srdrmrs
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.615
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Canyon
arkadaşlar lastikleri 120-130 şişiriyorsunuz ama jantların kaça kadar izin verdiğine bakıyor musunuz?
Shimano rs100 jantlar 140-150psi diye biliyorum.
80 kg iken de, 70 kg iken de 110-115 psi civarı basıyorum ben.Ben de kilolu bir sürücüyüm ve 28 mm lastikli yol bisikletimde son 6000 kmde yaşadığım patlak sayısı sadece bir.Kullandığım lastiğin düşük patlak korumasına sahip bir performans lastiği olduğunu söylemek isterim.İdeal basınç için Schwalbe markasının şu tablosundan faydalanıyorum:
232044 dosyayı görüntüle
Pompa ve pompalama ikilemi aklimi deşiyor/Anladığım kadarıyla 23 mmlik lastik kullanıyorsunuz.23 mmlik lastikler pro pelotonda bile pek tercih edilmiyor.Bunun yerine yuvarlanma direnci daha iyi olan 25 mm ve 28 mm lik lastikleri tercih edebilirsiniz.Ben 28 mmlik lastiklerin ülkemizin bezemeden bozma yolları için daha konforlu ve ideal olduğunu düşünüyorum.
Eğer yol bisikleti disiplinine uzun yıllar devam edecekseniz; çok iyi bir ayaklı pompa ve yüksek basınç basabilen taşınabilir el pompası almanız faydanıza olacaktır.Asla pompalara verdiğiniz paraya acımayın.Uzun seneler kullanmanız için iyisini seçin,kesinlikle zarar etmezsiniz.
Ben taşınabilir el pompası olarak şunu kullanıyorum:(link)
Çok rahat olarak yüksek basınç basabilir, çok iyi bir pompadır.
Ben uzun turlara(200 km üstü birkaç günlük) çıkmıyorum derseniz Sedona pompa eve gelesiye kadar işinizi görür evde ayaklı pompa ile eksik basıncı tamamlarsınız..Benim durace komponentli bisiklete sahipi bir abim, sedona pompa kullanıyordu:(link)
Hangisini tercih ederseniz edin evinizdeki ayaklı pompa çok iyi olmalı.Ben şu pompadan kullanıyorum:(link)
Biraz pahalıdır bunun yerine daha uygun birşeyler bulabilirsin.
Yaramaz hocam. Argincikta bi cop konteynirina ativer. Attigin saati yaz ama : DKadro, maşa, furç takımı ve sele borusu 242067 dosyayı görüntüle
2460 gr. Nasıl
Çelik kadrodan daha ağır bu haliyle. Aero sen nelere kadirsin 😜Kadro, maşa, furç takımı ve sele borusu 242067 dosyayı görüntüle
2460 gr. Nasıl
Benim Gidon ve Gidon boğazı da karbon aero ve onlar da ağır jant seti alu o da ağır ama yine de 8500gr ı geçmez diye düşünüyorum çarşamba gecesi paylaşırım durumuÇelik kadrodan daha ağır bu haliyle. Aero sen nelere kadirsin 😜
Bencede geçmez.Benim Gidon ve Gidon boğazı da karbon aero ve onlar da ağır jant seti alu o da ağır ama yine de 8500gr ı geçmez diye düşünüyorum çarşamba gecesi paylaşırım durumu