Sayın Ali bey ben az tecrübesi olan bir bisikletçiyim ancak fixieleri görür ve anlar anlamaz aşık oldum öğrenci bütçeme göre bir fixie yapımına başlamak istiyorum. Size özelden yazamıyorum acaba sorularım için yardımcı olabilir misiniz?
Oluruz.
@anl209
UCUZ FİXİE NASIL TOPLANIR?
1. Hurdacıdan eski bir çelik yol bisikleti kadrosu alınır. 50 TL
2. Tercihen göbek dâhil bir fixed gear jant seti alınır. Yoksa göbek alınıp çember alınıp örülecek. 750-1000 TL Seda Bisiklet'te modus göbekli jant seti toplanmış hâlde satılıyor. Başka yerlerde de vardır muhtemelen. Hiç bakmadım. Ben göbeği alıp kendim örüyorum.
3. 700x32 ölçüsünde dış ve iç lastik alınır. 270 TL Bu ölçünün aşağısı fixieciye yaramaz.
4. Yeni başladığın için 38t Miranda aynakol sana yeter. 75 TL
5. Mahalle bisikletçisinden zincir al. Çin malı olsun. Makineyi hakkını vererek kullanırsan zaten bir sene sonra zincir çöp olacak. 25 TL
6. Seleyi kendi popona göre al. Selede görsel kaygılara girişme. Gerek yok. 45 TL
7. Gidon, gidon boğazı vs aldığın hurda çelik bisikletin üzerindekilerle idare et. Paran oldukça yükseltirsin. Yoksa bunlara da 150 TL gidecek.
8. Kalpiyeli pedal al. Nette 70-80 liraya var.
9. Bir sene içinde kendini öldürmeyi başaramazsan frenleri söküp at. İlk sene mutlaka frenlerle kullan. Frenler 125 TL
10. Flip flop göbeğin olsa bile single dişli takıp kullanma, kendini geliştiremezsin. İlk bir iki ay single olabilir. Sonra mutlaka fixieye dön.
Elinde hiçbir parça olmadan sıfırdan 1700 liranın altında fixie toplamak 2021 fiyatlarıyla mümkün değil. Uğraşma, git ikinci el bir fixie al. Elinde parça olmadan fixie toplamak akıllıca bir iş değil. Sahibindende 1200 liraya bir tane Salcano Cappadocia Alloy fixie var, pedallar ve frenler dâhil 10.2 kg. Frenleri sökersen 9.6. Kaçırma. Haaa bir de eşşek ölüsü gibi ağır carraro fixie var birkaç tane, pedallar dâhil 13 kilo.
Yok ben illa ki toplamak istiyorum diyorsan kadroyu bul, ayrıntılı fotolarını at. Ona göre planlamasını yaparız.
Allah kolaylık versin.