Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti viraj teknikleri

yol bisikletinin en önemli konularından bence viraj alma ve frenleme..Şahsen keskin bir virajda bisiklet yatarken, bende gövdemi tam tersine doğru çekiyorum, böylece bisikletle aynı yöne yatmayarak, bisikletin kayarak sürüklenmesini engellemiş oluyorum. Bu şekilde virajı daha dar çaplı bir savruluşla almış oluyorum. Yoldan çıkmamış oluyorum kısaca. Frenlemede ise virajda mecbur kalmadıkça fren yapmıyorum, yaparsamda hafif dokunuşla, Düzde arkayı çek bırak şeklınde tercih ediyorum daha çabuk duruyor sanki..

Scudo
Vurmayın tamam.Güncellenmeseydi, konuyu hatırlamayacaktım.Unutmuştum.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Acelesi yok ben bir daha ki yıl hatırlatırım Sertaç arkadaşıma :)

Ben virajlarda yatamıyorum bir türlü. Yatarsam düşecekmiş hissiyatı oluyor. Çok fazla yavaşlamam gerekiyor bu yüzden. Sırf bu yüzden bir kaza yaptım hatta.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
böylesi bir hıza ulaşmak ve bu hızla virajlara girmek ciddi konsantrasyon gerektiriyor.Alışkın olmayan biri üçüncü virajda tüm konsantrasyonunu yitirir ve uçar.
Böylesi işlek ve bir kenarı kaya bir kenarı uçurum yolda gidebileceğim hız 28-30km/saat :) Türkiye de her an seni takmayıp/görmeyip araba sollayan ve seninle senin şeridinde kafa kafaya gelecek yüzlerce de sürücü olacak.Yarış amaçlı yol trafiğe kapalı olsa dahai bunu yapabilecek insan sayısı çok az kanımca.Yapabilene yürekten tebrikler.

sizce virajda içerideki bacağı açalımmı açmayalımmı?

Vincenzo Nibali diyorum, kendisi günümüzün en iyi asfalt inişçisidir . Tabi onların iniş tekniği ile bizim yollarda inilmez çünkü orada formula1 hesabı viraja dıştan içeri girebiliyorsun maximum hız için amma velakin bizde karşıdan bir araba gelse offroad olursun.

HAHAHAH :D bir üç yıl daha beklerseniz ben bu konuda ustalaşıp yazıyı yollucam :D Konuya Sertaç beyin yazısı nerde acaba diye bir girdim ve tarihe bakmaz olaydım :D Abi artık yaz ama :p

• Beğen
Tepkiler: Daytona ve Afyon35
Virajlar da motorla aynı mantıkta dönüş yapılır. Bu duruma da kontra tekniği denir. Aslında bu tekniği öğrenmenin en rahat yolu da bisiklettir. En basit teknikle de anlatımı kontra tekniği yazdığınızda karşınıza çıkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: brkrdnz ve BugAdam
@DKN

emin ol vardır. Araştırmayı, okumayı sevmeyen bir milletiz ne de olsa :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: brkrdnz
Sanirim sertac bey kisa yazi olarak degilde kitap olarak yayinlicak :)

Sertaç abinin kitabı çıktı diye biliyorum :p:p

Bir seyi 40 kez soylerseniz olur. Ben de soyleyeyim bari 40.kez [emoji3]

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Geri