Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

Scudo
5800 kmdir Tribanın orjinal lastiğini kullanıyorum. 2. El aldım bisikleti 2bin de diğer kişi kullanmışdır. Yılan ısırığı oluyordu ilk zamanlar. Ama şimdilerde hiç patlama yok. Dandik lastik ama iyi iş görüyor :)
 
@Murat B. Merhabalar hergün 20-30 km kesin yapan biri olarak bir sorum olucak.
28 jant bir fixie sahibi olacağım yakında eski peugeot yu biraz toparladım. 58 kadro orjinal jantı 27 imiş ama ben 28 jant seti alıp üzerine 700*35 lastik takmayı düşünüyorum? eski kadrolar kurtarır diye düşünüyorum ama yine de sormak istedim, fren pabuçları ayarında da bir sıkıntı yaşarmıyım ?? bir de lastik tavsiye edebilir misiniz performans ağırlık hiç önemli değil. patlamaya dirençli ve hesaplı olması yeterli olucaktır..
saygılarımla
 
@Yunus M.
27" jantın çapı 630mm'dir, 28" jantın ise 622mm. Yani 27" jantın yarıçapı 4mm daha büyük olduğu için 28" jant taktığınızda fren pabuçlarının da 4mm daha aşağı inmesi gerekir. Buna imkan yok ise frenleme sırasında pabuçlar dış lastiğe temas eder ve kısa sürede dış lastiğiniz zarar görür.

Benim kullanmış olduğum lastikler arasında sizin kriterlerinize uyan yok, o yüzden tavsiyede bulunamayacağım. Ancak yukarıda Schwalbe Lugano hakkındaki yorumları okumanızda fayda var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yunus M. ve r.ezk
Bende 700c 25 lik continental ultrasport 2 ler var. Hem ucuz hem patlamiyor hem islakta iyi. Hem de akıcı. Başlangıç için memnunum. Yalnız bisikletin kendi jantiyla sürekli patlıyordu. R501lere geçince patlak sorunu kalktı. Desenler yanlarda ya islakta viraj alırken az kayıp desen gelince tutuyor. İslakta surmuyorum ama hasbelkader islaktan geçerken gayet yeterli.
 
@x-rayted
Bisiklet yandaki desenler asfalta degecek kadar yatiyor mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat B.
@ihtiyar
Ben öyle yorumladım. Kendi lastiği slickti ve kayıyordu. Bu azıcık yatinca kaymıyor daha doğrusu tutuyor gibi geldi bana. Yanılıyor olabilirim ama salcanonun kendi slick lastiginden daha iyi o kesin. Dediğim gibi başlangıç seviyesi lastiği olarak..
 
Lqstik konusunda önemli olan dış faktörlerin başında
Hava ve kilo var,
60 kilo sürücü ile 90 kilo sürücü arasında ömründe 2 kata yakın fark olabilir..
Tavsiye veririken km ve kilo belirtirsek daha faydalı olur.
 
@Silmarillia
Lastik kaymıyormu ben en ufak bir ıslaklıkta bile frene dokunsam yerde buluyorum kendimi bu lastikten dolayımı yoksa benmi kulanamıyorum ?
 
bende GP4000SII 700 X23 var arka lastiğim yandan delik açıldı hava basıyorum balon yapıyor. Kullanım hatası sanıyorum.

Schwalbe Lugano 700 X23 için yorumlarınız nelerdir.?
 
Arkadaşlar merhabalar;

Yol bisikleti severler olarak, dış lastiklerimiz konusundaki bilgi ve tecrübelerimizi bu konuda paylaşmamızın foruma faydalı olacağını düşündüm. Forumda böyle bir konuya rastlamadığım için konuyu açmış bulunuyorum.

Bu konseptte, kullandığınız lastiklerin marka ve modeli, kaç tpi değerinde olduğu, kaç km kullanıldığı, yol tutuş, dayanıklılık, yuvarlanma direnci(akıcılık) ve patlak direnci konusundaki düşüncelerinizi kötü-ortalama-iyi-çok iyi şeklinde paylaşalım. Aşağıda oluşturduğum şablon üzerinde kullandığınız lastikle ilgili kısımları doldurabilirsiniz. Böylece hem markalar konusundaki tecrübelerimizi paylaşalım hem de gelecekte almayı düşündüğümüz lastiklerle ilgili bir çalışma yapmış olalım.

Marka - Model: CST CZAR EPS 700x23c
Ağırlık: 240gr(katlanır)
Karkas yapısı: 60TPI
Kullanım ömrü: 2600km(Hala sorunsuz kullanıyorum.)
Yol tutuş: Ortalama
Islakta yol tutuş: Kötü
Yuvarlanma direnci: Ortalama
Patlak direnci: İyi
Fiyat: Çifti 160tl

Tavsiye ediyor muyum? - Evet
 
Guzel bir konu acmissiniz,tebrik ederim.
Ben de yaklasik 4bin km boyunca michelin dynamic sport kullandim.Su ana kadar hicbir sekilde karda,yagmurda,buzda uzmedi beni.Sasirdigim nokta yagmurlu havalarda lastigin hamurunun yumusayip biraz daha guven vermesi.Tabii guven vermesi dediysem kuru zemindeki fren mesafesi ve virajlardaki stabilitesinin islak zeminde de ayni kaldigi anlasilmasin.Su ana kadar 4bin km kullandim ve artik degisme vakti geldi.Soyleki yol tutusu eskiye nazaran ciddi anlamda azaldi sirf bu yuzden dun jipe arkadan carpiyordum.Su anda islak zemindeki performansi da dusmus durumda.
Bir sonraki ay Continental ultrasport 2'ye gecmeyi dusunuyorum.Bunu kullananlar bilgi verirse sevinirim.
Michelin Dynamic Sport
290gr
30Tpi
Yol tutus:Ortalama
Islakta yol tutuş:İyi
Yuvarlanma direnci:Ortalama
Patlak direnci:İyi
Fiyat:Cifti 80-90tl
Dipnot:Lastigin yanaklarinin renkli olmasi benim icin ayri bir tercih sebebiydi.Bisikletinizin rengine uygun lastik secimi yapabilirsiniz boylece
 
Ben iki lastik kullandim.

