Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde SPD pedal şart mı?

Spd 50 km + sürüşlerde gerçekden faydalı, ancak işe gelip gitmek için gereksiz özellikle istanbulda şehir içinde büyük risk heran düşmeye müsait çok dikkat etmek gerek, sprintte yokuşda avantajlı bkere bisiklete hakimsiniz bisikletle resmen bütünleşiyorsunuz, tabi düşerkende dikkat etmek gerek kazasız sürüşler

• Beğen
Tepkiler: Mtt
Scudo
Ben de spd kullanmayı düşünüyorum ama ayakkabı fiyatları zaten malum. Markaya göre 36 ya da 37 alıcam. Hiç değilse pedalı ikinci el alayım diyorum. Shimano 540 arıyorum. Kalle birlikte olursa daha iyi tabi. Başlık açamadığım için en uygun burada sorabilirim diye düşündüm.

Elinde temiz olan varsa ya da başka bir model önerecek olan varsa cevap bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben suan normal pedal kullanıyorum ama imkanim olsa spd'ye geçerdim. Sebebi spd'nin daha performanslı olması degil çünkü zamanında arastırmıştım ancak çok güçlü sprinter'lar çekme yaparken kullanılan kasları da kullanmak için özel antreman yaparsa o zaman fazladan bir performans sağlıyormuş. Benim spdye geçmek istememin sebebi daha hafif ve görünümünün çok daha güzel olması.

• Beğen
Tepkiler: amasseia ve ag249
@Queenly

540 modelini uzun zamandır kullanıyorum ve herhangi bir memnuniyetsizlik yaşamadım. Bence ikinci el olarak alınabilir. Aşağıya bir link bırakıyorum. İlgili siteyi takip etmeni öneririm.

(link)

• Beğen
@Nüvit Becan
2 gün sonra ne zaman takip çıkarttığını bile anlamaz hale geliyor insan. Performansa etkisinden çok bisiklet ile bütün hale geliyor insan ve ayağınız hızlı inişlerde ve yağışlı havalarda pedaldan kayma riski taşımıyor. Ama kal ayarı vs gibi ince bilgiler gerektiriyor . Özellikle diz sağlığı için kaş ayarı düzgün yapılmalı

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Ben de bu aralar yol bisikletine alışma sürecindeyim. Sonra ben de kilitli pedala geçmeyi düşünüyorum:)

• Beğen
tırmanış yapılıyorsa ıhtıyaç. tırmanıs esnasında itme ile birlikte çekmede yapılması gerekiyorki bacaklardaki yük dağılımı gerçekleşsin daha geç yorulma görülsün bacaklarda.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Ben şahsen platform pedal kullanıyorum hem kalli hem de normal ayakkabı ile kullanabiliyorum ... :harika:

• Beğen
Bir yol bisikleti sürücüsü olarak vede yarın spd ye geçecek biri olarak söylüyorum ki şart arkadaşlar :))))

Ben camiiden bir cift abdest takunyasi araklayip, koli bandiyla pedala sabitleyip spd pedal kafasi yaşamak istiyorum.
Agir magir oluyor takunyalar , neyse artik.
Bisiklet ile butunlesmenin bedeli bu olmamaliydi yav.
Pedal i ayri dert, kali var ustune ayakabisi. . . Bi bisiklet parasi.
Aklima hatiralarim geldi birden offfff

2019-07-23 04.34.12.png

Birkaç gündür Shimano M520 pedallarımı platform ile kullanıyorum. Şehir içinde yakın yerlere gitsem de kullanım açısından spd pedallar ile arasında dağlar kadar fark var. Yokuşlarda pedalı yukarı çekememek en büyük dezavantajı.

• Beğen
Lo bisiklet parası ayrı pedalı ayrı ayakkebisi ayrı nasıl bir tarikata düştük uleyn :D :D @mariokaldato

Abi benimde kafamdan o geçmişti 2 3 ay önce spd fiyatlarına bakarken şükür olsun bugun alıyoruz :)

amaç gelişmekse tempolu sürmekse şart

Spd şart mı? Şart kere şart.

Uzun mesafe dayanıklılık yarışı Trans Turkiye Ultra Bike Race'de ,kendisi 12 günde yaklaşık 2300 km den oluşur, spd kullanmayarak neler yaşadım?

-Sağ dizimi ve sağ bileğimi bitirdim.Çünkü platform(düz) pedalda ne kadar doğru bir şekilde pedala basıyor olsanız da 50. - 60. kmden sonra yorgunluğun da etkisiyle pedala ideal bir şekilde basmanız zorlaşıyor.Ayakkabınız kayıyor ve verimli pedallama bozulduğu gibi fit ayarlarınız da bozuluyor.Bu da diz,bilek ve kalçanıza normalden fazla ve dengesiz yük binmesine neden oluyor.

-Ayakkabı pedaldan kaydıkça ayak da ayakkabı içinde kayıyor.Bunun sonucunda da sağ ayak baş parmağımın tırnağı komple bırakın morlaşmayı siyahlaştı.Fotosunu koymuyorum ancak acısını tahmin bile edemezsiniz.

