ben tchibo dan aldığım pusulalı zili kullanıyorum ( özellikle parkta sürerken elzem bir şey zil). ölçüleri( vida bağlantısı) gidona uymuyor ama bu benim için bir avantaj zira, tak çıkar yapabiliyorum. taktığımda yerinden oynama ve kayma yapmıyor. pusulası doğru çalışıyor ama ihtiyacım olmuyor şimdilik hıı, birde, yüksek desibelde çan çan ses çıkarıyor.
Bugun yazdiktan sonra bende boyle bir sey yaptim. Fotograf en son hali degil. Zilin altini komple duzledim iki delikle plastik kelepce gecirdim. Tavsiye ederim
Sahilyolu güzergahında bisiklet kullanırken karşınıza çıkacak envai türlü vatandaşın bisiklet ziline bağışıklığı var. Bu durumda tercih edilmesi gereken zil türü şu oluyor:
Airzound kornayı kırsalda köpeklerden korunma maksatlı da kullanabilirsiniz. Fiyatı biraz tuzluca, ama kulağında kulaklıkla bisiklet yolunda jogging yapmaya çalışırken dünyayı umursamayan ablayı havaya zıplatma zevki paha biçilemez.
Time trial koşuyorsanız başka tabi, ancak sıradan bir kullanıcı için önemsiz sayılabilecek ağırlıkta olduğunu düşünüyorum. Sonuçta tümüyle plastik bir gövde ile ince plastik bir hava tüpünden ibaret.
Güzelliği de orada zaten, lastik pompası ile doldurabiliyorsunuz. Bir seferde 80 psi kadar basabiliyorsunuz. Tek dolumda sizi 15-20 km götürür diye düşünüyorum.