Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikletimi MTB mi ? Hergün 20km.yol gideceğim

Muratcan Gümüş

Daimi Üye
Tepki
190
Arkadaşlar selamlar.. Antalya merkezde yaşıyorum çalıştığım yere uzaklık 9,70 km mesafede.. bu mesafe şehir içi ve asfalt yol, bu yolu sabah gidiş akşam geliş şeklinde gitmeyi planlıyorum, sizce yol bisikletimi yoksa dağ bisikletimi seçmeliyim? yaklaşık 20 km. yol gideceğim için sanki yol bisikletini mi seçmeliyim yardımcı olurmusunuz..

Scudo
Araziyle alakanız olmayacaksa tabi ki şehir bisikleti veya yol bisikleti tercih edebilirsiniz. Dağ bisikletinin o hantallığını taşımanıza gerek yok hiç sürekli asfalt kullanacak iseniz.

yolun asfalt ve uzun olduğuna göre tabiki yol bisikleti fakat mtb nin kadro tipini ve karizmasını beğeniyorsan tak bir tane CST 1.50 keyfine bak :D

Yo bisikleti, alternatif olarak da şehir bisikleti:)

peki yol bisikletini seçersem taşlık yollara ve kaldırımlara çıkmamam mı gerekiyor ? yani bu yol bisikletleri çok mu hassas aletler

Selam.

Yolunuzun üzerinde kaldırım, çakıl taşı, büyük su mazgalları, engebeli ufak tefek çukur tümsek yoksa ikinci el temiz bir yol bisikleti işinizi görecektir. Yol bisikletleri sürüşüne alışırsanız dağ bisikletine göre 10 km için hem zamandan hem enerjiden tasarruf edersiniz.

Yok eğer ben hafta sonlarıda biner, arkadaşlarla dağ taş keyif yaparım dernesinz dağ bisikleti almanız tavsiyedir.

bence dağ bisikleti daha iyi olur çünkü yol bisikletiyle şehir içinde hiç bir şey yapamazsınız kaldırımlar varsa tramvay yolları taşlı yollar her zaman rahatsızlık veriri benim size tavsiyem bir dağ bisikleti alın ve üzerine 1.6 veya 1.7 lik yol lastiği takın cst nin var fiyatı 13 veya 15 tl sanırım en pratiği dediğim gibi dağ bisikleti üzerine yol lastikleri

@mcsilver

Yoo, ben istanbul gibi yerde kullanıyorum, bir sorun yaşamadım, ama yinede dikkat etmek lazım tabi, düz satıhlarda kullanılmalı;) ama şehir bisikletleri daha dayanıklılar, şehrin her çeşit karmaşasıyla başa çıkabilirler;)

ağırlıklı olarak yol bisikleti kullanmaya başladım, ama ben daha uzun kilometrelerde antrenman amaçlı biniyorum...
günlük kullanım için mtb seçiminiz daha doğru.
kilitli maşa ve asfalt lastiği tercih ederseniz pişman olmazsınız...
hem mtb de daha gözü kara hareket ediyorsunuz. logar kapakları sorun olmaktan çıkıyor...

Geri