-Ayrıca platform pedallarda ayakkabının kaymasını önlemek için tırtıklar olur,bilirsiniz.Bu tırtıklara basmaktan ,ayakkabımın altı eridi ve spor ayakkabımı 3.günün sonunda 810.km de atmak zorunda kaldım.Olan spor ayakkabıya olsa yine iyi; ayaklarım o kadar çok acıyordu ki pedalllara basamadım.Bu acıyı biraz da olsa azaltmak için eski bir dış lastiği kestik ve pedalın etrafına sardık.Kaymasın diye de elektrik bandı ile bantladık.

IMG_20190714_144858.jpg

IMG_20190714_144902.jpg

Spd kullanıyor olsaydım bunların hiçbirisi başıma gelmeyecekti.Pedala en verimli en ideal şekilde basacaktım.Dizlerime ,bileklerime vb ye dengesiz yük binmeyecekti,ayaklarım spd için de kaymayacaktı ve pedala basmak ayaklarıma ağrı yaptırmayacaktı.

Sonuç olarak spd kullanmamanın bedelini yarışın 9.günü 1850. km de yarışı bırakmak zorunda kalarak ödedim.3 günde yaklaşık 500 km daha gidebilseydim yarışı bitirebilen 9. kişi olacaktım.

İşin en sevimsiz yanı da yarıştan bir ay kadar önce spd ile düşeyazdım ve bunun sonucunda da bende istemsiz bir korku oluştu.Bu korku yüzünden spd pedalı bırakıp platform pedala geçtim.Keşke korkumun üzerine gidip spdyi bırakmasaydım.

@hamlet2006 valla trans Türkiye ye katılacak kadar bisiklet kültürünün oluşup da hala kilitli pedal kullanmaman hiç kusura bakma kabul edilemez.
Bu kilitli pedal mevzu benim gözümde pek ehemmiyetlidir bana göre bisikletin icadı kilitli pedal ile tamamlanmıştır nokta :)

• Beğen
@Yusuf'san

Hâlâ daha kullanmaman denilemez.Ben zaten uzun süre spd pedal kullandım.Hem yol hem de mtb tipi.Tek şansızlığım yarıştan bir ay önce can sıkıcı bir kaza atlattıktan sonra spd'den platforma geçmem.

@hamlet2006

@hamlet2006
Bursa ' da tam anlamiyla hayatini bisiklete adamis bazi saygideger abilerim var.
Mesela Esat usta ve cevresindeki 55+ yaştaki abilerimiz.
Onlara bu spd pedal mevzusunu actigimda genel tepkileri şu sekilde oluyor :"_Spd siz bisiklet sürülür mü hiç yav "
(Sagdaki meşhur Esat Usta )
59607221_2205961566153204_656918520688279552_o.jpg
Screenshot_2019-04-09-07-55-04.png

SPD'nin değerini bırakınca anladım.
Ki ben, herhangi bir sürprizle karşılaşmamak adına her zaman herşeyi deneyen detaycı biriyim.
Yarıştan bir ay önce spd'den platform pedala geçtiğimde platform pedalı bile bir aylık sürede yaklaşık 2000 km denemiş biriyim.Bu denemelerimde bariz bir sıkıntı yaşamadım.Atlattığım kazada başka birisi olsa bırak spdyi, bisikleti bile bırakabilirdi.
Korkumu yenip tekrardan Spd'ye geçeceğim.

Bu Spd konusunda bendede hep bir düşme korkusu olduğundan deneme cesareti bile yok şu an.
Grupta kullanan arkadaşlar her seferinde tavsiye ediyorlar.
Bakalım geçeceğim bende,ama bu konuda biraz daha kendimi cesaretlendirmem gerekli.

Biraz platform tarzı spd ye geçmeni tavsiye ederim. Look 204580 pedalları kullandım. 204582 İlk 4 seferimde 3 defa düşünce ne oluyor arkadaş böyle b.k tan iş mi olur dedim bıraktım. Ayakkabı olarak resmini paylaştığım ayakkabıyla da apartmanın mermer basamaklarında düşme tehlikesi atlatınca öleceksem bisiklet üzerinde öleyim diye MTB pedala geçeyim dedim.
Sonrasında m520 204581 pedallara geçtim. Diğer kısımda 204583 bu platformları kullandım ama gerek ağırlık olarak gerekse çift taraf kilit mekanizmasını kullanamadığım için platformları çıkarttım. M520 pedallar çok ağır ve ayak tabanında kuvveti yaymadığı için kilit bölümünde 50-60 km lerden sonra ağrı yapıyor. Ben de gerek hafifliği olsun, gerekse ayağa yükü yayması olsun.(renk uyumu da bonus oldu) 204584Crank Brothers Candy1 e geçiş yaptım gerçekten çok memnunum. Ayakkabı olarak bu süreçte 204585Shimano M065 modelini kullandım. Sırada ya tokalı yada boa sıkma mekanizmalı bir Mtb ayakkabısına geçiş yapmak var.

Geri