Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine bagaj olur mu? Evet olur!

Scudo
@joker669
UYUMLULUK
Dikkat, bu port bagaj aşağıdaki bisikletlere uyumlu değildir:B'TWIN ORIGINAL 7, yol bisikleti gamı, disk frenli bisikletler, tekerlek hizasında portbağaj girişine sahip olmayan kadrolar, bazı elektrikli bisikletler, çift amortisörlü dağ bisikletleri ve katlanabilir bisikletler.
Yol bisikleti gamı derken Btwin'in yol bisikleti ürünleri mi yoksa tüm yol bisikletleri mi ona dikkat etmek gerek.

Ben şahsen geçen sene yol bisikleti ile tura çıktım. İstikametim ise İstanbul-Küçükkuyu arasıydı. Tekirdağ ve Edirne üzerinden gittim.
Bisikletimde bagaj deliği olmadığı için şu üründen tedarik ettim;

(link)

yolculuğum yaklaşık 3 gün sürdü. Kamplı turu tercih ettim ben. Arkaya çadır, mat ve bir adet heybe çanta koydum. Heybeyide epey doldurdum. Kıyafetler, tamir takımı, yedek iç ve dış lastikler. Bana mısın demedi. Çok memnun kaldım.

Bu bagajı kullanacaksanız bacakların pozisyonunu iyi ayarlamak gerekir. Ağırlık merkez çok önemli çünkü. Birde benim tura çıkmadan önceki lastiklerim 23mm'ydi. Onu 28mm yapmıştım. 23mm ile kontrol çok çok zor, kaza riski çok yüksek.

Unutmadan bagajı aldınız diyelim, gayet güzel montajını yaptınız, ama yola çıkmadan önce deneme sürüşü mutlaka yapın, alışkın olmayınca bocalama oluyor haliyle, bu yöntem en azından kaza yapmanızı biraz olsun engeller diye düşünüyorum.

Yüklü haldeyken fotoğraf vardı ama bulamadım. Bulursam onu da ekleyeceğim. :)

23 mm olsa ne gibi zorluk olabilirki?

şöyle anlatayım. bende normalde yol bisikleti kullanıcısıyım ve lastiklerim 23mm. bu bagajı bisiklete monte ettikten sonra bagaja hiç bir şey koymamama rağmen, ağırlık dengesinin değiştiğinden midir yoksa başka bir şey mi bilmiyorum, sert bir viraj aldığınızda ya da ani bir hareket yapmak zorunda kaldığınızda bisiklet komple yatıyor, yatmakla kalmıyor altınızdan kayıyor gidiyor. hele bir de ıslak bir zemine denk geldiniz diyelim, hızınızın 5km geçmemesi lazım, kontrol epey zorlaşıyor.
sağ olsun @trainspotting35 abimiz bana 3 adet lastik vermişti (2 adet 28mm 1 adet yedek 25mm) de öyle rahat etmiştim. Bu tavsiyenin sahibi de ta kendisidir. :) Bende sizlere aktarmış olayım.

görüntü olarak, arka bagaj her bisikleti ayrı bi güzelleştiriyor bana göre.

@Gurkan S. İstanbul - Küçükkuyu rotanızda Çanakkale sonrası epey yokuş vardır. Bisikletinizin dişli oranları neydi ? Yokuşlar zorlamadı mı?

@burhan ilter
50-34 / 11-25 kullanıyorum. O tura çıkmadan önce haftada 300-400km pedal çeviriyordum. Epey antremanlıydım anlayacağınız :)
Fakat o yokuşlar zorlamadı değil, arkada, önde yükte olunca ekstra performans sergilemek gerekiyor.
Ee lastikleri de mecbur 23mm'den 28mm yapmıştık, hızımı epey etkiledi tabi.
%7-8 eğim görünce seviniyordum artık, %10'un altına düşmüyordu yollar.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@berberci
Ah bir de dropbar oldu mu.. Çok şık oluyor ya :harika::huhuu:

• Beğen
Tepkiler: macitsamet
Bisiklet amacından sapıyor bagaj takıp yük yükleyince, sonuçta hafiflik için üretilen konforsuz bir bisikleti kullanım amacından çıkarıyorsunuz. Ayrıca yokuşlarda yüklü bisiklet adamı zorlar, heleki 7-8 kiloluk bir bisiklete alıştıysanız.

SC_Time_1528625262087.jpg SC_Time_1528625279247.jpg

Haziran ayı içinde Bandırma - Antalya turuna yol bisikletimle gittim. Arkaya seleden tutturmalı ve kadro kelepçeli bagaj taktım ve kesinlikle hiç bir sorun yaşamadan Antalya ya kadar gittim. Yola çıkmadan önce çok tereddüt ettim lakin sorunsuz bir şekilde turu tamamladım.

tur1.jpg tur2.jpg tur3.jpg

Yakında bende böyle bir sey yapmayi düşunuyorym ama hep aklımda bir tereddut vardı ulan ben agırım bisiklet ağır uzerine bu kadar yuk yuleyince dayanmaz diye dusunüyordum ama meğer hiç bir şey olmazmış ondan şimdi heybe bakmaya başladım artık turu yapınca forumda fotograflarını paylaşırım:)

@KitapSever Bisiklet amacindan sapsin vala :) Yol bisikletine asigim ama senede 1 2 de tur yapmak istiorum ama bu senede yazin mesela 15 gün. Bunun için tur bisikleti alcak paramiz geya gravel tipi alcak para yok ki hele ki bu devirde :bsmagryr:

İnş ama ilerde is sahibi oldugumda bi gravel de almak istiyorum veya bir güzel trekking.

Simdilik yol bisikletine abanmadan 7 8 kg lik bagajlarla yola devam. Bu bisiklet 90 kg adam binebiloyorsa ben 60 bagaj 20 olsa yine bana misin demez :ssrtcbya:

@MrSinir paylasim icin tesekkurler. Hem canta hem bagaj fiyat ve adres gonderirmisin? Ve yaklasik kac kg tuttu?

@mmakif
Hocam düz mantık iyidir, 60 kiloda çok iyiymiş. :rolleyes:
Zevk aldıktan sonra her bisikletle her türlü aktivite yapılır, ah şu tayt-sele sorunu olmasa da binen daha çok olur yol bisikletine. :)

@muratokan
(link)

bagaj buydu. Heybeleri geçen sene decathlondan almıştım ama bu sene aynı heybeyi görmedim.

toplam ağırlık 18 kg bu arada.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
Geri