Scudo Sports

Yol bisikletinde kadro seçimi

glosso

Üye
Tepki
4
Selamlar herkese

Yol bisikleti almak istiyorum ama şöyle bir sıkıntım var ; boyum 192 cm ve kadro boyları hakkında bilgim yok. Drag blade veya geotech master fiyatlarında bir bütçem var. Bu bisikletler 28 jant ama kadro boyu konusunda nasıl bir tercih yapmam gerekli sizce ? Bu arada bisikleti yarış amaçlı değil, Ankara'da şehir içinde kullanmak için almayı planlıyorum. Dağ bisikletine yol tekeri takmak nereye kadar dedim ve çok daha hafif olan yol bisikletine doğru yöneldim. ( Çamurluk, arka bagaj sorunlarını şimdiden kabullenmek gerekli sanırım yol bisikleti için )

Cevaplarsanız sevinirim, Saygılar

Scudo
bacak boyu (bacagin ic kismindan olculmus) x 0.65 = ideal yol bisikleti kadro boyu. MTB icin ise yol kadrosundan 10 cm daha kisa. Tabi bu arada kadro olcumlerine dikkat etmen gerekir, kimi bisikletlerde seleborusunun girdigi yerden kadronun en altina kadar olculuyor, bu rakam aldatici olabilir.

@glosso

Aradığınız bütçelerde, farklı markalara bir bakın, fakat size olacak kadro boyu min. 58cm ( ve hatta 60) dır. Slope kadro ölçülerinde ise L ( large) veya XL bakacaksınız. Daha sonra sele borusu yüksekliğini falan bir ayarlatın ve test sürüşüne çıkın. Muhakkak deneyerek alın derim.

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Selamlar. Öncelikle Ankara'da yollarda kullanacaksanız, yol bisikletinden ziyade 28" hibrid bir bisiklet alabilirsiniz derim. Ankaradaki firmalarda bu tarz bisikletler "şehir ve tur bisikletleri" adı altında var. İki tane örnek link verdim.

(link)

(link)

"Yok ben yol bisikleti istiyorum kadro boyuna karar veremedim" derseniz, bu link işinizi görür.

(link)

Bir mesura ile tarif edilen ölçüleri ölçüp girin.Kadro boyu ve diğer uzunlukları, gidon boğazının uzunluğuna kadar veriyor site. Biraz İngilizce bilgisi yeterli. Kolay gelsin

Evet sehir ve tur bisikletlerine bakmani ben de tavsiye ederim. yaris bisikleti yapisi itibariyle surucusunu hiza itiyor ve dolayisiyla agresif bir surus tarzi olusturuyor. Tabii ki bu da cok zevkli bir sey, fakat gezmek amacli kullanildiginda kesinlikle 28'lik sehir tur bisikletleri... mutlaka denemende de fayda var...

öncelikle hepinize cavplarınız için teşekkür ediyorum. Elimdeki mtb'ye yol lastiği ve bagaj taktım, gerçi 26 jant ama idare ediyorum. Fakat merdivenlerden çıkarırken ağır gelmeye başladı melet, yakın çevremdeki arkadaşlarımın yol bisikletlerini kaldırdığımda ise çok hafif olduklarını gördüm ve sürüşlerinin de çok rahat olduğunu söylediler (mazgallara vs. dikkat etmek gerek tabi )

nette araştırıken drag blade modelini gördüm, fiyatı da ucuz ve kadro boyunda 60 bile vardı, gittim gördüm bisikleti ama hiç ısınmadı içim. Kadronun alt tarafındaki borusu çok kalın ve bisikleti bayağı kötü göstermiş. Ben de bekleyip 2. el almaya karar verdim sonunda.

Ben de, uzun süredir 700x23c kullanıyorum, ancak şehir veya tur bisikleti idi...
Modifiye filan nihayet yoluna oturdu...

Şu sıralarda bir yol bisikleti düşünüyorum... Milli takımın Carraro'su manghen galiba, gözüme iyi gözüküyor... Salt carbon ve 110o euro, fena değil sanırım...

Bu bisikletler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yoksa, BeOne 2009 kadro alıp üzerini sabırla donatmak mı, gerekir? O zaman tabii maaliyet alır götürür... Ancak, sınırlı bir maliyette tutmanın yolu olur belki de...

