Scudo Sports

Yol bisikleti

bervierge

Üye
Tepki
2
Merhaba arkadaşlar. Yıllardır dandik bisikletlerle performans sürüşleri yapmaya çalıştım ve bu durum beni bisikletten hayli soğuttu. Şimdi yol bisikleti alarak yeni bir başlangıç yapmak istiyorum. Peki yol bisikleti alırken nelere dikkat etmeliyim? Şimdiden teşekkürler!

• Beğen
Tepkiler: Bakbay
Scudo
Bütçe nedir?

@mehmet.ali

2200 TL civarında 2500'e kadar da çıkabilirim zorlarsam.

Valla çok bilgi sahibi olmadan başlangıç seviyesinde bir yol bisikleti al ikinci el bir triban 3 ile başlayabilirsin forumda konusu var... Biraz bilgi sahibi olup tecrübe edinince karar veripte birşey alamıyorsun:)

@tege

Almışken iyi bir şey alayım diyorum. Beni uzun bir zaman götürsün istiyorum ama bu da mantıklı olabilir. Sık sık uzun mesafe süreceğimi varsayarsak bu bisiklet beni ne kadar götürür acaba?

Ekipman vs. konusunda çok fikir ve öneri gelir. Farklı markaların farklı modelleri illaki önerilir birazdan ama benim sana tavsiyem hangi bisikleti alırsan al mutlaka doğru kadro boyunu seç kendine. Yanlış kadro boyu seçtiğinde ya bisikleti komple değiştirmen gerekir ya da boyun, sele vb. gibi şeylerle sürekli oynaman gerekir.

• Beğen
Tepkiler: ataberkdönmez
@Taygun K.

Doğru kadro nasıl seçilir? Burda bisiklet 2-3 saat sürülmeli alınırken diye okumuştum. Bir satıcının buna izin vereceğini zannetmiyorum. Boyum 1.81 bu arada

@bervierge

Forumda bu konu hakkında çok detaylı konu var, "doğru kadro seçimi" vs diye aratırsan seni tatmin edecek cevaplar çıkar. Genel boydan ziyade bacak ve kol boyları önemli oluyor aslına bakarsan.

Dogru kadro secimiyle ilgili forumda arama yaparsaniz aciklayici bilgi paylasimlari bulursunuz.Onun dışinda bisiklet saticıları bu konuda dogru yönlendirme yapıcaklardır.Bisiklet seçimi için size belirlediginiz fiyat araliğinda salcano xrs 030 tavsiye edebilirim.

Forum'da bulabilirsiniz uygun kadro boyunu.Beğendiğiniz bisikleti denersiniz ancak sürdürmezler.2200 tl'ye fix seçenekler var.Salcano xrs 030, Carraro Race 052 bunları 2015 modelleri.Ben bisikletimi alalı 6 aldı ve şahsen hiçbir zaman satmayı düşünmüyorum.İçinize sinen bisikleti alırsanız, kadrosu iyiyse, geri kalan tüm parçalar değiştirebilir ve ömürlük olur bisiklet.Diğer taraftan, madem 2200 tl veriyorsunuz mümkünse 2015 modellere bakın.Mümkünse karbon maşalı olsun.Mümkünse en az Shimano Sora olsun üstünde.Tiagra olsa daha ne... Yine diyorum 2015 Xrs030 Tiagra bulursanız iyi olur.Bu paraya bence üstüne yok.Marka konusuna takılmayın başlangıç bisikletinde.Ne de olsa değiştirilecek.Kısacası Karbon maşa + Tiagra grupset ikilisi süper olur.

Geri