Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde Kilitli MTB pedal kullanmak

orhan bural

Aktif Üye
Tepki
66
Bisiklet
Cannondale
Arkadaşlar sağda solda, yol bisikletinde MTB kilitli pedal ve ayakkabı kullananlar görüyorum. Yol bisikletinde artısı-eksisi nedir?

Scudo
Yol bisikleti ayakkabisi pahalidiye biliyorum

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: orhan bural
Agirlik harici hic bir etkisi yok. Bir de yol pedallari basis gucunuzu daha iyi aktarir.

Yol ayakkabilarini dis ortamda giymek veya kullanmak cok zor oldugundan (kaller aciktadir, kolay zarar gorur, kayma riski fazladir) yol bisikletlerinde de mtb pedal ve ayakkabi kullanilabiliyor.

@Mert E.

Ayağı kilitten kurtarmak gerektiğinde YOLLA-MTB arasında fark varmıdır ? MTB kilit sistemiyle YOL farklı değilmi? Yani ayağı kilitten kurtarmak zorunda kaldığımızda, yolda, MTB'ye göre daha hızlı gittiğimiz için kilittende daha rahat kurtulması gerekir diye, doğru orantılı bir tahmin yürütüyorum da :D

Yukarı da bazı bilgiler verilmiş zaten bunun yanında bende birşeyler söyleyeyim. Genelde mtb pedallarını takıp çıkartmak yol pedallarına göre biraz daha kolay olduğu için kullanıldığı duydum. Bu bir etken. Yol ayakkabılarında kaller daha kolay zarar görüyor ve yol ayakkabısıyla yürümek biraz daha zor. Ancak güç aktarımı olarak yol pedalları daha iyi. Ayrıca benim şahsi görüşüm normal yani spd ayakkabısız kullanımda yol pedalları geniş yüzeyli olduğu için mtb pedallarından daha avantajlı. Daha iyi verim alınıyor bence. En doğrusu yol bisikeltin de yol bisikleti pedalı kullanmak bence. Zorluğuna vs zamanla alışılır. shimano r540 pedalların sıfırı 80 lira civarı. Zaten sıfır mtb pedalı almaya gitseniz de vereceğiniz para 60 70 lra civarı olur. Ayakkabı konusunda yol bisikleti ayakkabılarının biraz daha pahalı olduğu söylenebilir ama indirimleri vs takip ederek onu da ucuza getirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: orhan bural
Arkadaslar

Kilit pedallarin her cesidinde ayar vidalari vardir ve bu ayar vidalari ile ayakkabinin pedaldan ayrilabilirligini ayarlayabilirsiniz.

Yol ayakkabilarinin altina takilan kilit sisteminin cesitleri vardir. %0 -%30-%60 oynama paylari vardir. Ayrica yol ayakkabisinin alti karbon olanini secmenizi ve metal alt damak almanizi tavsiye ederim.
Pilastik malzemeler cok hizli bor sekilde asiniyorlar.

ben yol bisikletinde mtb pedal kullanıyorum. yol bisikletim 2. bisikletimdir. mtb ise 1.bisikletim. eeee nasıl olsa mtb ayakkabım var bide yola para vermim dedim, yol bisikletinede mtb pedalı aldım.
böyle oluncada tek ayakkabıyla ikisinide kullanır oldum. farkını sorarsan hiç yol ayakkabısı kullanmadım.

hiçbir farkı yok bence. yarışçılar bile mtb pedalından küçük speedplay spd kullanıyo

Benimde merak ettiğim birşey aynı model mtb yol ayakkabısının birinde spd yazıyor birinde spd yazmıyor bir farkvarmıdır?
Kaller takılı bir mtb ayakkabı yol ayakkabısı gibi dışarı çıkıkmıdır kalleri, yani yürürken yola sürter mi?

@r.ezk

genellikle içeride sayılır kalin takılacağı yer ayakkabının tabanına göre biraz daha içtedir ve yürürken falan yere temas etmez

Ben yeni spd kullanımına başladım. Dağ ayakkabısı vardı zaten elimde. Shimano m530 model pedal aldım. Dağ modeli bir pedal, platformu da var ayrıca. Şimdilik dağ bisikletimde kullanıyorum, ama asıl amacım ileride almayı planladığım yol bisikletinde kullanmak. Ayrıca, dağ ayakkabısında kaller ayakkabının içine doğru kalıyor ve yürürken herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor.

bende yol bisikleti kullanıyorum mtb pedalı ve ayakkabısı var ikiside aşırı ağır hiç sevmiyorum bir an önce kurtulmam lazım performans olarak max %5 fark eder belki %10(ciddi bir oran bence) çünkü yol bisikleti ayakkabıları daha efektik gibi geliyor bana kullananlar da fark olduğunu söylüyor.En büyük fark ağırlık mtb ayakkabıları ve pedalları çok ağır yol ise tamamen hafiflik için üretilmiş.

MTB pedallar biraz daha ağır, bende arkadaştan aldım pedal ve kalleri para vermedim ,ayakkabım hem yol hem dağ uyumlu shimanolardan. Sıkıntı yok şu an fakat yol pedalı denemek isterim tabi ki.

Merhaba arkadaşlar bende (link) de ki dağ ayakkabısı yol bisikletin de look pedalları kullana bilir miyim ?

Ve bu ayakkabı ile kullana bileceğim hafif pedallar var ise bir kaç örnek rica ediyorum?

birkac gram fazla veya eksik...profesyonel degilseniz hicbir onemi yoktur, butun isi bacak kaslariniz yapar. yol ayakkabilari gereksiz pahali ve hassas olduklari icin dayaniksiz(20 yildir ayni mtb pedal ve ayakkabi kullananlari taniyorum,yol bisikletinde). 9 yildir mtb pedal ve ayakkabi kullaniyorum(yol bisikleti kullanicisiyim), yol pedal ve ayakkabi kullananlar hep arkamda kaliyor nedense. butce ve zevk meselesi sonucta. imkani olan ve begenen istedigini alabilir. ama mtb pedal ve ayakkabiyla her halukarda yol bisikleti kullanabilir.

@GökhanRR
Ayakkabininalti gorunmuyor. Mtb ve yol kallerinin montaj delikleri farklidir. Ikisine de uyumlu olanlar var. Sadece yol ya da sadece mtb olanlar var.

mtb ayakkabıları ile rahat yürünüyor yol ayakkabısı ile zar zor yürünüyor ama benim gibi ağırlık takıntın yoksa git mtb ayakkabısı pedalı kullanmak daha mantıklı.

Geri