Scudo Sports

Yol bisikleti viraj teknikleri

Scudo
sonunda konu basligi , dogru yerlere geldi saniyorum :) 2010 da acilmis bir baslik ve acan arkadasimizin belki de buradan ayrilisi sonrasi ki , biz henuz ne oldugunu bilemiyoruz ; kendimizce bir sekilde aktif hale getirmeye calistigimniz bir baslik. emegi gecen herkese tesekkur ederim.

benim icin de , ilk mesajimi buraya yazmis olmam ile beraber , ozel bir yeri olan konu :)
efsane baslik 😀 ben de ilk mesajimi bu basliga yazmistim , hey gidi gunler hey :):)

Şahsen motoru yatırdığım gibi bisikleti yatıramıyorum ama kullandığım teknik contra'dır. Eğer virajı sağlıklı dönemiyorsanız bakışınız yanlıştır. Nereye gideceğinizi bakış yönünüz tayin eder. "Nereye bakarsan oraya gidersin." Barkın'a selam olsun!

Adamlık mı bu şimdi, bisiklette çok yeniyim ama sanırım bu adam 0:42 de arkadan gelip adamı düşürüp üzerinden bisiklet geçmesine neden oluyor. Zarar var mı bilmiyorum ama benim bile canım acıdı. Futbolu yaşıtlarım amerikan futbolu gibi aptal aptal oynadıkları için bıraktım. Burada zeki insanlar var diye geldim, bu iş böyleyse ben yol yakınken döneyim diyeceğim ama 2 tur daha bineyim bee 🙃 😁
(Tamam tamam çok abarttım biliyorum, belkide sadece bu adam böyle ayılık yapıyordur veya bu işin usulü ezilmekten geçiyor da olabilir)

Ikı vıdeoda da yanlıs gormedıysem vıraja dogru yattıkları ayakları yukarıda. Yanı pedal asagıda değil. Forumda bunun tam tersını yaZanlar olmuştu.

@osmancan71 Tam tersinde pedal yere sürter ondan sonra siz sağ ben selamet.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Banada mantıklı olan vıdeodakıler. İstemsızcede o sekılde yapılıyor zaten ama burada tersı seklınde yorumları görünce şaşırmıştım :d
Ben sekiz, dokuz yaşlarındaydım. Dik bir yokuştan inerken sokağa dönmek iştemiştim. Altımda 16" bir bisiklet vardı.
Tabi o zamanlar hiçbir şey bilmiyorum, zaten yeni öğrenmişim iki teker sürmeyi.
Tabi sağa dönerken sağ pedal yere yakın olunca benim arka teker biraz havalandı. Takibinde ben yer ile buluştum. İnişin, hızın ve hafifliğimin etkisiyle yaklaşık 5 metre sürüklendim. Ev etrafında ki tel örgülere GOL oldum.
Tel örgüler tutmasa bir 3 metre daha aşağıya doğru düşecektim.😁 Bu ilk düşüşüm değildi, gerçi son sağlam düşüşüm de değilmiş.🤣

Ne yazıymış arkadaş hala yok 🤣
Allah muhafaza kendisi bazı teknikleri test ederken, aceba😅🤔🤐
Bu işin şakası yok en iyi tekniği olan profesyoneller bile kaza yapabiliyor. Vincenzo Nibali geçenlerde düşüp bileğini kırdı.
Bugün ıslak zeminde Küng ve Rohan Dennis düşerek yaralandı.
Galiba en iyi teknik viraja gelmeden önce hatırı sayılır bir şekilde yavaşlatmak 😇

Viraj mı istiyorsunuz?Gelin Uçmakdereye orada bol bol teknik çalışırsınız.Amma uçurumdan aşağı uçmamak şartıyla😁Şaka bir yana bir anlık dikkatsizlik veya dalgınlık ölümle sonuçlanabilecek bir kazaya sebep oluyor bu güzel virajlarda.

Şu sıralar yol bisikleti ile çılgınca yokuş aşağı keyif alıyorum. Tabi durmaya yakın hızlarda viraj alabiliyorum. Ya her seferinde suçu bisiklete atmama ne demeli peki !

" hidrolik fren olsaydı daha hızlı bir şekilde alırdım - sele alçaktı canım - tam gidonu tutamadım "

Bisiklet üstünde çok vakit geçirmek ile alakalı .

Bak, elin oğlu dünyanın son günüymüşçesine süzülüyor.

Kilitli pedal kullanıp da viraj dönüşünde dizini açabilen var mı merak içindeyim. :hihi:

Kilitli pedal kullanıp da viraj dönüşünde dizini açabilen var mı merak içindeyim.
Bizim forumun çoğunluğu Rossi ekolünden. Ayak bacak kaldırarak döner.

Bir kişi var ki Marc Marquez ekolünden. Yani "elbow silider" O da çoğu zaman yaptıktan sonra yerle buluşuyor. :ssrtcbya: @Cemal Ç.
191018_06-680x454.jpg
Marquez elbow sliding yaparken

Geri