Birisi nasil yaziliyor bilmiyorum ama anlarsiniz sanirim :D

Huchixton equinox 700x23

Yol tutus:iyi
Islakta yol tutuş:kötü
Yuvarlanma direnci:Ortalama
Patlak direnci:kötü
Fiyat:Cifti 140
1000 km uzeri yaptim bu lastiklerle. Her cikarip taktiginda lastigi oturtmakla ugrasiyordun, zor oturan bir lastik. Cok kolay patliyor, kucuk cam parcasi bile lastigi parcaliyor. Ancak hafif ve duz yol icin uygun.
Not; Lastik patlaklari icin verdigim ic lastik parasi, lastigin kendisinden fazla tuttu :D

Rubena syrinx 700x23

Yol tutus: Iyi
Islakta yol tutuş: ortalama
Yuvarlanma direnci: ortalamadan daha az, cok kotu de diyemem
Patlak direnci:Iyi
Fiyat:Cifti 60-70 tl

Fazla kullanamadin bu lastigi 200 250 km yapmisimdir. Agirligi fazla ve kalın bir lastik. Yanları hafif dişli. Patlak direnci ve saglamligi iyi. Patlaklara az daha karsi direncli olsun ve ucuz olsun diyorsaniz alabilirsiniz. En ucuz yol lastigi gördugum kadariyla.
 
schwalbe durano 700*23 beyaz kullanıcısıyım
yol tutuşu:10 numara
Yuvarlama direnci:sadece iyi
Patlak direnci:gayet iyi
Ağırlık:245 gr(ben tarttım 290 çıktı.hassas tartımda sorun var yada lastik daha ağır yazılandan)
Ömrü:10 bin gidiyor dediler.İnsan ömrüyle 75 yaşına tekamul ediyor
 
@ergin111
@ergin111

Lastiğin ne kadar kullanıldığı konusunda kesin yorum yapmak kolay olsa da, yuvarlanma direnci pek çoğumuzun yanılgıya düşebileceği bir özellik. Şayet durano gibi patlak koruması yüksek bir lastiğin yuvarlanma direnci çok iyi diyemeyiz. Kullanırken çok iyi yuvarlanıyor dediğimiz lastik tambur üstünde diğer lastiklerden daha kötü çıkabiliyor.

QWEQWE.jpg

Bu sebeple bu konuda yazılan yorumların sadece kişisel görüş olduğunu unutmayalım. Lastik incelemesi yaparken kullanıcı yorumlarının yanında mutlaka o lastiğe ait teknik verileri de incelemeliyiz...
 
  • Beğen
Tepkiler: ergin111
Marka - Model: CONTINENTAL GRANDPRIX 4000S II 700X25C FOLDING
Ağırlık: 235gr
Karkas yapısı: 3/330TPI
Yol tutuş: İyi
Islakta yol tutuş: İyi
Yuvarlanma direnci: İyi
Patlak direnci: Ortalama
Fiyat: Çifti: 185TL(WIGGLE)

Tavsiye ediyor muyum? - Hayır(Yanak kalitesi berbat. Yanakları çok ince ve dayanıksız. Türkiye yollarında kullanıma uygun değiller, cam veya sivri köşeli taşlar kolaylıkla lastiğin hem yanağını hemde yüzeyinden kesebiliyor. 2 adet lastiğim yanak kesiklerinden kullanılmaz hale geldi.)
 
gayet iyi yani yeterli derecede iyi dedim.Patlak koruması biraz bnm için ön plandaydı bu tercihi yaparken.Bende biliyorum en iyi olmadığını.Guzel grafik teşekkurler.Birde rengide beyaz yanak olsun dedim.İki ihtiyacımı karşılayan bu lastiği bulabildim.
 
  • Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@ataberkdönmez
Katılıyorum. Özellikle kalın asfaltlı yollar lastik ömrünü ciddi azaltıyor. Bu yüzden ben de sizin gibi dayanıklılığı, yol tutuşuna tercih ediyorum...
 
@uguryilmaz144 duranoların bir çok modeli bulunuyor.Bunlar durano double defense , smart guard ve raceguard modelleri mevcut bende halihazırda raceguard modelini kullanıyorum ve kullandığım lastikler arasında en hızlısı bu model diyebilirim.Yol tutuşu gayet iyi , ıslak yolda 1 kere kullandım herhangi bir kayma düşme yaşamadım.Şuan 1000 km geçti bakalım ne kadar dayanacak taşlı ve kötü istanbul yollarında zaman gösterecek.Tavsiye ediyor muyum evet fiyatı ve dayanıklılığı ile antrenman için güzel bir lastik.
http://www.schwalbe.com/files/schwalbe/layout/images/matrix-legende.png
http://www.schwalbe.com/files/schwalbe/userupload/Images/Produkte/bewertungen/durano.png
http://www.schwalbe.com/files/schwalbe/userupload/Images/Produkte/bewertungen/durano-dd.png
http://www.schwalbe.com/files/schwalbe/userupload/Images/Produkte/bewertungen/durano-plus.png
 
Geri