Scudo Sports

Yol bisikletinde dönüşler

samettanoglu

Aktif Üye
Tepki
176
İsim
Samet
Bisiklet
Focus
Merhaba, yol bisikletine yeni geçtim sayılır. Dönüşlerde bi korku oluyor kontrolü kaybedecekmişim gibi geliyor. Bunu sürekli antrenmanlar, çalışmalar yaparak yenecem.
Sizin bir öneriniz olur mu bu çalışmalarıma katkı sağlayabilecek ?

Scudo
Aynı olay bendede oluyor gibi heralde alışkanlık meselesi bunada alışırım.bende dönüşlerde sanki bisiklet eğildiğim yöne doğru devrilcek gibi oluyo takipteyim

• Beğen
Tepkiler: samettanoglu
Kontra teknigini ile rahatca donebilirsiniz her iki tekerlekli aracta bu teknigi kullanabilirsiniz

@bektassamet

Örneğin sağa dönüceksiniz sağ pedalı yere çarpmasın dıye yukarı çekin

• Beğen
mesela sola doğru bir viraja giriyor iseniz sol bacağınız kırık sağ bacağınız 90 dereceye yakın olmalı

birde apex dediğimiz olay var viraja en dıştan başlayıp viraj içinde apexi yakalayıp dikkatli bir şekilde dışa doğru gitmelisiniz.

tabi ki çok dikkatli olmak gerekiyor örneğin gidiş geliş yollarda karşı şeride geçmeniz gerekiyor çok çok dikkatli olmak gerekiyor veya düz inişlerde viraj girişi açılırsınız arkada araba vardır tekniği bu ama çokta uygulamayın :)

filmi bile var :) (link)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b7/Racing_line.svg/2000px-Racing_line.svg.png

Iki tekerlekli ulasim araclarinda uc cesit donus yontemi vardir birincisi gidonu donmek istedigimiz yone cevirerek ikincisi vucut agirligimizi donucegimiz yone dogru yonelterek yani donucegimiz yere hafif sarkma yoluyla ucuncusude kontra teknigidir kontra teknigide soyledir donucegimiz yonun ters tarafindan gidon itilir biraz karisik bir tekniktir ani yon degisimlerinade ve viraja girmeden once araclari yatirmak icin kullanilir 25 km ust hizlarda daha cok ise yarar karmasik gibi bir yontem gozukebilir videolari pc ye gecince paylasicam sizlerle

• Beğen
@Emre Akkanat tamamı bu değil aslında. aynı anda sağa dönerken direksiyonu hafif sola kırar gibi yapıp sol ayakla pedala yüklenip ağırlığı sola yıkmak gerek aksi halde yerde bulabilirsiniz kendinizi.

• Beğen
Tepkiler: kudretozbay
Yol bisikletine yeni başlayanlar için sıkıntı olan dönüşlere @Yağız Gökmen'in paylaşımı çok faydalı oluyor. Ben çok faydalandım videolardan, bu yüzden gönderiyi tekrar canlandırıp gündeme çekmek adına tekrar cevap yazıyorum.
Bol pedallı günler!:):cool:

@Yağız Gökmen

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
@bektassamet

çok teşekkür ederim azıcıkta olsa faydalı olabildiysem ne mutlu bana :) çok iyi yapmışsınız canlandırarak daha fazla kişiye ulaşır umarım

• Beğen
Geri