benim her iki triceps kaslarım sakatlanmıştı gym rat olduğum dönemlerde. Seleyi biraz öne çekin ve gidonu yükseltin birde öyle deneyin.

Bende bel ağrısı seleyi biraz daha yükseltince başladı. Fazla öne eğilmekten kaynaklandığını söyleyebilirim kendi adıma.

Herkese iyi akşamlar,

gidonu tutarken kollar dümdüz ise tüm yük dirseklere biner, dirsekleriniz çok hafif kırık olmalı ki amortisör görevi görüp yükü kaslara bindirebilsinler ve iniş dışında gidonu çok sert tutmayın, bu da dirsek ağrısı yapabilir.

isteseniz de kollarınızı bükemiyorsanız yani gidon çok uzaktsaysa bu durumda gidon boğazını kısaltmanız lazım.

her şey doğru da olabilir, bu durumda alışma sürecindesiniz, sürdükçe vücut alışacak ve ağrı gidecektir.

Herkese merhabalar. 3 ay önce bir e-gravel aldım. O tarihten itibaren iki dirseğimde de ağrı ve güç kaybı başladı. Kollarımın güçsüzlüğünden kaynaklandığını düşünerek fitnese başladım. Ama çözüm olmadı. 1 km mesafede bile ağrı yapıyor. Boyum 168, bisiklet 50 kadro. Daha önce 1,5 yıl yol bisikleti kullanmıştım. Aynı marka ve 50 kadro idi o da. Sürüşlerde genelde st kollarrın üstünden ve gidonun üst kısmından tutarım. Sanırım gidon boğazını değiştirmem ya da gidon yüksekliğini değiştirmem icap ediyor. Acaba gidon boğazı daha kısa mı daha uzun mu olmalı? Yoksa gidon yüksekliğini artırmalı mı alçaltmalı mıyım? Tam çözemedim. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Gidon üzerinde oynama yaparak çözüm sağlanabilir fakat bana daha çok sele boyu veya direk olarak bisiklet boyu gibi geldi. Daha önce kullanmışsınız fakat kondisyonda gerileme olduysa ondan dolayı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: sadettin721
Geri