Scudo Sports

Yol bisikletinde küçük kadro avantaji

TontonCocuk

Daimi Üye
Tepki
817
İsim
murat
Bisiklet
Bisan
merhaba arkadaşlar. 54 ile 56 kadro arasında gidip gelen bir kullanıciyim. Bilindiği üzere yol bisikleti prolari bir boy küçük kadro kullanıyorlar. Aklimdaki soru su.

Ben Specialized venge 56 kadro kullandım. Ne tam geldi nede büyük oldu diyebilirim. Standart 100 mm Boğaz ile kullandım. Venge 54 kadro kullanmak bana ne avantaj sağlar. Gidon Boğaz'ı kaç mm olmalıdır. Daha mı çevik olurum. DeZavantaj olarak ne ile karşılaşırım. Boyum 179 cm ic bacak 78 cm.

Belki arada kalan arkadaşlara da bir rehber niteliğinde olur. Aydınlatan olursa sevinirim.

Scudo
Büyük kadro uzun turlarda iyi oluyormuş! diye okumuştum yine bu forumdaki bir kaç konuda, ama küçük kadro ile tabi ki daha agresif sürüş yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum.Sizin tabiriniz ile daha çevik :)Özellikle tırmanış ve sprintlerde kadro hakimiyeti bir nebze daha fazla olur.Yanlış düşünüyor olabilirim, diğer forumdaşlar eminim size daha geçerli bilgiler sunacaklardır.;)

İç bacak kesinlikle 56 kadro değil. 53 kadroya uygun. Ama boyunuz 55 56 kadroya uygun.

Dolayısıyla size 54 kadro uyar.

Kadro büyüdükçe gidon yukseleceginden daha konforlu olur ama gidon boğazını biraz kısa tutmak gerekebilir.

Tüm ölçülerinizi alıp gayet iyi ve net sonuçlar veriyor bu site; kadro geometrisini detaylı sunan firmaların tablolarına bakarak burdaki sonuçlara en yakın kadroyu seçin.

(link)

@Ozan k. Ben 56 kadroda sele asagida düşüyordu parmak uçlarım yere değsin diye. Gidon gidon hemen hemen cok az uzundu 90 mm düşünüyordum.
@Alper Arslantürk bakalım sonic alamazsam o şekilde olacak sanırım.

56 kadro bu şekilde kullanıyordum. Sele borusu asagida hissediyordum hep.

image.jpeg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Küçük kadronun temel avantajı daha agresif bir sürüş pozisyonuna olanak vermesi. Dikkat edin, sağlaması değil, olanak vermesi...

Resimden gördüğüm kadarıyla 56 kadroyu 2 veya 1,5cm spacer ile kullanıyorsunuz, sürüş pozisyonunuzu değiştirmek istiyorsanız küçük kadroya yönelmeden önce o spacerları çıkartıp gidonu biraz daha aşağı alabilirsiniz. Çok esnek bir vücuda sahipseniz ve gidonu 5cm aşağı indirmek istiyorsanız 54 kadroya yönelmenizde fayda var.

1.78 boy 79 cm ic bacak boyutla 52 cm kullanıyorum cok rahatım.Onceki bisikletim canyon medium(54) kadroydu bir turlu rahat edemedim değiştirdim sonunda.Hakimiyet,çeviklik konfor hepsi bariz artmış durumda.

180 boyum var, btwin triban 520 L bedenin ufak geldiğini hissediyordum

@Murat B. Bu bisikleti sattım Murat bey ve 56 kadrosu yok :) 54 var ondan bu araştırmaya girdim açıkcası

@TontonCocuk Yanılmıyorsam fotoğraftaki bisikleti ilk toplarken bir konu açmıştınız. Orada da söylemiştim, 56 kadro size büyük bence. Mesela Canyon 1.77 boya kadar S (52) kadro öneriyor ve Canyon-Specialized geometrileri oldukça yakın. Sizin kullanmanız gereken kadro 54 olmalı.

168 boy ve 79 bacak içi var benim... 179 boya 78 bacak içi az değil mi? doğru ölçtüğünüzü sanmıyorum.
yoksa bende mi gariplik var? biri daha 179'a 78 yazmış:p

@vela2016

aynı boy ve ölçülerdeyim. 1.78 cm boy ve 78 cm iç bacak
şimdiye kadar yol bisikletlerinde 54 kullandım, yalnız firmadan firmaya da ölçüler değişebiliyor, cube agree gtc bisikletim de 56 diğer markalardaki 54 e denk geliyordu.
bacak boylarımız neden kısa ???

Merhaba Murat ,

Eğer sana yardımı dokunacaksa boyum 1.81 bacak boyumda 81 cm ve 56 kadro 2011 model Trek 1.2 yol bisikleti kullanıyorum. Gayet memnunum!

Fakat bir beden küçük kadro kullanmak elbette sana bir avantaj sağlar.

Ancak profesyonel bisikletçiler için bu daha avantajlı bir seçenek bence!

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
Simdi aktifpedaldan ciktim kurulu olan 54 kadro denemek icin. Bisiklet üsünde sadece durarak su anda sıkıntı yok. Aslijda daha önceden de 54 alsaymışım olurmuş dedim. 110 mm Boğaz kurtarır gibi geldi. Baya bir görüştük. Bakalım Birazdaha araştırma yapmama gerek

Boy bacak oranına bakınca 54 kadro iyi görünüyordu. Deneyerek gördük.

Kadro boyu seçerken sadece vücudunuzun uzuv ölçüleri değil esnekliğiniz ve stabiliteniz de önemlidir.

Küçük kadro sadece kısa değil alın borusu olarak da alçaktır yani yeterince esnek değilseniz daha fazla eğilmek size iyi gelmeyebilir.

Aynı zamanda daha küçük kadrolarda sele-orta yatak mesafesi daha kısa olduğu için bacaklarınız boyunuza göre kısa değilse dizleriniz olması gerekenden ileride kalacaktır. Bu da uzun dönemde diz sakatlıklarına davetiye çıkartır.

Küçük kadro kullanan pro sürücülere bakarsanız seleleri oldukça önde ve pozisyonları oldukça alçaktır. Bu sayede pedalı aşağıya doğru değil geriye doğru çevirme pozisyonuna geçerler ve dizlerine gelecek baskıyı azaltırlar. Ayrıca çok agresif bir pozisyonda sürüş yapabilirler.

Siz siz olun yılda en az 60bin km civarı bisiklete binmiyor iseniz, araştırın, sorun, inceleyin kendinize doğru beden bisikleti alın. Çevik olur kıvrak olur diye küçük kadro almayın.

Selamlar

Ben 186cm boy ve 85cm bacak ölçüsüyle 58 kadro kullanıyorum. Şu anda spacer'lar gidonun altında bulunuyor, yani gidonu 1,5cm daha alçaltma şansım var. Fakat özellikle droplardan tuttuğumda kasık bölgesinde uyuşma başlıyor. Selenin önünü bir miktar indirdim, fakat hala droplarda çok rahat şekilde kullanamıyorum. Küçük kadro kullanan arkadaşlar kasıklardaki baskı ve uyuşmayı nasıl çözüyor acaba? Eğer ben de uyuşma sorununu çözebilirsem gidonu alçaltabilirim...

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
Geri