Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

@Saomi Miks
Durano plus performance aldım 7 lv patlak koruması var, çifti 800 gr yaklaşık, biri defolu çıktı, yine de kullanılıyordu para iadesi alınca one v guard sipariş ettim 2 adet bunlar 5 lv patlak korumalı, hafif nerdeyse yarısı kadar. bugün teslim aldım. Henüz takmadım.
IMG_20190422_120003.jpg

Scudo
@Mhmm@

Güle güle kullanın. Ben henüz bir sorunla karşılaşmadım. Zannediyorum 1000 km kadar kullandım.

• Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
bende 5,5k tek patlakla kullandıktan sonra 1 hafta içinde 3 defa patlayınca lastikleri emekliye ayırdım. s2 4000 kullanıyordum bende. lastiği çıkarması ve takması gerçekten çok zor. (bilmiyorum belki benim lastik eskimiştir) şimdi jantlarla beraber gelen hutchinson fusion 5 performance kullanıyorum 300km oldu şimdilik bir sorun yok. önümüzdeki dönem için 2 lastik almayı planlıyorum. kış için lifeline prime armour yaz için vittoria corsa g+.

• Beğen
Ben de Pirelli P Zero Velo kullanıyorum.???Eğer aç kalırsanız yiyebilirsiniz aynı hamur gibi, canınız sıkıldığında çiğneyebilirsiniz aynı ciklet gibi.:harika:
Yol tutuşu ve akıcılığı gerçekten güzel.28 mm kullanıyorum ,konforu da hissedilir derecede iyi.

Arkadaşlar vittorio randonneur 700x28 ler icin bir türlü ideal psi degerlerini bulamadim bendemi bir problem birileri yardimci olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@Enes1181

Üstünde lastiklerin yazıyor değerleri 70-75 ps olmalı diye hatırımda kalmış

• Beğen
@hamlet2006

Hazır konusunda uzmanı bulmuş iken hemen bir soru patlatayım.
Lastik ne kadar ince olursa sürtünme az olacağı için daha performanslı olur sanıyordum. Şubatta lastik alırken karşılaştırma tablosunda görünce çok şaşırdım.
23mm ile 25mm aynı lastik karşılaştırıldığında 25mm daha performanslı çıkmış. Bende zaten 25 istiyordum aldım gitti.
Ama 28mm de performans bir tık düşüyor! Bunun sebebi mutlaka yaşıyordur o makalelerde ama ingiliccem yok benim :(.
Biliyorsanız açıklayabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
@Saomi Miks

Daha kalın lastiğin yuvarlanma direnci daha düşük, daha ince lastiğin de aerodinamik direnci. İkisinin toplamının en düşük olduğu optimum değer ise kilonuza ve gittiğiniz hıza göre biraz değişiklik gösterse de tipik kullanıcı (bisiklet dahil 75-80 kilo ağırlık ve 30-35km/h hız) için en iyisi 25mm.

@Murat B. üstadımın da dediği gibi aynı basınç altında geniş lastikler dar olanlara göre daha düşük yuvarlanma direncine sahiptir.Ve yine dediği gibi dar lastiklerin hız arttıkça ürettikleri hava direnci daha düşüktür.Dar lastiklerin avantajı aerodinamik avantajlarından dolayı yüksek hızlarda daha fazladır.Daha düşük ve sabit hızlarda(günlük kullanım hatta normal ilerleyen peloton ortamı) ise daha az psi a sahip geniş lastikler şok ve vibrasyonu daha iyi emer.Ülkemizin bezemelerinde(bozuk yol) yüksek basınca ihtiyaç duyan dar lastikler her çukura girip çıktığında dikey yönlü bir hareket de oluşur ve bu da performansımızın kaybına neden olur.(Eğer laboratuar ortamında olsaydık yani kaymak asfaltta olsaydık 23 mm lastik enerji kaybı da yaşatmazdı.)25 mm yi pratik dünya, 23 mm yi de ideal teori ortamı sayar isek pratikteki(25mm lastik) enerji tasarrufu da fazladır.25 mm yi seçmekte fayda var. @Saomi Miks

İyi günler yurt dışı sitelerden michelin pro4 endurance modeli alıp kullanan var mi acaba?

@A Berkay
Evet kullandım. Gayet sağlam, yol tutuşu iyi, akıcı bir lastik. Yağmurda da çokça sürdüm. 5-6000 km ömrü var diyebilirim. 5000 km sonrası patlak direnci farkedilir oranda düştü.

@A Berkay

Geçen Ankara'da Öner Bisiklette gördüm kutusu üzerinde ıslak zeminde %15 aha fazla tutunma şeklinde bir yazı vardı. Görüntüsü güzel, akıcılık ve diğer teknik kabiliyetleri konusunda Michelin'in En üst seviye lastiğinin bir altında kendine yer bulmuş.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Srcnkrtlms
Continental Gatorskinmi alalım michelin pro4 endurance mi?

@BerkEvren

Var mı bi hayır haber?

Son düzenleme:
@hamlet2006
Sayın hocam @hamlet2006 profesyonel takımlarda tercih edilen lastik kalınlığına dair bilginiz var mıdır?

@Şeref Tuzcu

Birçok yarışta 25 mm

Paris Roubaix gibi kendine has özellikleri olan yarışlarda ise 28mm hatta 30 mm kullanılıyor.

@IAMCYCLING

Gatorskin performansla alakasi olmayan bir lastiktir. Patlak olmasin da ne olursa olsun diyorsaniz, dusunulebilir.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Yol gurubu için Continental'in üst seviye lastikleri dışında gerisinin pek dayanıklı olmadığını düşünüyorum, pahalı seri kendini belli ediyor.
Conti super sport, grand sport, ultra sport vs. hikaye. 4000s yada 4season alacaksanız kafanız rahat.
Kısa sürede super sport ve grand sport eskittim kaç defa patlattığımı sayamadım, bir yarılmadığı kaldı. Şimdi Vittoria Rubino pro kullanıyorum, fena değil. Aşınma derecesi diğerlerine göre biraz daha yüksek, ilerleyen zamanlarda ne olacağını görücez. Conti'ye alternatif arayanlar araştırabilirler.

@IAMCYCLING
Durano plus'larla 4000li km'lere geldik. Haftada bir iki defa kontrol için hava basıyorum sadece. Hala sorunsuz, patlaksız. Yağmur çamur her fırsatta yoldayız. Bir şikayetim olmadı ?

@BerkEvren
Bisikletin akıcılığını hissedilir derecede azalttı mı?

Conti 4000SII 25mm kullanıyorum yıllardır, daha önce yazıldı mı bilmiyorum ancak benim yaşadığım sorun yanaktan yarılması, yaşadığım yerin yakınında çok fazla cam kırarlar daha bir kere lastik patlamadı normal bir şekilde, ancak 3 defa yanaktan yarıldı ki dikkatli de kullanırım yanaklar hiçbir yere değmez yolda, basınç deseniz 80 kiloyum 105psi civarı basarım bu aşırı değil, benim tecrübem 3 defa yanaktan yarılması oldu, bunları yama yapmak zorunda kaldım ki dış lastik yaması yapmak hem riskli hemde zahmetli iş. Şunu da not etmek isterim bu 2. kullandığım set, yani bir tane olsa defolu diyeceğim ancak 2 sene içinde iki sette bu şekilde sorun çıkarıyorsa birde daha 800.km lerde bunu yapıyorsa, üzülüyor insan. Ama performans dersek bence denecek en ufak laf yok, yol tutuşu ve rolling resistance'ı her türlü inanılmaz.

• Beğen
Tepkiler: makifir
Geri