Çok gerekli bir konu, gerçekten de forumda üzerinde en çok konuşulan, en çok sorulan ve başlık açılan, unutup unutup tekrar okudugumuz mesele bu.
Malesef dağ bayır gezip mıcırlı kötü yayla yollarında ve ormanda çukura girip lastiği balonlayan biri olarak şimdi ilk yol bisikleti lastiği araştırmama girmiş bulunmaktayım.
Dayanıklı, kötü şartlarda kullanabileceğim bir lastik arayışındayım. o kadar çok seçenek var ki? patlak direnci çok önemli ancak bu kadar da seçenek olmaz be kardeşim. Kullanmış olan arkadaşlardan fikir rica ediyorum.
-Öncelikle schwalbe marathon düşündüm kullanan arkadaşım yere çok tutunuyor ve aşırı ağır her lastik gibi o da patlıyor dedi vagzeçtim. Seçenekler şunlar:
-Scwalbe Durano plus: (106TL) 23mm 410gr
(link)
-Continental gator skin tanesi (110TL )ama 2 tane alınca 90'a geliyor:350gr
(link)
-Continental ultra sport tanesi (45TL):
(link)
Aslında en beğenilen ama ben dag bayır gideceğim için daha çok yarış amaçlı oldugunu düşündüğüm bu nedenle mesafeli durdugum - continental grandprix 400sii (123TL):
(link)
Aralarında durano plus ile gatorskin tarzında continental'in hardshell diye bir modeli çıkmış antrenman ve daha dayanıklık amaçlı ancak biraz da fiyatlı ama oldukça da hafif (135 TL) 220gr
(link)
Kullanıcı fikirlerini önemsiyorum ancak şehir içinde birbirleirnden çok farkları yok. Dediğim gibi kötü şartları düşünmek lazım
Otomobillerden bayıldığım sevilen marka michelin in antrenman ve uzun yol lastiği de aynı rakamlara geliyor. Ancak sanırım pek kullanan yok. Yine de marka çok iddialı ve beğendiğimiz bir marka. 135TL 220gr
(link)
Anladıgım kadarıyla ağırlıktan dolayı da fiyatlar değişiyor örneğin 1. sıramdaki durano plus un 23mm olanı 410gr. conti Hardshell ve michelin ise 220gr, ağırlılığı çok dert etmiyorum ancak fiyatlar çok yakın