Ongun bey ben de fazla bilgi sahibi değilim belirttiğiniz bisiklet hakkıında, isterseniz yol bölümünün altına bir başlık şeklinde açın, eminim cevaplayan olacaktır

• Beğen
Tepkiler: Ongun Yücesan
@glosso

Teşekkür ederim... Olur bir başlık açayım... Belki liste fiyatının altına'da bir yerde bulunabilinir...

arkadaşlar merhaba. yeni üye oldum konuları da araştırdım fakat bununla alakalı birşey bulamadım. google da çıkan sonuçlarda kafamı karıştırdı.
yol bisikleti almak istiyorum. katlanır bisikletim var ve takas tekliflerini değerlendiriyorum. şu sıralar nakit sorunum olduğu ve bisiklete bir an evvel binmek istediğim için üzerine para eklemeden takaslara bakıyorum.
baya bi takas teklifi geliyor fakat kadrolar 55-56 cm civarı. benim boyum 168cm. kadro boyu olarak ne seçmem gerektiğini bilemedim çünkü google da 55-56cm kadro 190-195cm için uygunmuş.

bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

51-53 kadro boyları sana uyar.. Tam olarak denemek en doğrusu ama liste karşılığı bunlar çıkar..

2. bisikletim yol bisikleti, bianchi slr500, arkadasımda sehir bisikleti vardı, denizliden pamukkaleye gittik,
gerçekten hız farkı var, ama oturuş biraz sıkıntılı, arkadasımla bi ara bisikletleri değiştik, selesınde rahat edemedi ama hep önde gitti. kısa sure sonra bana verdi bisikleti, güzel gidiyor dedi ama rahat değil :) mtb den sonra yol bisikleti kuş gibi geldi ama sele ağrısı var şu sıralar :D

@lealtad

peki bu yol bisikleti için mi geçerli sadece, trekking ler için de geçerli mi? 2 tür arasında gidip geliyorum çünkü.

@KUTAY67

ben de katlanır bisikletten yol bisikletine geçeceğim, katlanır kullananlar bilir radikal bi değişim olacak. :) zor günler geride kaldı gibi. fakat daha hiç yol bisikleti kullanmadım, o rahatlık, duruş pozisyonu vs. acaba rahat eder miyim diye düşünüyorum açıkçası. /:

54 olabilir fakat 55-56 almamalısın

(link)

(link)

@Serkan Mıstınoğlu

çok teşekkür ederim. yani ben 51-53 arası çok zorlarsam 54 e kadar bakabilirim. birşey daha merak ediyorum. yol bisikleti haricinde birde trekkinglere bakıyorum. bu rakamlar o tür bisikletler içinde geçerli mi? bu bisiklette mesela.
ImageUploadedByTapatalk1438226508.847261.jpg

@derkaiser5 fark olabiliyor. Yol bisikleti için konuştum sadece ama fit tarzı bisikletler de geçerli mi bilmiyorum..

Forumda birçok yerde göreceğiniz gibi kadro seçiminde referans alınan temel değer toplam boy değil, bacak içi boyu. Zira aynı boyda iki kişi arasında gövde / bacak boyu oranı arasında belirgin farklar olabiliyor.

Örneğin ben 1.78 boyundayım ve 80 cm bacak içi boyu ile 54-55 cm kadroda rahat ediyorum. Kullandığım bisiklet racing değil de endurance kadro yapısında olsaydı muhtemelen 56 cm kadro tercih ederdim.

Eğer ortalama vücut ölçülerindeyseniz 54 cm kadro size büyük gelebilir, sizinle aynı boydaki kuzenime racing sınıfından 52 cm kadro aldığımızda 11 cm gidon boynunu 2 cm kısaltmak durumunda kalmıştık.

Fitness sınıfı için genellikle yol bisikleti ölçüleri referans alınabilir, ancak cross hibrit (trekking) sınıfında size uyacak kadro boyu 46 cm olmalı. Geçmişte denediğim 55 cm kadrolu Merida Crossway 300 altımda arap atı gibi durmuştu.

Şu boya şu kadro olur diye bir hesap yok. Bir markanın bir modelinde 54 kadro oluyorken başka bir markanın başka bir modelinde 49 kadro bile olabilir. Denemeden internetten tablo hesabı ile bisiklet almayın.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@derkaiser5 boyun 1.68 ise 51 bile sana büyük gelecektir. ayak boyu ölçüne bak. benim boyum 170 cm 51 kadro kullanıyorum ama büyük keşke 48 alsaydım diyorum

Geri